RTS, Gastronomad

U mnoštvu kulinarskih TV emisija, u poslednje vreme pažnju mi privlači “Gastronomad“, emisija koja se daje dva puta dnevno na prvom kanalu RTS-a. Recepti su neobični i zanimljivi a namirnice potrebne za pravljenje jela, za razliku od mnogih drugih emisija sličnog tipa, su poznate i mogu se naći u skoro svim prodavnicama.

Kuvar Brka, koji je godinama radio na prekookeanskim brodovima, je simpatičan i duhovit lik koji lepo i postepeno objašnjava kako se prave jela, pa njegova uputstva nije teško pratiti. Pored toga, uvek je spreman da gledaocima ispriča poneku pričicu sa svojih putovanja ili istorijat jela ili namirnica.

Gastronomad ima i svoj sajt na kome se mogu pronaći recepti za sva jela koja su se pripremala u emisijama. Od Brkinih recepata smo u kući za sada isprobali samo njoke od krompira, Chicago deep dish pizzu i bejgl i bili smo oduševljeni. Na žalost, nisam neki kuvar, pa nisam imao hrabrosti da krenem sa nekim od komplikovanijih recepata. Sledeći na spisku za pravljenje mi je Brkin Njujorški čizkejk. Javljam kako je ispao.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

RTS, Gastronomad, 4.3 out of 5 based on 22 ratings



Ovaj unos je objavljen pod TV i radio. Zabeležite stalnu vezu.

20 reagovanja na RTS, Gastronomad

  1. Bata kaže:

    Rerko gledam RTS ali sam naleteo par puta na ovu emisiju. Mislim da je jedna u nizu mnogih sa ovom temom. Naravno da emisija ovog tipa uvek moze da ponudi nesto novo, ali mislim da je ne treba mnogo hvaliti.

  2. Ninaa20 kaže:

    Odlicna emisija! Voditelj, tj. kuvar zna kako da se priblizi gledaocima a recepti su tako dobro objasnjeni da cak i kuvar pocetnik moze vrlo lako da se snadje. Moja ocena cista 10!

  3. mirjana_c kaže:

    Super je emisija i dosta se razlikuje od ostalih emisija tog tipa. Ja sam isprobala neke recepte i sve je bilo do sada u redu. Jedino sto mislim da je knjiga malo skupa za nase uslove.

  4. Igor2 kaže:

    Jos jedna u nizu emisija koje su tu da nas nauce kako da spremamo hranu. Ne kazem da nam takve emisije nisu potrebne, ali sta je mnogo, mnogo je. Sve lice kao jaje jajetu, tako i ova. Bilo bi dobro da neko najzad izadje sa nekom originalnom idejom.

  5. borovnica kaže:

    Obozavam da gledam ovu emisiju. Specificna je i razlikuje se od drugih. Recepti su sa svih strana sveta a ujedno su i prihvatljivi za nase podneblje i namirnice koje mi koristimo. Nekoliko recepata iz ove emisije vec je na stalnom repertoaru u mom domu!!!!

  6. kbla kaže:

    Mnogo lepih recepata i dosta toga se u danasnje vreme brzog zivota moze na brzinu pripremiti a da pri tome svi clanovi domacinstva budu zadovoljni.

  7. dsdejan kaže:

    slicna kao i ostale emisije toga tipa, zaista ne vidim neku razliku.

  8. Milijana Ačanski Ivanišević kaže:

    Mi smo isto pravili bejgl i klinci su odmah pojeli sve! Hvala za informaciju da se na njegovom sajtu mogu naći svi recepti koje je do sada spremao! Neke nisam stigla da zapišem.

  9. Paja Junior kaže:

    Moja supruga gleda emisiju svakog dana.Voditelj tj.kuvar je prijatan i svidja mi se emisija.Nije bas kao ostale tog tipa

  10. RL kaže:

    Mnogo je slicnih emisija …ponekad mi drzi paznju, ponekad moram priznati ne. Ima dosta improvizacija.Priznajem, neki recepti su krajne originalni i za pohvalu.

  11. radlas kaže:

    Lepi brka ima super recepte. Probala sam par recepata neka brza varijanta. Izdvojila bih Kolac od Hleba. Fenomenalan je. I ukusan i socan.

  12. miki1506 kaže:

    Jedna od retkih emisija, a nije sportski prenos, na RTS-u koja svojim kvalitetom bar donekle opravdava postojanje tv pretplate.

  13. Viki kaže:

    Sjajna emisija i odlican clanak! Meni se bas dopalo to sto je kod Vas sledeci na redu kulinarski poduhvat Njujorkski cizkejk, za koji sam upravo danas videla kako se sprema u Gastronomadu, isprobacu i ja taj recept.

  14. Unicorn kaže:

    Kulinarske emisije treba da budu fokusirane na hranu i njenu pripremu. Treba da budu vizuelno primamljive, sazete i jasne. Ima onih koje se baziraju na tradicionalnim receptima i ekonomicnosti, a meni je posebno dragocena bas emisija“Gastronomad“ zbog „internacionalnog zacina“. Pruza osecaj da ste vec bili na nekim egzoticnim mestima ili bar budi zelju da odete…

  15. D-joxa kaže:

    Odlicna emisija pratim je kad god imam vremena dosta je zanimljiva zato sto nije klasicna kao ostale kulinarske emisije. ;)

  16. karen voker kaže:

    meni je ta emisija skroz bezveze, ne drzi mi paznju, kao i vecina emisija tog tipa, a ima ih sada vec previshe…

  17. ajdukovic kaže:

    Svidja mi se emisija. Vecinu recepata sam isprobala i odlicni su. Svidja mi se sto Lepi Brka detaljno obljasni recept i sto za svaki recept znamo njegovu istoriju kako je nastao i iz koje zemlje je.

  18. sneki kaže:

    Recepti su fenomenalni. Oko 80% od objavljenih recepata sam vec isprobala i svi su recepti divni i veoma se lako pripremaju.

  19. andjelka kaže:

    Da, da, gastronomad zaista drzi paznju…podigao je prosek emisijama ovog tipa…
    Najvaznije od svega je to sto voditelj vlada bogatim i zanimljivim popularistickim recnikom koji drzi paznju i nikada ne rezultuje antipatican.
    Recepti su pomalo izbruseni balkanskim ukusima…nisu skrto vezani autenticnim sastojcima a opet nam prosiruje domace horizonte uvodjenjem belog vina, flambiranja, fuzije sireva, etc…
    odlican, pet.

  20. faith kaže:

    Koncept emisije mi se mnogo svidja. Pored tog tehnickog kulinarskog dela, uvodi i momenat interkulturalnosti kroz pricice o jelu ili njegovim dogodovstinama. Recepti nisu komplikovani – isprobala sam kinesku piletinu u sosu od pomorandzi i curose. Sajt je azuriran tako da lepo moze da se uziva u emisiji i natenane pogleda recept, bez potrebe da se juri da se zapise dok traje emisija.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.