Hari Harison – Bil, Heroj Galaksije, knjiga

Ovaj roman sam pročitao nedugo pošto sam se vratio sa fronta i redovnog služenja vojnog roka. Da, imao sam tu „sreću“, da se rodim u godini vepra. :) Pisac navodi, da je roman posvetio svom ratnom drugu iz Vijetnama. Kako to da je bas izabrao žanr naučne fantastike, pitao sam se…
Glavni junak će se naći na mestu regrutovanja vojnika. Regrutaciju vrši slavni ratnik u sjajnom oklopu na dalekoj planeti. Njegovom sjaju ne može se odoleti. U nešto, tako grozno, kao što je rat, naivne uvlačite sjajem, slavom i junackim pricama. Život je neprocenjiv i ne može se kupiti, pa se mora osvojiti nematerijalnim vrednostima.
U kampu za obuku regruta, mladi regruti uče se pameti. Tada shvataju, da su sjajem bili zavedeni, a da je slava samo dobar vic. Regruti će, naravno, proći neadekvatnu obuku, koja se zasniva na tome, da im pokaže koliko su ništavni. Obuka će se prevremeno završiti, jer je bilo značajnih gubitaka na planeti X, koja predstavlja nepreglednu močvaru, iz koje vrebaju bića, koja cele pukove vojske proždiru u minuti. Međutim, nekome je jako važno, da se uspostavi potpuna kontrola nad ovom ništavnom planetom.

Sledi ratna hronika našeg glavnog junaka. Ni najmanje slavna. Najveća pobeda koju će naš junak izvojevati je pobeda života. Saznaće kako da se izbavi sa ove planete smrti i vrati na rodnu planetu, na kojoj će sada on u sjajnom oklopu, ovenčan slavom, regrutovati mlado topovsko meso.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Hari Harison - Bil, Heroj Galaksije, knjiga, 4.0 out of 5 based on 1 ratingOvaj unos je objavljen pod Knjige. Zabeležite stalnu vezu.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.