Gijom Muso, Kako bih bez tebe

Svaku Musovu knjigu započnem sa podozrenjem, strahom da neće ispuniti uspeh prethodno pročitane, da neće ostaviti takav utisak. Svaki put, pošto zatvorim korice knjige, budem ubeđena u suprotno. “Kako bih bez tebe” nije izuzetak.

Na samom početku, autor nas upoznaje sa tri tragične, naizgled nepovezane, sudbine: Gabrijel i Marten – strasno zaljubljen par koje daljina i splet okolnosti otuđuju do te mere da su ubeđeni da se više nikada neće sresti; i Arčibald – vešt kradljivac vrednih umetničkih dela koji je sve do sada uspevao da izmakne i najelitnijim policijskim odredima. Kako radnja, zajedno sa godinama, odmiče raspliće se mreža porodičnih tajni i skrivenih osećanja dok glavni akteri srljaju u susret sudbini.

Pozitivno:
Stil pisanja karakterističan je za Musoa – jednostavan i brz što doprinosi napetosti knjige, pa mi je bilo jako teško da je ispustim iz ruku. S druge strane, u svoj pitak stil Muso unosi mnogo emocija, što olakšava povezivanje sa likovima, pa tako i u ovoj knjizi nema “negativaca” – u svakom od aktera može se pronaći deo ljudskog, deo svakoga od nas. Posebno mi se dopadaju citati na početku svakog poglavlja koji, osim što predstavljaju svojevrstan uvod u radnju, imaju i funkciju mosta – laganog prelaza sa jednog značajnog događaja na drugi.

Negativno:
Jedini negativan utisak mogao bi biti nagli prelaz na nadrealno. Muso često koristi motive granične sa naučnom fantastikom. Međutim, čini mi se da bi, u ovom slučaju, taj skok sa stvarnog na nestvarno mogao biti umereniji. Iako me je, tokom čitanja, “nadrealni deo” zamarao, na kraju knjige i on je dobio svoj smisao.
“Kako bih bez tebe” će vas sigurno brzo uvući u kovitlac dešavanja, navešće vas da razmišljate imate li smelosti za sreću, za ljubav, za život, a sasvim sigurno ćete poželeti ovu knjigu u vašoj kućnoj biblioteci. Još jednom, ovaj mladi francuski autor, po zanimanju profesor ekonomije, napravio je malo književno remek delo.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Gijom Muso, Kako bih bez tebe, 4.6 out of 5 based on 5 ratingsOvaj unos je objavljen pod Knjige. Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Gijom Muso, Kako bih bez tebe

  1. kukuriku koalicija kaže:

    Giijom Muso ima lake,pitke romane,za one koji zele da se prepuste sudbini romana koja ce ih odvesti daleko od sopstvenih problema,jer svi mi imamo neki roman od zivota.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.