Lajanje na zvezde, domaci film

Radnja filma „Lajanje na zvezde“ odvija se u malom gradu u provinciji 1963. godine. I iako sam na žalost pripadnik mlađe generacije, rado se setim svojih srednjoškolskih dana. Reminiscencija tadašnjih problema i nevinosti samog uzrasta me je dovela do euforije.
Junaci ove duhovite priče su nastavnici jedne provincijske gimnazije i odeljenje IV-2. Njihove dogodovštine su prepoznatljive i bliske svakom ko ima predstavu o srednjoškolskom životu a opet su veoma lični. Glavni junak Mihailo Knežević se duhom, inteligencijom i znanjem uzdiže iznad ostalih đaka a često i profesora. Njemu školsko znanje nije problem, njegov problem je devojka iz razreda koju uporno osvaja. Glavni suparnik mu je brat, momak koji već zna da pravi pare, pa mu škola i nije potrebna. Tu je i učenik koji se razmeće snagom i koga profesor fiskulture fanatično trenira za bokserskog šampiona sve dok se sa meča u prestonici ne vrati modar i podvijenog repa. Jedan od učenika je obavezno „zlatno dete“ za profesore a ulizica za drugove. Najviše je onih koji oskudno znanje pokušavaju da nadomeste nizom trikova i dosetki. Naročito slikovito su dati likovi profesora koji su, svako na svoj način, malo „uvrnuti“. Nervozni direktor škole ne zna ko mu teže pada, nemogući đaci ili „uvrnuti profesori“. „Đaci će sutra otići, ali profesori mi ostaju“ jada se direktor.
Film je snimljen prema istoimenoj knjizi Milovana Vitezovića i mogu ga preporuciti bilo kojem uzrastu. Svakako bih dodao da mi je neizmerno zadovoljstvo pričinilo čitanje knjige nakon odgledanog filma te bi i sam redosled bio poželjan.Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Lajanje na zvezde, domaci film, 4.5 out of 5 based on 17 ratingsOvaj unos je objavljen pod Film. Zabeležite stalnu vezu.

22 reagovanja na Lajanje na zvezde, domaci film

  1. nokia7200 kaže:

    Ja mislim da ceo film znam napamet ali opet mogu da ga gledam po ceo dan i uvek mi je isto zanimljiv! Dobar odabir glumaca, fantasticna radnja i film koji budi posebnu emociju u coveku!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.