Hop (2011.), animirani film

Kada sam pogledala trailer ovog polu-animiranog filma nisam mogla da dočekam da ga pogledam. Na IMDB sajtu je ocenjen ocenom 5.2 od 10 i upravo bih ga i ja slično ocenila. Film ima velikih prednosti, a ujedno i toliko nepromišljenih zaokreta i ideja da sam se na kraju zapitala: šta uradiše?! Režiser je ostao razapet između dve ideje i izabrao, po meni, pogrešnu…

Glavni lik je Uškršnji zec E.B. (Easter Bunny), tinejdžer buntovnik, zec koji ne želi da nastavi porodični biznis raznošenja uskršnjih jaja, već da svira bubnjeve u bendu. Zvuči smešno, ali tokom filma shvatite da iza toga postoji dublja poenta… Odlučan je da krene u Hollywood, ali mu se na putu isprečava James Marsden kao Fred, koji ga udara kolima i od tada postaje njegova najveća noćna mora/najbolji prijatelj… Fred će kroz njegovu želju za ostvarenjem sna dobiti snagu za vlastiti, kako ga roditelji ne bi smatrali crnom ovcom i gubitnikom. Sa druge strane, imperiju zečevog oca žele da preuzmu pilici i tu tek kreće zaplet.

Ono što je totalno oduševljavajuće je animirani lik ovog neodoljivog zeca. Njegov glas koji pozajmljuje Russell Brand je pun pogodak. Blesav je, komičan, revolucionaran, a istovremeno biće koje ne možete ignorisati,  biće za koje ne možete da ne kažete kako je slatko… Film vredi odgledati samo zbog ovog simpatičnog stvorenja, kome je svaka rečenica komična. I to na neki drugačiji način- to je zec sa stavom. Odlučan zec i pametan zec!

Takođe su animirani pilici odlično zamišljeni, a da su ih malo bolje uradili dostigli bi popularnost Minions-a iz crtanog filma Despicable me! Mislim da su jednim delom i pokušali to da postignu, najviše humorom. Film obiluje i dobrim forama, od kojih je jedna upravo svirka zeca sa slepim američkim crnačkim bendom, na kraju koje jedan od muzičara kaže: “Super si odsvirao zeko“, gde aludiraju kako je slepilo pevača sve ove godine ustvari bio dobar marketinški trik…

Nasmejaćete se, dame će raspilaviti slatki zekonja, a i divni su pejzaži na početku filma, gde se prikazuju poljane i more Novog Zelanda, jednostavno rečeno stunning (oduzima dah).

Ono što mi je vrlo čudno jeste da zeca, koji priča i ima sve ostale ljudske osobine, tokom filma okolina uopšte ne doživljava čudno, već u stilu – pa šta ako je to zec koji govori! Kako se film bliži kraju zaplet ide potpuno nestvarnim tokom, kao da je u pitanju bajka u kojoj je sve moguće, gde glavni glumac Fred postaje jedan od vlasnika imperije zečeva, jer mu je dream job bio da postane Uskršnji zec, u njegovom slučaju čovek. Da bi ga na kraju filma, tokom ručka sa porodicom, sačekao leteći brod i odveo u zemlju zečeva?! A sve je to u filmu prihvaćeno kao normalno i ništa neobično…

Režiser filma je, ne tako proslavljeni, Tim Hill, koji je radio film o Sunđer Bobu, dok su glasove pozajmili i Hugh Laurie, kao otac zeca, potom tu su glavom i bradom Elizabeth Perkins, Gary Cole, Hank Azaria, Kaley Cuoco, a na tren se pojavljuju i David Hasselhoff i Chelsea Handler.



Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Hop (2011.), animirani film, 4.5 out of 5 based on 2 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Film. Zabeležite stalnu vezu.

9 reagovanja na Hop (2011.), animirani film

  1. jecika1 kaže:

    Super je slika, animacije su dobro odradjene, ne bih rekla da je samo za decu, film ima radnju bolju od vecine filmova za starije.

  2. Marija28 kaže:

    Kada se pogleda trejler film izgleda super, cini se da je jako zanimljiv ali kada sam pogledala film promenila sam mišljenje. Animirani likovi su super odradjeni,izgledaju tako mekano i nežno ali se zato nista specijalno ne desava u filmu.

  3. Mimili kaže:

    Obozavam animirane, i ove, polu-animirane filmove, i ovaj je fenomenalan, odgledali smo ga sa zadovoljstvom! E.B. je sjajno osmisljen, radnja filma drzi paznju od pocetka do kraja, moci cete da vidite divne pejzaze, jednom recju, sjajno!

  4. pavle kaže:

    Samo znam da sin me tera da mu nabavim taj filmic jel smo jednom gledali kod drugara, evo i sad je spazio sliku i odmah hoce da mu pustim.Nije sto je on odusevljen nego i ja volim da gledam.

  5. pahuljce kaže:

    u trejler su ubacili najzanimljivije scene, pa sam i ja, kao i autor teksta, jedva cekala da izadje film kako bih ga pogledala…nije preterano zanimljiv, ima par genijalnih scena (poput one kada „glumi“ plisanu igracku…), ali mislim da je poenta u poruci koju nosi: mozete postati sta god zelite! (pa i uskrsnji zeka:)

    • Sremica kaže:

      Slazem se u potpunosti i jako me nervira kad se zbog trejlera ponadam i onda shvatim da sam, ono sto je u filmu najzanimljivije, vec odgledala u trejleru i da nema nista vise osim toga. Nije los, ali nije sjajan

  6. stefagamer007 kaže:

    Jako simpatican filmic.Odusevio me je. :)

  7. kaca kaže:

    Zaista dobar film. Gledala sam ga sa decom i ne znam ko se vise odusevio.Animacija je vrhunska, likovi sjajno osmisljeni.

  8. pnjelena kaže:

    Odlican film,kao i Alvin i veverice…Zeka bubnjar me odusevio…:)))))

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.