Aleva – Praškasta smesa za sladoled

Sa letnjim vrućinama nikako ne ide teška hrana, posebno ne slatkiši… Naravno, za sladoled smo uvek raspoloženi. Iz finansijskih razloga vecini nisu dostupni oni lepi sladodedi u kilogramskim pakovanjima baš svakodnevno pa se u poslednjih nekoliko godina rashlađujemo sladoledima koje sami pravimo… Alevin sladoled sam kupila nekoliko puta i to samo kad u prodavnici nemaju moj omiljeni Eskimko. Volim vanilu i voćne ukuse pa sam htela da isprobam Alevin sladoled sa aromom vanilina.

Iako nisam imala prevelika očekivanja od sladoleda u prahu ipak sam mislila da je koliko-toliko jestiv. Međutim ovaj sladoled ima veliku manu- uopšte nema ukus vanile već neki nedefinisan, pomalo mlečan ukus. Kada se pomiriše iz kesice sam prašak miriše, ali kad se umuti prema uputstvu (sa 200ml mleka)- aroma vanile potpuno iščezne!

Sam sladoled mi je presladak, ali tako je sa svim tim instant sladoledima, bar po mom mišljenju. Moji ukućani vole preslatke sladolede pa im ni ovaj ne smeta. Ipak se svi slažemo da ovo nije posebno dobar sladoled.
U sladoled treba dodati samo 2dl hladnog mleka i kratko ga mutiti mikserom (prvo sporije, a zatim na većoj brzini). Naznačena količina mleka je dovoljna, ne treba manje jer sladoled bude odlične gustine. Ovako umućen sladoled treba staviti u zamrzivač na nekoliko sati pa ga tek onda gustirati…

Međutim, kad sam umutila ovaj sladoled od vanile niko nije hteo da ga jede. Svi su ga probali, a onda izabrali Aleva sladolede drugih ukusa. Na kraju smo ga ipak pojeli ali smo dodali toping, pa rendanu čokoladu, a neko je pomešao i sa malinama… Drugim rečima, trebalo je dodati ukuse i mirise ovom vanilinom sladoledu, dok se npr. čokolada jede takva kakva je i odličnog je ukusa!
Drugi put sam u umućen sladoled dodala aromu vanile, malo šlaga/slatke pavlake (da bih pojačala ukus), zatim pržene lešnike i rendanu čokoladu. Sve ovo je bilo potrebno da bih postigla iole zadovoljavajuć ukus!
Na kraju shvatim da nisam ni imala potrebe za kesicom sladoleda jer su svi ovi dodaci sami po sebi ukusni i ovako rashlađeni predstavljaju sjajnu poslasticu. Dakle, mogla sam bez tih nekoliko grama sladoleda u prahu…

Sladoled sa aromom vanilina je spakovan u kesici od 75g i od njega se dobije 700ml gotovog sladoleda spremnog za zamrzavanje. To je ono što piše na pakovanju, a u stvarnosti se dobije mnogo manja količina sladoleda.
Obično uzimam po dve kesice od svakog ukusa, što je stvarno povoljno jer sladoled košta oko 45 dinara. Nije skup, slične je cene kao srodni mu proizvodi, ali po mojoj oceni je manje kvalitetan. Sa pravim domaćim sladoledima ili sa sladoledima poznatih proizvođača nema smisla ni porediti ga…

Postoji mnoštvo Aleva ukusa: limun, malina, kafa, čokolada, jagoda, vanila. Na mene je negativan utisak ostavio loš ukus sladoleda od vanile. Ako kupujem Alevin sladoled onda se radije odlučujem za jagodu ili čokoladu, dok vanilu zaobilazim iako je moj omiljeni ukus…

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Aleva - Praškasta smesa za sladoled, 4.0 out of 5 based on 20 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Slatkiši. Zabeležite stalnu vezu.

47 reagovanja na Aleva – Praškasta smesa za sladoled

  1. Ana kaže:

    Probala sam ga i nisam baš nešto zadovoljna ali sa raznim dodacima od pavlake, voća ili čokolade, može da se napravi ukusan i brz slatkiš

  2. ElkaTheLady kaže:

    Sladoled je osredjeg ukusa,ali ja dodam malo više mleka da bi količinski bilo više,kao što i u umućen sladoled dodam pola čaše kisele pavlake na kraju mućenja.Time dobijam osvežavajući i lepši ukus,bez obzira na aromu.

  3. Draganaj53 kaže:

    Mislim da je domaci sladoled u svakom slucaju najbolji,alevin sladoled kupim jedino onda kada nemam vremena da napravim pravi,a sto se tice ukusa,nekako mi je kao vodeni,ja dodam i mileram,pa je za nijansu bolji.

  4. Nefertiti kaže:

    Jedino čokolada može da prodje, valjda kod čokolade ne može baš pno da pogreše u proizvodnji.

  5. .jeka. kaže:

    I inače nisam preveliki ljubitelj sladoleda iz kesice, najviše volim klasičan domaći, ali naravno nema se uvek vremena za to. Ovi se mnogo brže prave i većina je ukusna, ali alevini mi se baš i ne sviđaju. Inače volim njihove prozivode, supe su im extra, ali sa sladoledima se nisu baš proslavili. Nemam poozitivno iskustvo.

  6. ivanaaaivaaa kaže:

    Ne svidjaju mi se, nema dovoljno jak ukus. Po meni ne moze ni da prodje pored eskimka.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.