Trag – italijanski restoran

Ušuškan iza Bajlonijeve pijace, na uglu ulica Đorđa Jovanovića i Venizelosove (nekada Đure Đakovića) nalazi se sjajan restoran italijanske kuhinje Trag.
Prostor se nalazi u podrumu zgrade/kuce, veoma je lepo sređen i čist, baš kao i staklena bašta restorana. Prijatnu atmosferu pravi ljubazni domaćin – vlasnik restorana koji ništa ne prepušta slučaju, brzi i profesionalni konobari i odlični kuvari.

Ono što svakako morate probati na ovom mestu je čuvena crvena teleća čorba. Zbog ovog ukusnog specijaliteta sa kuglom pavlake u sebi, mnogi ljudi dolaze na Dorćol iz različitih krajeva grada i ja vam je toplo preporučujem.
Uz odličan izbor pasta i slasnih specijaliteta od mesa, skrenuo bih pažnju na pice koje su vrlo zanimljive, naročito deci. Naime, umesto testa, kuvari Traga picu prave na podlozi od špageta…

Ovde mozete naruciti i pola porcije, sto je inace retkost…
Nisam siguran da neko posle crvene čorbice i prilično obilnog glavnog jela može pojesti i poslasticu. Ipak, bilo bi nepravedno zapostaviti fenomenalne dezerte. Meni su omiljeni njoke sa cimetom i orasima, za njima neznatno zaostaju pene sa makom, ali mislim da nećete pogrešiti za šta god se budete odlučili.
Što se tiče cena one su pristupačne, naročito imajući u vidu kvalitet i količinu hrane.

Mišljenja sam da je vlasnik izvukao maksimum iz prostora za šta mu se uz fenomenalnu kuhinju i pristupacne cene mora odati priznanje.

Mana restorana je svakako lokacija jer je prilično problematično pronaći parking. Druga mana se takođe odnosi na lokaciju, a to je nedostatak prave lepe bašte i pogleda. Ipak, ove mane će svakako biti neutralizovane sa prvim ukusnim zalogajima.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Trag - italijanski restoran, 3.5 out of 5 based on 8 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

4 reagovanja na Trag – italijanski restoran

  1. Danijela kaže:

    Rectoran Trag posecujemo vec 15 godina i mogu da kazem da je ne prevazidjen.Vrhunska „crvena corba“ i ostala jela, osoblje,veoma prijatan ambijent kao i gazda koji vas doceka na vrhunskom nivou daju vam neverovatan osecaj udobnosti.Kada jednom probate,ostacete verni.Verujte mi.Sve pohvale!!!

  2. Nikoleta kaže:

    Crvena corba je dobra, ali ja u Trag godinama idem zbog najboljih lazanja Milaneze na svetu!!!!

  3. Dina kaže:

    Ahh da… cuvena i jedinstvena crvena corba. E pa poslednjih godina (mislim da ima vec cetiri) nije na istom nivou, u kvantitativnom i kvalitativnom smislu. Ona ogromna lopta od pavlake sada izgleda kao da je zahvate sa kafenom kasicicom, a kockice od teletine su sve cesce zilave i ima ih znatno manje nego nekad. Sada ovde uglavnom narucim specijalitete od mesa koji su ostali ukusni i kolicinski nesavladivi. Testetnine im po meni nisu jaca strana jer umeju da budu prekuvane, previse ih je u porciji, pogotovo u odnosu na sos. Pice je i dalje „na casu“, stolnjaci sa rupama, escajg rasparan… Cene odavno nisu „popularne“, ali je osoblje ostalo ljubazno i profesionalno. Toalet im je premalen u odnosu na kapacitet restorana. Ne znam zasto onu plasticnu floru ne zamene sa pravim zelenilom, s obzirom da imaju sve uslove za to. Meni nije prijatno da gledam prasnjavu plastiku u prostoriji u kojoj se obeduje, narocito sada kada su uklonili staklo.

  4. Anja kaže:

    Restoran koji je postao i ostao cuven (pogotovo u danasnje vreme, kad u Bg-u ima milion odlicnih restorana) upravo po pomenutoj „crvenoj corbi“ od paradajza – SAVRSENA JE, najbolja na svetu!!! :D Mislim da bih i kad sam najvise gladna mogla da se najedem samo od nje – toliko mesa i pavlake u corbi (od paradajza) necete naci nigde… :) Ambijent je OK, nista specijalno, sad vec malo i prevazidjen, ali hrana je dobra, ukusna i porcije su velike, bar za moj pojam… ;)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.