Tian Tan, kineski restoran, Beograd

Ukoliko zelite da probate/okusite tradicionalnu kinesku kuhinju u autenticnom ambijentu obavezno idite u TIAN TAN (Hram neba) u Ustanickoj, jer ce vas docekati izuzetno ljubazno osoblje, a mozda malo iznenaditi jak/cudan miris koji dolazi iz kuhinje u prizemlju (nemojte da vas to obeshrabri – verujte, uzivacete!). Preporucice vam da predjete na sprat, kako vam ovo eventualno ne bi pokvarilo ugodjaj i necete pogresiti ako prihvatite predlog- odlican pogled (ako sednete pored prozora), bez neprijatnog mirisa.

Ne znam sta pre da ishvalim…

Ambijent- ceo prostor odise njihovom kulturom, namestaj, ukrasi, detalji…;

Atmosfera- tiha tradicionalna kineska muzika u pozadini, ali i dodir modernog – veliki plazma televizor koji vam je na raspolaganju, a obicno sluzi da se kuvar i drugo osoblje malo razonodi, kada nema gostiju ;) ;

Usluznost- mozete se upoznati sa covekom koji ce vam spremati hranu, a radnice ce vam pomoci da se snadjete sa jelovnikom, stapicima, posudjem, zacinima, i sl., i strpljivo odgovarati na sva vasa neiskusna i radoznala pitanja :) ;

Hrana- najbolji deo, sve sto sam probala, a bila sam vise puta i volim da ekspermentisem, je preukusno i svakako jestivo, prilagodjeno nasem ukusu, ali sa “prizvukom” Kine. Sta god da porucite necete pogresiti, a obavezno probajte pohovanu cokoladu za dezert!;

Cene- pristupacne, stvarno najpovoljnije u Beogradu, a porcije su ogromne, jedna je dovoljna bar za dvoje (govorim iz iskustva)…

U toku je popust na „jelo dana“ (svaki put je drugacije), a uvek iznenade i necim novim.

Vecinu toga mozete videti i na njihovom sajtu, ali vam je moja preporuka da bez izuzetka svratite do njih. Verujem da cete postati stalni gosti! :)

Kineska kuhinja je specificna i mozda ce vam neobicni mirisi malo zasmetati, ali dajte im sansu, nece vas razocarati!

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Tian Tan, kineski restoran, Beograd, 3.8 out of 5 based on 5 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

6 reagovanja na Tian Tan, kineski restoran, Beograd

  1. Đura kaže:

    Nažalost, ovog restorana više nema na ovom mestu, ne znam gde je preseljen, rado bih da saznam. Najbolja kineska hrana kou sam u životu probao, nemam pojma o čemu ovi ljudi komentarišu. Probao sam kinesku hranu drugde, nije bila ni prineti ovoj. Vrlo često smo naručivali hranu tamo.

  2. pahuljce kaže:

    na moju veliku zalost, zatvorili su ovaj restoran. bas sam pre par dana htela da svratim i primetih da je lokal prazan, „za izdavanje“ – ne pise da (li) su promenili lokaciju?! :(

  3. gargamel kaže:

    bio sam jedanput u ovom restoranu. enterijer je odlican a i osoblje ljubazno. ali, kao i vecini postilaca koji su ga posetili – ne svidja mi se hrana. probao sam cisto da probam – pola mi ostalo u tanjiru. izasao sam iz restorana gladan. jedva sam cekao da kupim socan hamburger. svaka cast ali jednostavno njihova hrana nije za nas mentalitet

  4. domgolubovic kaže:

    Vrlo cesto volim da probam kinesku hranu i porodicno posetim neki kineski
    restoran.Prosle godine bio sam u ovom restoranu Tian Tan sa suprugom , narucili smo razlicito jelo i nije nam se dopalo.Najobicniji pirinac sa komadicima piletine je vise licio na pilav. Aranziranje hrane je ajd da kažemo osrednje jedino je ambijent nekako kineski….

  5. dragana kosic kaže:

    Vrlo cesto kuvam kinesku hranu i volim porodicno da odem u neki dobar kineski restoran.Pocetkom prosle godine sam bila u ovom restoranu Tian Tan,i ne samo ja nego i moj suprug i moja deca su skoro sve ostavili sto su narucili.Svi smo narucili razlicito i ni jedna porcija nije mogla da se oceni ni osrednom trojkom.Najobicniji pirinac sa komadicima piletine je vise licio na nezacinjeni pilav. Cak ni aranziranje hrane im je katastrofalno.Jedino je ambijent nekako kineski,ali nikada vise necu ici u Tian Tan

  6. kaca kaže:

    Zlatni dani „ovog“ restorana su bili 97.-’98. Od tada se promenilo vise vlasnika, enterijera, naziva, ali je hrana najvise izgubila.
    Izbor je isuvise prilagodjen nasem tradicionalnom ukusu (previse mesa, ulja, luka…), pod „pecurkama“ se podrazumevaju sampnjoni, a od neke egzotike nema ni govora (vidim da ni u tekstu nesto slicno nije preporuceno). Supe su im prepune zelatina.
    Kao neko ko izuzetno voli kinesku kuhinju mogu da preporucim Chin Chin Quan Ju De na Senjaku (postoji tekst i na Oceni) gde zaista mozete probati i nesto drugacije, po takodje pristupacnim cenama…

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.