Lovac – restoran

Još od malih nogu sam obožavala ovaj restoran i često dolazila sa roditeljima (inace, restoran postoji od 1963.). To nam je bilo mesto broj jedan kada bi nam se prijeo roštilj. Nalazi se u ulici Alekse Nenadovića, na Vračaru, ima divnu baštu sa raskošnim prirodnim hladom pa imate utisak kao da ste van grada, a u strogom ste centru. Bašta je velika i može da primi dosta gostiju. Nikada nismo rezervisali i uvek smo nalazili slobodan sto.

Oduševljena sam njihovim ćevapima i belim mesom sa žara, salatom i prilozima. Krompir im je uvek bio odličan, a meso bi i hladno bilo dobrog ukusa. Konobari su uvek izlazili u susret i uvek ih je dovoljno za pun kapacitet restorana, tako da nema čekanja. Par puta su nam i podgrevali jelo i vraćali, vrlo ljubazno i bez ikakve primedbe. Dopada mi se ponašanje njihovih konobara, jer je to onaj stari, školovani način ophođenja prema gostima: persiranje, pratnja do slobodnog stola i maksimalno zalaganje da vam naprave prijatnu atmosferu. Svi su brzi, spretni, vidi se da znaju svoj posao, i vaspitani, a ne poput mnogih konobara koji se zavitlavaju i šale sa gostima kao da vas znaju sto godina.

Dodaću još da sam se u ovom restoranu, posećujući ga godinama unazad, nagledala notornih pijanica i ponižavanja konobara, koji su se zadivljujuće nosili sa neprijatnim gostima, profesionalno i diskretno. Ovo i jeste više kafana nego restoran, iako je nedavno renoviran i „liči“ na restoran, ali ophođenje gostiju prema osoblju je ostalo „kafansko“…

Restoran posećuju ljudi svih godišta, ima parova, mlađih ljudi, starih i poznatih Beogradjana, porodica sa decom, ali se ovde organizuju i poslovni ručkovi…

Od hrane, pored izvrsnog roštilja, smo probali i dezerte, domaće šampite i krempite i zaista su bile dobre. I velike! A 200 dinara su, mada su one jedne od jeftinijih poslastica. Uglavnom su cene do 300 dinara, a u ponudi su samo domaći kolači. Uvek su voljni i da zapakuju za poneti, nema mnogo čekanja, razvlačenja i odugovlačenja. Naručivali smo par puta i tanjir sa sirevima, ali ne onaj klasični kao u mnogim restoranima. Ovaj je imao sireve poput sjeničkog, mladog sira, kajmaka, paprike u pavlaci (odlične)! Nije se štedelo na siru, a i paprike su bile ukusne. Npr. to predjelo je 450 dinara, a ima mnogo inovativnijih, u mesnoj kategoriji sa mesom fazana i slično.

Imaju klasična jela poput njoka sa četiri vrste sira, pečurke na žaru, gibanicu i pite, ali od ovih, meni bar čudnijih, probala sam goveđi jezik u sosu od rena i to mi je postalo jedno od omiljenih jela. Meso se topi u ustima, dok mu ren daje svežinu. Pored svega, najčešće smo uzimali tzv. Cumur na stolu. To je mešano meso i ima svačega: ćevapa, kobasica, belo pileće meso, svinjski vrat, lax care, dimljena vešalica, slanina i divni, ali divni  - uštipci! To jelo je 1.100 dinara i zaista se isplati. Za dve osobe bude prava gozba sa raznovrsnim ukusima. Meso nikad nije bilo žilavo, koščicu nisam našla, nikada nije imalo neki ružan šmek ili bilo neukusno, baš naprotiv!

Specijaliteta od divljači imaju koliko hoćete i baš je veliki izbor, mada ja nisam neki ljubitelj. Mogu da kažem da sam ovde svraćala na roštilj pre nego na srnetinu, patku, fazana, divlju svinju… Ali, zbog potencijalnih ljubitelja jela od divljači, ću ipak da spomenem njihove čuvene lovačke specijalitete, a to su: Lovačka korpica, jelenski file na pireu od kestena i domaće lovačke kobasice…

Imaju i ribu u ponudi. Probala sam smuđa smederevca koji se služi sa povrćem i krompirićima u sosu od belog vina, i iako mi to nije omiljena riba u ovoj kombinaciji može da se meri sa ribom prve klase!

Jednom smo za poneti dobili nepečene i tanke ćevape (još mi nije jasno kako su to uspeli), ali se nismo žalili jer smo to primetili tek kada smo došli kući. Porcija od deset ćevapa je koštala 550 dinara, što nije skupo uopšte, a meso je zaista fenomenalno mirisalo, bilo je dosta pomfrita, salate i luka u porciji…

Još da kažem da se kuver plaća u ovom restoranu 80 dinara, što je sasvim solidna cena po meni. Imaju i svoj sajt, pa koga više zanima može da pročita šta sve to nude. Ne verujem da ćete se pokajati i ako svratite u prolazu, jer osoblje reaguje na primedbe gosta i trudi se da to ispravi, naravno ako nekim slučajem nešto krene po zlu…

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Lovac - restoran, 4.7 out of 5 based on 7 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

5 reagovanja na Lovac – restoran

  1. goranx kaže:

    Kafance za sve generacije!!
    Hrana je izuzetna!!

  2. zoranrad kaže:

    Jedem samo belo meso tako da ostala jela ne mogu da komentarisem, ali ovo je bilo odlicno, mekano i socno. Vrlo sam zadovoljan, ambijent je ok jedino bi mogli biti malo cistiji, toga nikad dosta.

  3. tammy07 kaže:

    Uvek volim da svratim u ovu kafanu. Dopada mi se njihova hrana, prava je domaca plus sto imaju i neke zanimljive specijalitete koje bas ne mogu svuda da se nadju a spadaju opet u neku srpsku tradicionalnu kuhinju.

  4. Nemanja J. kaže:

    Higijena im i nije jaca strana.

  5. Marko Markovic kaže:

    Мени се лично свидела кафана. Лепа атмосфера је била, барем у 2-3 случаја када сам ја био тамо.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.