Dačo, restoran, Beograd

Restoran Dačo je broj jedan nacionalni restoran za sve posetioce Beograda- apsolutno ga ne smete propustiti!!! Nalazi se u ulici Patrisa Lumumbe na Karaburmi. Autentičnan stil prikazuje razne motive srpskog folklora i seoskog života.

Ima sjajnu baštu i prostran enterijer, dok jelovnik sadrži sve obavezne elemente ovdašnje kuhinje. Počnite sa rakijom- ponudiće Vam vrlo širok izbor, a ja Vam preporučujem dunju, krušku, šljivu ili medovaču.

Posle toga nikako ne preskačite predjelo- najbolje je da naručite njihovo mešano predjelo za željeni broj osoba, i dobićete najrazličitije salate, namaze, umake, pite i raznorazne srpske đakonije- a obavezno proju, kajmak i ajvar.

Što se tiče glavnog jela, preporučujem da se konsultujete sa konobarom- izbor je obilan i jelovnik podugačak. Meni lično najvise odgovaraju svinjski medaljoni u pečurkama (a definitivno ne treba zaobici ni pekarski krompir).

U Dači se služe i tradicionalni dezerti- moji omiljeni su šnenokle, orasnice i sve vrste pita. Nude razuman izbor srpskog i uvoznog vina, a nije loše ni njihovo domaće vino. Usluga je prijatna i profesionalna, ali preporučujemo Vam da sto rezervišete unapred.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Dačo, restoran, Beograd, 4.0 out of 5 based on 13 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

10 reagovanja na Dačo, restoran, Beograd

  1. MarkoSi kaže:

    Nekada daaaavno, to je bio dobar restoran. Moj drug je tamo radio kao kuvar. Bio sam pre izvesnog vremena kod Dače i danas je to samo bleda senka nekada vrhunskog restorana. Klopa ništa naročito, usluga za nijansu lošija od hrane, a cene za nijansu iznad proseka. Izvikano mesto!

  2. Merlinka kaže:

    Kod Dača sam prvi put jela pre 15-ak godina (da dobro ste pročitali godina…kao devojčica) i to u Guči! Restoran je prvo otvoren tamo, a potom je isti vlasnik preneo isti kvalitet i u Beograd. Obožavam sve njihove varijacije na temu lepinja i uštipaka sa kajmakom i odlično meze. To je pravo mesto da izvedete strance koji žele da probaju širok spektar domaćih specijaliteta, ali nije mesto za provod nego samo za ručak ili dobru zakusku uz po koji čašicu „razgovora“!

  3. Kajka kaže:

    Kafana kao i svaka druga. Izvinkana. Mozda je ranije, kada su otvorili bila dobra, ali meni je ono prosecna hrana. Isla sam jednom samo sa deckom, jer je vlasnik njegov zemljak, a i svi su nas bombardovali utiscima da je kafana broj jedan u gradu. Iznenadeni smo bili previsokim cenama, sto su svi pravdali time, ali kvalitet vredi. Pa kakva god da je kafanska hrana ne moze da vredi bas toliko koliko se uzdize. Inace sve je plivalo u masti. Jedino sto mi se dopalo jeste ambijent i sajt koji je zaista super da vas privuce da je ova kafana nesto bolja od ostalih.

  4. jelstanko kaže:

    Nekada je restoran izgledao mnogo bolje nego danas, nije bilo ovoliko šareno i pretrpano etno detaljima, po bašti su se šetale kokoške…

  5. Cakic kaže:

    Juneci ribic na kajmaku i pekarski krompir , a nakon toga Vojvodin koh PLUS etno fazon. Nista lepse!

  6. aleksmak kaže:

    Meni se ovaj restoran jako dopada…prijatan je ambijent i nesvakidasnji…od enterijera do usluge…a i hrana je ukusna…igrom slucaja cesto prolazim pored ove kafane vec godinam i uvek je puno,ceka se nekada i red za mesto tj,slobodni sto…sto je mozda i najveci dokaz da vredi…

  7. Andjelija M. Andjelija kaže:

    Ne dopada mi se ili ne bar u meri u kojoj ga hvale! Nekako mi ozgleda neuredno , namestaj, posudje, nesto fali pa da bude poseban!

  8. SVR kaže:

    Neobican i jeftin enterijer. U odnosu na druge restorane nacionalne kuhinje Dačo ima nesvakidasnji meni.
    To lepo izgleda ali samo na papiru.

    U praksi , hrana pravi horor.
    Najvise mrzim kada u tanjiru ne vidim sta jedem.

    Sve je to umazano, namazano, natovareno kuvanim krompirima (najcesce sa suvim sljivama), tako da meso ili komade mesa i ne vidis.
    Na stranu sto kao i svi takvi restorani vole da natrljaju kajmak, slaninu i vegetu na svako jelo.
    Bio sam nekoliko puta, silom prilika (rodjendani i dr.) ali vise nikad.
    Poslednji put po povratku iz ove kafane svi smo imali zdravstvene probleme, nas cetvoro. Pretpostavljam da je zbog precesto podgrevanih barenih krompira koje je osnova veceg dela menija.
    Nismo se otrovali ali bili smo naduti 2 dana.
    Dva dana posle Dace, nista nisam mogao da jedem jer sam se osecao kao da sam pre 5 minuta pojeo 1.5 kg vruce prasetine.
    Znaci gladan a naduven.

    Atmosfera …kao u kafani, ali ne Beogradskoj. Nema muzike a buka je nesnosna jer se gosti nadvikuju ne bi li se medjusobno culi.

    Vidim da po nekim sajtovima KAFANA DAČO ima ocenu 5 ?????
    Dobro je primetio PERA PRASE, izgleda da Srbina vuce pusto Tursko.

  9. pepa prase kaže:

    Dačo ne prikazuje motive srpskog folklora i seoskog života, već turskog, odnosno otomanskog.

    Atmosferu iz tog restorana ćete lako pronaći u svakom turskom gradu ili varoši i dan-danas.

    Ko je bio u Turskoj (ne u instant sagrađenim letovalištima kao Kušadasi i Bodrum, već pravoj Turskoj) zna o čemu govorim.

  10. mama njama kaže:

    Odavno sam vecerala u ovom restoranu i jos uvek se sa setom secam svega…ukusa, usluge, ambijenta..
    Ustipci su bili izvrsni sa kajmakom!
    Sirovo i ukusno, jednostavno a fenomenalno….sa sve kutkom za suvenire!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.