Pane e Vino – café-restaurant

Pane e Vino

U moru (dobrih) restorana koji postoje u Beogradu, restoran Pane e Vino u Dobracinoj ulici se izdvaja pre svega po pristojnim cenama i OK klijenteli, a onda i po dobroj lokaciji, prijatnom ambijentu, brzoj usluzi, dobrom izboru hrane i najvaznije- dobroj hrani.

Kuhinja je italijanska, u najsirem smislu te reci (salate, paste, rizota, riba, ali i meso), nestandardna, nema pizza, bolonjeze sosa, i sl., malo je sofisticiranija. ;) U stvari, recimo da je kuhinja internacionalna sa malo vecim izborom pasta.
Odlicno je i to sto ovde mozete jesti cak i ako niste rezervisali sto pre toga, sto je retkost u Beogradu, pogotovo kad su malo bolji restorani u pitanju. Naravno, podrazumeva se da je bolje/sigurnije da rezervisete sto ako dolazite u vecem drustvu npr..

Inace, restoran se sastoji iz dve potpuno razlicite celine/dva nivoa, gornji nivo je jednostavnih/modernih linija, i to je nepusacki deo, dok je donji nivo u fazonu italijanskih tratorija, i to je pusacki deo.

U ponudi imaju i dnevni meni, gde za nekih 500,00 din., mozda malo vise, dobijete supu/corbu dana ili salatu, glavno jelo, casu vina/soka…
I kome je to bitno (meni je veoma bitno :) ) kod njih ste uvek sigurni da cete dobiti Grana padano parmezan, a ne neki drugi (jakog mirisa i sl. ;) ).                                                      Takodje, ovde mozete sami birati vrstu paste od koje zelite da vam se napravi jelo…           Za ljubitelje paste ali i morskih plodova, preporucila bih Crne spagete sa hobotnicom, a za ostale: Pastu Vrganj, Njoke sa mocarelom i paradajzom (zapecene), Curecu salatu, Piletinu sa rizom i limunom, i razne druge stvari, ali da ne nabrajam jelovnik ;) , sigurna sam da ce svako ko dodje naci nesto (ukusno) za sebe!… :)

Porcije su standardne velicine, neko ko je gurman rekao bi da su manje. Do pre izvesnog vremena su davali popust od 10% za placanje u kesu, a sad su to ukinuli, uveli kuver i malo podigli cene, valjda usled svetske ekonomske krize… ;) Neki  zameraju da im je osoblje neljubazno, tj. hladno, a ja bih to pre nazvala profesionalno, iskreno, malo mi je muka od onog tipicno srpskog intimiziranja, u fazonu: svi smo nasi samo jasi! ;) To je njihov posao i ja to postujem.

Manji problem restorana je basta, koja je lepa, ali s obzirom na lokaciju- strogi centar, ima svoje prednosti i mane, zna se sta centar grada nosi, pocev od buke…

Sto se tice posetilaca, uglavnom je cool/normalna ekipa, ili oni koji misle da su tzv. gradske face, mada je manje takvih!… ;)

Uglavnom, da zakljucim, bez obzira na sve, ovaj restoran obozavam, pre svega zbog dobre hrane ali i prijatne atmosfere! :)

P.S.: Od 1.3.2014. restoran se premesta na Novi Beograd, „West65″.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Pane e Vino - café-restaurant, 4.3 out of 5 based on 16 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

17 reagovanja na Pane e Vino – café-restaurant

  1. Kajka kaže:

    Sedela sam samo jednom i to u basti. Smetalo mi je jedino sto je prometno i prakticno smo bili na ulici, pa smo mislili da ce nas neka kola pokositi u nekom trenu. Ljubazno osoblje, lepa je bila i hrana, a bastica ipak najlepse uredjena. Imala sam utisak romanticne vecere negde na primorju. Ovaj restoran ima i prodavnicu italijanskih proizvoda, koja je jako skupa, ali ima dobrih namirnica. Nalazi se u blizini Klinickog. Ne znam tacno gde, ali mislim da je kod ulice Milosa Pocerca.

  2. Ivan kaže:

    Svratili smo u restoran pane e vino na vino i da nesto pregrizemo po preporuci jednog od casopisa.Vino koje smo porucili, pored nekoliko drugih vina, je bio Pino Gridjo po preporuci osoblja restorana.Pored Vina porucili smo za predjelo mix sireva, dobili smo i kuver koj je bio za jednu osobu mali a ne za dve koliko je nas bilo za stolom.Nazalost posle ne i tako dobre usluge morali smo da napustimo restoran. Racun je bio 1430 DINARA

    Vino-casa 250 dinara. Pino koj koj smo pili kosta 230 DINARA cela flasa u Maxiju 230DINARA CELA FLASA.To vino je inace na akciji u mxiju jula meseca 2011god.Buteljka 0,7 sa zutom etiketo lako se prepoznaje.Vino je jeftino nije bas kvalitetno i casa od 1dcl ne sme da kosta 250DINARA. Cist bezobrazluk

    Kuver su nam naplatili 2 x 110DINARA i ako ga nismo porucili.

    Mix sireva ukupno 150g 700 DINARA – Od sireva je je bilo po dve kriskice gorgonzole, gaude, parmezana, bria svi sirevi su najjeftiniji sirevi iz Maxija. Kupujem ih stalno i nije ih tesko preponati.

    Ne znam ko u ovom gradu pise kritike za restorane ali definitivno ti koji pisu imaju drugaciji tretman od nas obicnih smrtnika.

    Ukupni utisak je da se necu vracati u ovaj restoran.

    • Vanja kaže:

      Vas komentar je toliko besmislen da ne znam odakle bih pocela da Vam „objasnjavam“ neke stvari:
      1. Skoro svi (bolji) restorani u svetu imaju kuver, za kuver se nigde ne pita da li zelite, on se jednostavno donosi (to Vam je nesto kao „osigurani baksis u naturi“, inace kuver je, uz neke jos besmislenije stvari, tipa mesto u basti, mesto u restoranu, mesto za sankom pa za sve to razlicite cene u okviru istog restorana, itd., italijanski izum a ne nas ;) );
      2. Poredjenje cena u restoranu i (na akciji) u prodavnici je tek toliko besmisleno da mi je besmisleno i da Vam objasnjavam da se to jednostavno ne poredi, eto tako… ;)
      Vi ocigledno ne idete bas cesto po restoranima pa ne znate, ali to su neke stvari koje se ne porede… U restoranu placate uz jelo i pice, i ambijent/atmosferu/uslugu/provod, to sto neko drugi sve radi umesto Vas, itd., ili recju – hedonizam… To se ne poredi sa akcijom u Maxi-ju… ;)

  3. boki33984 kaže:

    Nisam licno bio u tom restoranu ali po opisu je idealan.Restorana narocito u Beogradu je premnogo ali vecina njih ima manu: Ili su jedan do drugog, ili imaju velike cene, ili losa-periferna lokacija. Ovaj mi se cini bas idealnim i zato ocena 10.

  4. Neo kaže:

    Odlican restoran.

  5. Marinkovic kaže:

    Omiljen restoran moje devojke, a onda i moj. Preporucujem ga zbog ukusne hrane koja je odlicno spremljena.

  6. Klara kaže:

    Skučena bašta u zagušljivoj ulici, glamur ispod prašnjavih skela.

  7. Zora kaže:

    Restoran je u početku delovao kao dobra solucija za ručak, medjutim sada ni cene, ni hrana, ni usluga ne zaslužuju da izaberete ovaj restoran. Ako ste već u blizini Narodnog pozorišta, bolji izbor su Ipanema, Dorian Gray, Pire, pa i Balzac, koji imaju prijatniji ambijent, bolju hranu, a iste, neki i niže cene od ovog restorana. Klijentela je gotovo ista u svim navedenim restoranima – možda nešto više pozera u Dorianu, ali i Pane e Vino tu nezaostaje. Neretko obezbedjenje u kolima sa zatamljenim staklima ispred restorana tik uz vaš sto u bašti (jer je unutra političar ili član njegove porodice), te se ne možete opustiti jer razmišljate o sopstvenoj bezbednosti u slučaju ekscesa. Zatim, mnogobrojni lešinari u ulogama umetnika, marketing stručnjaka, TV lica koji u najboljem slučaju umeju da čitaju ali kontaktima na ovakvim mestima rade na svojoj karijeri, dogovaraju sponzorstva, reklame, donacije, preporuke i pojavljivanja na event-ima koje organizuju. Kao stalni gosti prisutne su i beogradske udavače koje su popile PR ovih iz prethodne rečenice i izgaraju u želji da privuku njihovu pažnju.
    Nemam fetiše u hrani, ali ukoliko bi to bio parmezan, radije bih ga kući narendala, a i bilo bi isplativije :)

    • Sone kaže:

      U svakom slucaju, ja bih pre izabrao te „lesinare u ulogama umetnika“ nego zene sumnjivog morala i bizMismene iz Doriana i ostalih pobrojanih restorana iz silikonske doline! Osime Pirea, koji je lep ali je hrana G R O Z N A- kolicina nikakva a i bezukusno, a cene „na nivou“!

      • Zora kaže:

        Ako je do hrane i finih ljudi onda pre Ljubić,
        Jevrem, Batlerova kuća ako si baš tu lociran,
        a ovih 5 restorana koje sam ranije nabrojala
        imaju 90% istu klijentelu koja niti živi niti
        radi u blizini. Jeste da od njih malo odudara
        Dorian, ali neznatno.
        Ta ista ekipa priča da je super klopa u
        Absinthe-u i da baš zbog klope tamo idu.
        Ko tu koga laže?

      • Klara kaže:

        Super je i Casa Nova u Jovanovoj, i
        ambijent i hrana, neopterećujuća ekipa.
        Vlasnik, hrana i usluga isti kao u
        restoranu Casa u Makenzijevoj.
        Takodje italijanski restoran bez pice :)

      • Petar kaže:

        Prva Casa je bila dobra tad kad je otvorena, ubrzo posle toga ne, i to nije samo moje iskustvo vec i mojih prijatelja koji tvrde da su tamo dobijali pastu koja je smrznuta pa odmrznuta, sto je stvarno sramota.

      • Nebojsa kaže:

        Vidis, meni je npr. OK Pane a ne podnosim (novo)dizelaski Absinthe.

      • Sima kaže:

        Ljubic Macic ekipa pogotovo… :S

  8. Nikola kaže:

    potpuna katastrofa! bio sam dva puta i to drugi put samo da ne sudim po katastrofalnom prvom!!

    uzas od hrane ili kuvar nije znao da spremi ili onaj koji je pravio jelovnik nije znao da se biftek ne preliva sircetom!! (pre bih rekao da je ono prvo),

    konobarice, nadobudne kao da su vlasnici nekog svetskog lanca restorana a ne…. da ne kazem sta…
    prepametne i ne znaju osnovu sluzenja vina, termin da crno vino se sluzi na sobnoj temp. ne znaci da ako je napolju 39 c da je to to, nego da je to do 18 c!!! mislim, uzas… tako da ja vise svoje pare tamo necu ostavljati

  9. Bjanka kaže:

    Odličan restoran sa jednostavnim jelovnikom i dobro spremljenom hranom.
    Leti radi i lepo sređena bašta, ali je na visokim temperaturama u njoj nepodnošljivo (nalazi se pod plastificiranim krovom). Basta je na uzdignutom podijumu, tik uz ulicu, gde trolejbusi svaki čas prolaze do garaze pa buka moze postati nesnosna, a vazduh nepodnošljiv.
    Vlasnik restorana već dugi niz godina u Svetozara Markovića drži prelepu “delikatesnu radnju” sa italijanskim gastronomskim specijalitetima, tako da u ovom ljupkom restoranu uvek dobijate najlepši i uvek svez parmezan, a u jelima čuvene salame i pršute!
    Redovan sam gost i u poslednje vreme sam primetila promenu u pripremi omiljenog jela. Sve česće se dešava da je suvo i bezukusno. Takođe se više puta ponovilo da salata nije dobro oprana, pa sam sa prijateljima zaticala kojekakvu gmizoliku faunu…
    Ipak, najveću zamerku imam na osoblje koje se često menja, koje je priučeno i nikad sa osmehom.
    U zimskim mesecima se od glave do pete naparite kuhinjskim mirisima, pošto je ventilacija očigledno slaba tačka.
    Restoran okuplja gradsku ekipu.
    Rezervacija je poželjna samo za zimski period u vreme ručka.
    Tiramisu im je pravi!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.