Lorenzo & Kakalamba, restoran

Totalno pomerena priča.
Brak Piroćanke i Italijana je lajtmotiv ovog originalnog restorana.
Kada je enterijer u pitanju, ja skoro nisam videla ovako ludu priču.
Prostor je ukrašen u renesansnom stilu, piše da je inspirisan Firencom, odatle je valjda ovaj „naš zet“… Ali, možete da sretnete kozu (visi naopako okrenuta sa plafona, ili sl.), ovcice kojima je „presvucen“ separe, po zidovima su venci pletenog belog luka, suve crvene paprike, tegle sa turšijom…
Sve to je ukombinovano sa stilskim lusterima, slikama, skulpturama, drvenim i modernim stolicama, „venecijanskim“ maskama, ciglama, totalna eklektika…

Osoblje je krajnje opušteno, možda i previše, ima dosta stranaca a i naše IN ekipe ne zaostaju za aktuelnim gastronomskim gradskim hitom…
Cene su malo više u poređenju sa ostalim restoranima, ali neka…
Mesto je novo, originalno, totalno drugacije od svega vidjenog kod nas i pravi je pogodak!
Što se tiče menija ja sam ipak očekivala više, i od ponude i od ukusa… Zamišljala sam Italiju u Beogradu, a dobila gurmansku Srbiju upakovanu u italijanski celofan…
Imaju internet prezentaciju restorana, jelovnik i kartu pića pa prosudite sami, mada je najbolje videti mesto uzivo!…
U svakom slučaju prijatan provod, atmosfera, i nešto novo što treba videti jer je zaista tesko opisati….
Sve u svemu, za pohvalu!

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Lorenzo & Kakalamba, restoran, 4.0 out of 5 based on 23 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

11 reagovanja na Lorenzo & Kakalamba, restoran

  1. MarkoSi kaže:

    Tamo treba otići zbog ambijenta koji je zaista nesvakidašnji. Klopa takođe nije loša, ali je za moje pojmove nerealno skupa (mislim na odnos: cena/kvalitet/količina).

  2. Kajka kaže:

    Imaju zaista lepu hranu i lepe porcije. Ambijent je onako, previse detalja koji se nikako ne uklapaju, sto je i poenta ovog restorana spoj Pirota i Italije. Kada smo bili u uglu je pozirala skoro naga devojka u okviru slike, poput zive slike, a oko nje su bili razbacani patuljci ili neke figurice, ne znam tacno sta je bilo. Definitivno inspirativno i luckasto, ali malo neprijatno, ipak obedujemo :) I jedan veliki minus je sto su dojadili i Bogu i ljudima, na koji god sajt da odem, eto njihove reklame, kada gledam neki kanal, eto iskacu iz tv-a, malo je preterano. Ako je hrana dobra, nema potrebe za tolikim marketingom, procuce se.

  3. Nada kaže:

    Neobicno,autenticno,u svakom slucaju vredi posedeti u ovom ambijentu,povesti prijatelje…

  4. Beer Drinker kaže:

    Nisam bas ljubitelj italijanske hrane, narocito ne po restoranima. Stvarno ne razumem zasto bih saku-dve kuvanog testa sa paradajzom i mrvicom sira platio 1.000 dinara. Ipak, ambijent mi se svideo (ili sam odavno oguglao na sve drugo pa i mala promena mnogo znaci).

  5. lokna kaže:

    Zacudo restoran nema vidno istaknutu firmu iz Cvijiceve. Nema odgovarajuceg parkinga za goste restorana na uglu Cvijiceve i Vladetine. Ulaz iz Vladetine sa par stepenika je diskretan, bastica restorana nije sasvim natkrivena, tako da se pomalja vedro nebo.

  6. Dejan kaže:

    Super lokacija,neobican ambijent,dobra kuhinja,cene mogu i bolje.Nista SPEKTAKULARNO,na ovom tlu ima mnogo mnogo
    prijatnijih mesta.

  7. Viktorija kaže:

    Naziv je dobio po italijanskom kuvaru iz XVI veka cuvenom po tome da je svoje zaposlene kratio za glavu kako ne bi odavali recepture iz kuhinje… :)

  8. ljubisa reader kaže:

    Vrhunski restoran sa veoma kvalitetnim menijem i osobljem koje zasluzuje sve pohvale.

  9. goca1971 kaže:

    fantastican restoran.izuzetan ambijent,savrsena usluga.od mene sve pohvale

  10. kaca kaže:

    Ovaj restoran je nesto potpuno novo i ludo! Vizuleni sok koji dozivite pri ulasku veoma brzo prerasta u prijatno osecanje i poseban dozivljaj.
    Medjutim, da bi se pocetna popularnost odrzala na zeljenom nivou treba poraditi na glavnoj stvari- jelovniku. U prvi mah izgleda bogato, cak i prenatrpano, ali s teskom mukom sam se odlucila (i ne samo ja) sta bih zapravo probala sa takvog menija…
    Drustvu sa kojim sam sedela glavna jela su iznosena u razlicitim terminima (!), a opsti utisak o hrani bio je prosecan. Cene su zato iznad proseka. Jedan deo poda je uradjen od pleksiglasa pa imate uvid u kuhinju koja se nalazi ispod vas, ali dame koje su ovde dosle u haljinama i suknjama sumnjam da dele odusevljenje…
    Toalet je u donjem nivou (uz rukom napisano upozorenje da mozete lupiti glavom u plafon dok silazite!) i za odlazak do njega vam treba solidan osecaj za orjentaciju i poprilicna kondicija. U izdvojenom delu se nalazi neka vrsta kafeterije i poslasticarnice koja podseca na zastakljenu bastu. Dok ne probam slatkise mogu samo da kazem da jako lepo izgleda.

  11. Ja kaže:

    Ekstremno neobican restoran (naravno, zbog enterijera, to tvrdim, a obisla sam nebrojeno mnogo raaaznih restorana ne samo po Bg-u vec i po Evropi), u najpozitivnijem mogucem smislu, ali, za moj ukus hrana nije nesto, npr.- rizoto je prekuvan, ukusi nekako neodredjeni (najblaze receno…), i sl., a ono sto im je npr. odlicno je corba od brokolija… Cene su malo iznad proseka za Bg., atmosfera OK, a konobari (mozda i previse) prisni… I toalet je odlican… :) Sve u svemu- obavezno posetiti…

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.