Campo de’ Fiori Trattoria Italiana

Picerija sa najkvalitetnijom pizzom u gradu!.. Svi su mi je toliko hvalili, pa sam rešila da probam. Lokal u Zemunu mi se mnogo više dopada, nego onaj u Skadarliji, a i prave lepše pizze. Jedina mana– skupo je..

Ambijent u Njegoševoj ulici u Zemunu sa minijaturnom baštom je i dalje presladak. Kao da ste zalutali u neku priču. Sve je u zelenim i crvenim tonovima, sa pažljivo postavljenim stolovima i separeima u drugom delu.

Ljudi koji svraćaju su najrazličitijih profila, od parova pa sve do porodica sa malom decom, ali svi obavezno rezervišu pre dolaska, jer kako krene da pada mrak- picerija se puni.. Konobarice su ljubazne, mada ništa naročito, jednostavno samo odrađuju svoj posao, ali to rade na dobar način, spretne su i brze.

Na pizzu se malo duže čeka, ali se itekako isplati! Pizze imaju u dve veličine i jedna je dovoljna za jednu osobu. I to samo jer je neverovatno tanka, što ujedno i zameram jer volim testo, ali opet, ako ste na nekoj dijeti ili niste ljubitelji hleba i korice, ovom ćete se oduševiti. Tanka je, naduvena i šuplja po ivicama, nekako najviše sliči onim pizzama u Napulju.

Imaju veliki izbor ne samo pizza, već i piroški, jela sa mesom, pasti, dok je poslastica uvek jedan kolač baziran na dnevnom meniju. Kaprićioza je bila moj prvi izbor i dodala bih joj više pečurki, ali zato su kačkavalj i ostali sastojci bili preukusni. To je ta pizza koja se razvlači i sjajno miriše kada izvlačite jedno parče. Ukus koji mi je toliko nedostajao u potrazi za dobrom pizzom u ovom gradu.

Međutim, masline i dodatni paradajz sos su nepoznanica u ovom restoranu, mada je to možda i dobro, jer su time izbegli identičnost ponude sa drugim picerijama.. Pizzu vam iseku na milion parčića, što je praktično jer možete lakše da je jedete.. Možete i rukama, kako se po „pravilu“ pica i jede, a u ovom slucaju je i bolje/lakse jer su noževi koje dobijete u priboru skoro pa potpuno beskorisni za sečenje kore…

Druga pizza koja me je potpuno oduševila i otkrila novi spoj ukusa je ona sa Parma pršutom, rukolom i parmezanom. Jednostavno savršena. Popločana pršutom, što je iznenađujuće pozitivno!

Ono što me uporno vraća ovom restoranu jesu njegove light, ili kako bih rekla, lagane pizze. Ništa tu nije previše zapečeno, niti masno. Sve što je pečeno jeste kora, ostalo je sveže pobacano po pizzi i servirano.

Dodaću još samo da se uvek zaželim da probam piroške, ali mi se ne dopadaju kombinacije sa samo sirom ili spanaćem i sirom, ali sam ih ovde pomenula jer su dobra varijanta za vegetarijance.

Što se cena tiče, kaprićioza je iznosila 600 dinara, dok je ona sa pršutom bila 800 dinara. Vidim da stalno proširuju svoju ponudu, mada mislim da je u Skadarliji ipak veći izbor, a mozda je i isti, samo sto picerija u Zemunu ne ažurira redovno svoj sajt (svaki restoran ima poseban sajt)…

Možete i sami „kreirati“ svoju pirošku zahvaljujući posebnim dodacima, ali ne znam koliko je ovo isplativo s obzirom da za najklasičniju varijantu možete lako dogurati do 1000 dinara, a obična piroška od 600 dinara ima tri sastojka..

U svakom slučaju, ovde je veliki izbor jela, definitivno ćete naći nešto posebno za sebe, ali da je za svačiji džep i nije..

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Campo de' Fiori Trattoria Italiana, 4.1 out of 5 based on 9 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Restorani. Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Campo de’ Fiori Trattoria Italiana

  1. bizzgirl kaže:

    Odlicne pice, zaista preukusne, prijatan ambijent. Rado cu otici ponovo.

  2. Branislava Sara kaže:

    Bila, videla, probala, najela se… preukusno i preskupo za mene, ali svakako nesto sto moze da se priusti s vremena na vreme. Moj favorit je piroska sa spanacem :)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.