La Perla, Skuša fileti

La Perla je, sudeći prema rafovima, lider u oblasti konzervirane hrane na našem tržištu… Njihovi proizvodi nisu ni preskupi ni previše jeftini. Prednost La Perla proizvoda je što ne sadrže aditive i konzervanse. Mada je u to teško poverovati, konzerve bez konzervansa?… No, hajde da verujemo proizvođačkoj specifikaciji.

Odlučila sam da opišem moju omiljenu konzervu, koju uvek sa slašću pojedem. Radi se o filetima skuše od 115g. Skuša se ubraja u sitniju morsku plavu ribu. Konzumiranje skuše je jednostavan način za održavanje zdravlja srca. Sadrži najveću količinu OMEGA-3 masnih kiselina, odmah posle ajkula. Ima kompleks B vitamina i značajan je izvor fosfora, magnezijuma i gvožđa. Vitamini i minerali iz skuše utiču pozitivno na metabolizam i u izgranji koštanog, nervnog i mišićnog tkiva. La Perla skuša u suncokretovom ulju, sadrži najkvalitetnije filete skuše… Ako probate konzerviranu skušu drugih proizvođača, primetićete da je La Perlina stvarno medju najkvalitetnijim i najukusnijim… Ja sardinu izbegavam, jer je moram jesti sa lukom. Tunjevinu jedem isključivo u paradajz sosu, jer mi je drugačije neukusna. A La Perlina skuša mi prija u izvornom obliku, izvađena iz konzerve.

Inace, skuša spada u masnu ribu sa više od 10 posto masnoća (zajedno sa lososom i jeguljom). Masne ribe ne treba izbegavati, jer su bogatije masnim kiselinama omega 3 (imaju veliki uticaj na telesne funkcije). Redovno konzumiranje ribe moglo bi da prepolovi rizik od infarkta. Konzumiranje plave ribe je izuzetno korisno za zdravlje. Pre svega treba jesti inćune, skuše, sardele i sardine. Plava riba predstavlja odličan izvor belančevina i masnih kiselina omega 3. U manjoj meri su izložene riziku od zagađenja teškim metalima prisutnim u morskoj vodi (njihove male dimenzije ne dopuštaju veliku akumulacije štetnih stvari). Ono što bi trebalo izbegavati je konzumiranje uzgajane ribe. Ona se tovi kako bi brže rasla i masnija je od primeraka iste vrste ulovljenih u otvorenom moru, jezerima ili rekama… Na žalost, ni na jednoj konzervi nećete naći podatak o poreklu ulova.

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

La Perla, Skuša fileti, 4.9 out of 5 based on 19 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

36 reagovanja na La Perla, Skuša fileti

  1. pipi kaže:

    Skušu mnogi ne vole zbog specifičnog, jakog mirisa morske ribe, ali ja je baš zato volim i uživam u njenom ukusu. La perlu sam kupovala za vreme posta i po meni je najukusnija kada je prelijem ljutim kečapom.

  2. pavle kaže:

    Tu i jeste problem kada ne znamo gde je loviste tih riba u konzervi i da li je na tim mestima ziva, tako po ceni nisam siguran ni da je ona bas velikog kvaliteta, ali zasigurno je bolja od ostalih konzervi ribe koje su znatno jeftinije.

  3. Mama Dilruba kaže:

    Ova skuša je stvarno odlična i može se pojesti “na suvo“’ tj. ne morate da je jedete sa lukom . Jeste skuplja od ostalih sardina,ali ‘ obzirom na kvalitet i užitak ne treba žaliti. O značaju povoljnog uticaja na zdravlje ne treba ni govoriti.

  4. picolo kaže:

    Ovaj njihov proizvod jos nisam probala ali sigurno hocu jer svezu skusu volim pa verujem da ce tako biti i za ovaj proizvod.Inace obozavam La Perla sardinu sa feferonima i njihovu tunjevinu.Odlicni su!

  5. Keti kaže:

    Mnogo volim skusu,to mi je omiljena morska riba.Pecenu ili grilovanu.Kada je konzervisana,sasvim mi je svejedno da li je skusa,sardina ili tuna.Sve je to samo riba iz konzerve.La Perline ribe su ok,mada vise volim Eva proizvode.Valda stvar navike.

  6. Jelena755 kaže:

    La perla ima bas dobre riblje preradjevine. Ovi fileti su odlicni. Ja inace volim skusu i cesto kupim uglavnom filete tako da mislim da boljih u maloprodajama kod nas i nema.Mozda bi trebalo samo malo vise soli.

  7. Katarina Jovanov kaže:

    Olična ribica. Ništa ne može da zameni svežu skušu spremljenu za ručak, ali ako ste na izletu moj izbor je ova riba, jer je zdrava i ukusna.

  8. Mirko kaže:

    Kupovao sam ih u ogromnim količinama pre oko godinu dana kad su bile na stalnoj akciji u Metro megamarketu i najukusnija su riba u konzervi. Cena je u rangu najskupljih tunjevina, ali je u Merkatoru trenutno akcija i košta nešto manje od 100 din. tako da sam je baš juče smazao :)

  9. pahuljce kaže:

    ja nisam ljubitelj fileta, a ni skusa mi nije omiljena riba (ima cudan miris, ukus…), ali la perla sardine obozavam (najvise volim onu u zlatnoj konzervi).

  10. CDRW kaže:

    Od svih vrsta plave ribe najmanje volim skusu, pa je zato najredje i kupujem. Skoro sam u marketu svojom nepaznjom umeso La perlinih sardina kupio skusu, i nisam se pokajao…Odlican proizvod.

  11. sezam69 kaže:

    Skusa bas i nije moja omiljena riba iako je veoma zdrava i treba je dosta koristiti u ishrani.Na bilo koji nacin da se pripremi njen miris traje po nekoliko dana cini mi se,ali zato je ova La perla-skusa odlicna i jedino nju kupujem kada hocu sebe da pocastim-skusom.

  12. Crnooki89 kaže:

    jako dobra stvar,cesto je jedem! omega 3 kiseline su najbolja stvar za srce.

  13. Valerija kaže:

    Članak je odlično napisan sa mnogo korisnih informacija.Ove filete rado kupujem jer su ukusni i zdravi a tu kombinaciju najviše volim.

  14. anpama kaže:

    La perla je odlican proizvodjac ribljih da kazem preradjevina.Fileti skuse su zdravi ukusni i svakako ih treba jesti bar jednom nedeljno,pogotovo ako ne jedemocesto svezu ribu.

  15. 58 kaže:

    Pristupačna cenom, odgovarajuća ukusom i izgledom i svi je rado jedemo..Ovih dana je nisam mogla naći i jedino je to zamerka našim prodavcima. Obično je uvek ima dovoljno, ali ne i u dane posta.

  16. sara81 kaže:

    Meni se jako dopada, stalno je kupujem. A i mislim da je cena jako pristupacna.

  17. tesla kaže:

    Skusu volim skoro najvise od svih vrsta riba. Ima jak ukus i to mi se svidja. Ovi fileti su po meni odlicni, jedino mozda treba samo malo vise soli.

  18. bebas kaže:

    Volim riblje filete, a skusa je odlicna, ukusna i zdrava. Probala sam nekoliko vrsta i nemam zamerki na La perlinu…

  19. Maky kaže:

    Ne volim sardinu,ali zato tunjevinu obozavam.Jednom prilikom sam kupila La Perla,skusa filete i shvatila da je to nesto preukusno.Toliko se dopala mojoj porodici,da je sada redovno kupujem,jer se svima dopada,taj perfektan ukus,a jos pri tom sadrzi omega3 masne kiseline.Jako mi je bitno zdravlje moje porodice,a ovo je jedan od izvora,koji to pruza.

  20. TacaTasa kaže:

    Obozavam filete skuse ovog proizvodjaca, cena je solidna, jeste skuplja skusa od sardina ali je neuporedivo bolja i ukusnija. Inace ne volim sardine i mogu da ih nekako pojedem sa lukom i pavlakom na primer, ali skusa mi se dopada „sama“. Dopada mi se cak vise i od tunjevine.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.