La Perla, Skuša fileti

La Perla je, sudeći prema rafovima, lider u oblasti konzervirane hrane na našem tržištu… Njihovi proizvodi nisu ni preskupi ni previše jeftini. Prednost La Perla proizvoda je što ne sadrže aditive i konzervanse. Mada je u to teško poverovati, konzerve bez konzervansa?… No, hajde da verujemo proizvođačkoj specifikaciji.

Odlučila sam da opišem moju omiljenu konzervu, koju uvek sa slašću pojedem. Radi se o filetima skuše od 115g. Skuša se ubraja u sitniju morsku plavu ribu. Konzumiranje skuše je jednostavan način za održavanje zdravlja srca. Sadrži najveću količinu OMEGA-3 masnih kiselina, odmah posle ajkula. Ima kompleks B vitamina i značajan je izvor fosfora, magnezijuma i gvožđa. Vitamini i minerali iz skuše utiču pozitivno na metabolizam i u izgranji koštanog, nervnog i mišićnog tkiva. La Perla skuša u suncokretovom ulju, sadrži najkvalitetnije filete skuše… Ako probate konzerviranu skušu drugih proizvođača, primetićete da je La Perlina stvarno medju najkvalitetnijim i najukusnijim… Ja sardinu izbegavam, jer je moram jesti sa lukom. Tunjevinu jedem isključivo u paradajz sosu, jer mi je drugačije neukusna. A La Perlina skuša mi prija u izvornom obliku, izvađena iz konzerve.

Inace, skuša spada u masnu ribu sa više od 10 posto masnoća (zajedno sa lososom i jeguljom). Masne ribe ne treba izbegavati, jer su bogatije masnim kiselinama omega 3 (imaju veliki uticaj na telesne funkcije). Redovno konzumiranje ribe moglo bi da prepolovi rizik od infarkta. Konzumiranje plave ribe je izuzetno korisno za zdravlje. Pre svega treba jesti inćune, skuše, sardele i sardine. Plava riba predstavlja odličan izvor belančevina i masnih kiselina omega 3. U manjoj meri su izložene riziku od zagađenja teškim metalima prisutnim u morskoj vodi (njihove male dimenzije ne dopuštaju veliku akumulacije štetnih stvari). Ono što bi trebalo izbegavati je konzumiranje uzgajane ribe. Ona se tovi kako bi brže rasla i masnija je od primeraka iste vrste ulovljenih u otvorenom moru, jezerima ili rekama… Na žalost, ni na jednoj konzervi nećete naći podatak o poreklu ulova.

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

La Perla, Skuša fileti, 4.9 out of 5 based on 19 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

36 reagovanja na La Perla, Skuša fileti

  1. ElkaTheLady kaže:

    Skuša je izuzetno kvalitetna morska riba sa jakim mirisom koju pečem retko ,ali zato La Perla skušu rado pojedem jer je prijatnog ukusa,nema kožu i uz salatu je odlična.Malo je skuplja,ali vredi ako sam jedeš ove filete tj. niko drugi u porodici ne jede.

  2. Vladimir kaže:

    Od svih riba u konzervi, mislom da je ova la perlina skusa ubedljivo najbolja – lepog ukusa, bez jakog mirisa, uvek cista i bez koze ili sl. ostataka. Jeo sam i izvikani Rio mare, moj utisak je da nicim ne opravdava cenu, cak bih rekao i da je stomak malo teze vari nego ostale konzerve.
    Prost recept za brzo, zdravo i ukusno jelo sa ovom skusom: obariti integralni pirinac, malo povrca za rusku salatu i kukuruz. Pomesati sa usitnjenom skusom, malo salatnog pasulja (crvenog) i luka po zelji. Zaboravih i kuvano jaje, ko voli! Mislim da bih svaki dan mogao to da jedem…

  3. Skusa kaže:

    Pa kada se toliko pise o ovoj konzervi kao o izvoru zdravlja, zasto se onda ne napise da se skusa nalazi u suncokretovom rafinisanom ulju? Pretpostavljam da znate da je fabricko rafinisano ulje otrov za organizam, a skusa se u njemu kiseli ko zna koliko dugo. Samo sveza riba i u maslinovom ulju. Sta mislite zasto je Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju toliko skupa? Koji jos proizvodjac stavlja ribu u maslinovo ulje?

  4. Sanjas kaže:

    Fileti su najbolji nemoram cistiti kosti a ova riba je stvarno ukusna najvise nju kupujem jer mi je tako najlakse.

  5. Asja kaže:

    Preterano dobre, milion puta bolje od sardina. Malo slanije ali ipak super

  6. b0ss kaže:

    Odlicna je, mnogo bolja od sardina, ali i skupa…misam je ni na popustima vidjao za ispod 120 sto je podosta za jednu malecku konzervu.

  7. Mailovana kaže:

    Volim sve vrste ribe, pa često kupujem i ovu u konzervi, i pojedem je sla slašću, još jedan svež paradajz….odlična je….

  8. cumbala kaže:

    Ova skusa u konzervi je odlicna mada sve cesce konzerviranu ribu menjam sa svezom, naj cesce skusom i pripremam je na rostilj a i mariniranu i onda dobijes isto to ali SVEZE.

  9. vjekoslav mutic kaže:

    skuša je odlicna riba i jedna je od najkvalitetni riba ima omega 3 i to u dosta većoj kolicini od neki drugi riba,a i ova konzerva je odlicna mada vise volim kad moja supruga nju ispece pa prelije maslinovim uljem persunom i belim lukom i malo limuna nema nista bolje

  10. Sremica kaže:

    Ne volim sardine, i kad mi je drugarica preporucila ovu skusu, bila sam malo skepticna,ali moram priznati da mi se dopala. Fileti su u pitanju, nema koscica, nije preslana, ulje se lako iscedi iz konzerve, i ukus mi se dopada. Cesto bude na nekim „snizenjima“ pa je kupim, cisto jednom nedeljno malo ribe da pojedem.

  11. jecika1 kaže:

    Ukusne su, ali previse zauljene i slane.

  12. Sanja kaže:

    Obozavam ribu,mogu da je jedem svaki dan.Uvek biram ribu na rostilju ili u konzervi mislim da je tako najzdravija.Izbegavam zamrznutu,losijeg je kvaliteta.Od konzervirane ribe skusa fileti La Perla ali i Premia su moj izbor uvek.

  13. cupaka kaže:

    Obozavam skusu. Ovaj proizvod jos nisam probala ali zahvaljujuci Nataliji i njenom clanku, sigurno cu to uraditi vec danas. Hvala!

  14. ZoranaBor kaže:

    Volim skušu i uglavnom kupujemo La Perla konzerve, vrlo često kupujemo i sardine La Perla i veoma smo zadovoljni i kvalitetom i cenom. Pored njihovih proizvoda zadovoljni smo i tunjevinom „Mistral“.

  15. Kajka kaže:

    Probala sam La Perla, ali sardine neke u plavom pakovanju. Ima ih bas dosta, skoro 5 i dovoljne su za jedan obrok, i vise nego dovoljne! Ukus im je bas specifican i jak, pa ne mora svakome da se svidi. Meni bi bile lepe dok ih jedem, da bi mi posle vec jedne bilo muka od tog jakog mirisa. Ali odlicne su, nema sta, samo zavisi koliko vam prija miris i ukus odredjene ribe. A i nisu jeftine, ali ipak nisu oni obican proizvodjac :)

  16. Mimili kaže:

    Konzumiranje La Perla skuše je veoma pametan, jednostavan i jeftin način za održavanje zdravlja srca. Redovno je kupujem.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.