Dr.Oetker, Pikant Fix (kiseli)

Obozavam da spremam zimnice. Prosto uzivam u tome jer znam kako ce uz nju uzivati moja cela porodica tokom dugih zimskih dana. Spremajuci je, uvek sam spremna da naucim nesto novo, neki novi, ukusniji recept ili caku.
Za ‘Pikant Fix’ (kiselu mesavinu zacina za zimnicu) nisam saznala u prodavnici videvsi je na rafu (moram priznati nikada je nisam videla na rafu moje prodavnice), vec od komsinice, probajuci njenu zimnicu… Bila je izvrsna… Tako ukusna…
Morala sam saznati u cemu je tajna. ;)
Rec je zapravo bas u toj kesici ‘Pikant Fix-a’ (kiseli), a proizvodi ga cuveni Dr. Oetker. U pitanju je mesavina zacina za konzerviranje povrca.

Zasto kupovati potrebne zacine posebno kada u kesici vec postoji idealna mesavina tih istih zacina? Sve sto vam je potrebno jeste: odredjena kolicina sirceta (pise u uputstvu na poledjini kesice koja je kolicina u pitanju), secer, voda i naravno sadrzaj kesice i- to je sve! Spremanje zimnice moze da pocne. Sadrzaj kesice sadrzi savrseno ukombinovanu kolicinu soli, sredstva za konzerviranje, seme slacice, kapar, korijander, crni biber i lovorov list.

Verujte mi, ukus je mnogo bolji nego da sam ‘na svoju ruku’ zacinilu zimnicu ovim zacinima. A sto je jos bolje, ovako pripremljena zimnica moze vam trajati oko 2 godine. I sve to bez pasterizacije, a cuva vitamine. Jedna kesica je dovoljna za pripremu otprilike 6-7 teglica od 0,7l.

Sva moja ovogodisnja zimnica je napravljena uz pomoc ovog cudesnog dodatka. Postao je moj veran pratilac u spravljanju zimnice, a nadam se da ce bar nekad biti i vas.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Dr.Oetker, Pikant Fix (kiseli), 4.2 out of 5 based on 9 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

9 reagovanja na Dr.Oetker, Pikant Fix (kiseli)

  1. cole70 kaže:

    Samo lepo operete povrće, iseckate ga, stavite u tegle i napravite preliv sa Pikant fixom, po želji šećer i sirće, možete i povećati, i onako vruće prelijete povrće (prethodno pritisnete povrće) i odmah zatvorite teglu. Tako možete da stavite i paprike-filete i naravno krastavčiće. Sve se održi, ne zamuti, ukus je fantastičan, čak slatkast, a povrće prosto „pršti“ kad se jede. Deca obožavaju. Tegla ode za ručak . Ne možete da pogrešite. Duša mi se odmorila od raznih recepata i metoda već 5-6 godina od kad postoji Pikant fix.

  2. Jasna kaže:

    Moja mama je kupovala prosle godine pikant fix i zadovoljna je njime. Preporucujemo ga.

  3. Dragana kaže:

    Prosle godine sam spremala krastavcice sa pikant fixom i mnogo su mi se dopali! Bili su ukusa bas kao kupovni. Mnogo finih dodataka sto poboljsavaju ukus! Tako da je i ove godine nezaobilazan pikant fix.

  4. danicav5 kaže:

    E ovo stvarno nema smisla vise.Koliko fixeva.I sto je najstrasnije vidim da su ove clanke pisale razlicite osobe.Sad sam se prvo smejala nazivu pa procitala clanak.Sta sad ovaj radi rekoh zgusnjava krastavce.Strasno.

  5. ana09 kaže:

    Probala sam zimnicu napravljenu ovim dodatkom i bila mi je nekako previse zacinjena,previse kisela.Mada,to je samo moj licni ukus,drugi su se odusevili.

  6. Sasha100 kaže:

    Obicno pravim zimnicu na svoj nacin,ali me je komsinica ubedila da dogodine probam,jer je njena tursija ispala odlicno

  7. maja1789 kaže:

    Neki dan kupila prvi put i probala u sarenoj salati, nadam se da ce biti ok. To su i ovako sve vestaci, da li u jednoj kesi ili vise njih, isto je…

  8. dijanica kaže:

    joj blago nama za pikantfix,ove zime sam uzivala sa svojim ukucanima u degustaciji zimnice spremljene sa ovom mesavinom zacina…ukus je izvanredan,ja bih pogotovo preporucila krastavcice i pecurke…veoma je lako za spremanje a vi uvek mozete imati savrsenu zimnicu koja traje i do 2 godine

  9. Jelena kaže:

    Mislim da bar u zimnicu (tursiju) stvaaaarno nije potrebno dodavati vestake. Nije ovde pitanje „Zasto kupovati potrebne zacine posebno kada u kesici vec postoji idealna mesavina tih istih zacina?“ vec Zasto prirodno kad moze vestacko?

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.