Nectar – Tomatello, pasirani paradajz

Nectar je ime koje asocira na sokove, po meni najbolje među domaćim proizvođačima. Zbog toga sam i probala njegov Tomatello kojim sam već u startu bila prijatno iznenađena. Ukusan, gust i lepo zapakovan instant Tomatello paradajz je u mojoj kući obavezan, jer se svako jelo bitno poboljša dodatkom paradajza. Fantastičan je izbor za paradajz sos, jer je prilično gust pa ne treba stavljati previše (ili uopste) brašna…

Oduvek pravimo domaći paradajz za zimu kada ove nase omiljene namirnice nema, a prosto nam je neophodna u ishrani. On je sjajan, samo što je ceo proces neopisiva gnjavaža koja traje dan ili dva, u zavisnosti od kolicine koja nam je neophodna za celu porodicu. Dovlačenje paradajza sa pijace, pranje, seckanje, kuvanje, pasiranje i konačno sipanje u flaše ili tegle… Ili ako se kupi gotov, nekuvan sok, nešto kraće. Dugotrajan i zamoran proces, a neretko se desi da se pokvari onako flasiran, ko zna zbog čega…
U nedostatku vremena tražim instant zamenu i našla sam savršen dodatak jelima i sosovima u Tomatello paradajzu.

Kupim, otvorim i koristim. A ne da nije loš, kao što sam mislila godinama i zbog čega sam insistirala na kuvanju domaćeg paradajza, vec sam se uverila da je Tomatello odličan!
Tomatello je odličnog ukusa, pravog, isceđenog soka od paradajza. Bez konzervansa je, a naravno da sam svesna sam da je ipak moralo da se doda i malo „hemije“ da bi stajao toliko dugo na policama u supermarketu ili u mom špajzu… Uprkos tome, meni se ukus dopada, a i gustina pasiranog paradajza mi odgovara. Nije preterano gust, a nije ni „sama voda“. Kada kuvam čorbu od paradajza malo ga razredim običnom vodom, dok u sosove sipam brašno…

Paradajz čorba je nešto što jedem svaka 3-4 dana, pa baš mnogo trošim Tomatello (budući da odjednom potrošim više od pola litra soka). Zbog toga ga kupujem na veliko, obično kad su neke akcije.
Iako ga ne koristim za piće, već isključivo za kuvanje i pripremu jela, moram priznati da nije loš ni kao sok, ko voli. Možda samo treba malo da se razredi sa vodom, da bi mogao lepo da se pije. Zapravo sam se iznenadila koliko ga ljudi pije kao sok. U jednoj čaši ima nekih 50-60kcal i mnoštvo dragocenih zdravih sastojaka paradajza, poput likopena. Likopen je snažan antioksidant koga u najvećoj koncentraciji ima baš u paradajzu (manje u soku, a daleko više u pasiranom ili paradajz pireu).

Samo pakovanje je zgodno za upotrebu zbog praktičnog poklopca. Dizajn je savršen- brik ambalaža crvene boje sa zelenim poklopcem, pa izgleda kao paradajz…
Najčešće kupujem pakovanje od 1l, ali je nekad praktičnije manje, od 500ml koje je u tetrapaku, bez poklopca… Košta oko 100-110 dinara, dok je malo pakovanje duplo jeftinije. Sezona je spremanja zimnice pa se nadam nekim akcijama da bih se snabdela u dovoljnoj količini. Ono što je sjajno je da čak i da to ne učinim sada, ima ga preko cele godine na policama svih supermarketa!

Postoji Tomatello Italiano (beli i crni luk, peršun, bosiljak, origano i paprika) i Tomatello Chilli (pasirani paradajz sa crnim lukom, ljutom paprikom, korijanderom, slačicom i oraščićem). I Italiano i Chilli mogu da se koriste kao vec gotovi zbog svojih dodataka. Italiano ima bas onako lep mediteranski smek, kako mu i samo ime kaze ;) , dok je Chilli pikantan, ali nije mnogo ljut pa je odličan… Super je ukusa i sve češće ga kupujem umesto ovog običnog paradajza.

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Nectar - Tomatello, pasirani paradajz, 4.3 out of 5 based on 20 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

54 reagovanja na Nectar – Tomatello, pasirani paradajz

  1. Suzy kaže:

    Daje dobar ukus jelu i , što je najvažnije, viže nema napornog stavljanja paradajsa u flaše i brige da se ne pokvari.

  2. anjap kaže:

    Definitivno najbolji paradajz sos na tržištu, približnog je ukusa domaćem, a za tu cenu ne isplati se kuvati svoj. Koristim ga jako često, pored brašna i šećera postao je osnovna namirnica u mojoj kući.

  3. Draganaj53 kaže:

    Ja sam zbog njega prestala da kuvam paradajz sok,umerenog je ukusa,predivan, gustna odlicna.

  4. TotaVlad kaže:

    Od pre nekih godinu dana, postala sam zavisnik i redovno ga stavljam u sve sto kuvam. Super ukus me je potpuno opcinio!

  5. Nefertiti kaže:

    Zadovoljna sam kvalitetom i samo njega i kupujem.
    Skoro da se više ni ne isplati spremati kuvani paradajz, jer sam paradajz je loš, pa više i nije to ona zimnica koja je nekada bila. Ovako kupiš kada ti treba, a cena je sasvim ok.

  6. bizzgirl kaže:

    Odlican je, i za soseve i za corbice, stalno ga kupujem.

  7. Biljana87 kaže:

    Volim tomatelo naravno jako je ukusan pa nekad nije ni docekao da se sipa u rucak vec ga popijem tako. :D

  8. senais kaže:

    Koristila sam ga u kuvanju i zadovoljna sam njegovim kvalitetom i ukusom,pun pogodak…

  9. bobica kaže:

    ja ga dugo koristim,ipak onaj paradajz domaći iz flaše ne moze da mi zameni tomatelo u nekim sosevima.Odlican je i nektarov kecap u tubi za pice.

  10. nemanja_kaca kaže:

    Odlican za pripremanje raznih vrsta soseva. Jeste malo redji, ali to i nije tako velika zamerka za ovako ukusan i visenamenski proizvod.

  11. Avanturista kaže:

    Super se pokazao i u pripremi crvenog sosa za lazanje,probajte

  12. miramirche kaže:

    Tomatelo je malo redji. Ako vam treba za malo gusci sos probajte pasirani paradajz isto u takvom manjem pakovanju u IDEI, K plus brenda.

  13. dejanzivkovic kaže:

    U nedostatku domaćeg kuvanog paradajza često smo u situaciji da posegnemo za kupovinom gotovog pasiranog paradajza u tetra paku. Ovaj tomatello je najbolji od svih koji se nalaze na našem tržištu ma da smo svesni da svi u sebi imaju hemije, iako na sebi imaju oznaku „bez konzervansa“!

  14. Beer Drinker kaže:

    Tomatello je jedini industrijski proizvod koji je preziveo genocid koji smo pre par godina sproveli u nasoj maloj zajednici, tj. porodici: izbacili smo vegetu (i ostale surogate ma kako se zvali), kocke za supu i supe u kesici, kecap, virsle, pastete,marmelade, konditorske slatkise, chips, industrijske sokove (ma koliko bili napravljeni „u saradnji sa prirodom“ :) ) Ostavljanje domace zimnice nam bas i nije uvek islo od ruke (a u jesen bas i nismo nesto u dobrim odnosima sa svim vrstama valute). Bez soka od paradajza jednostavno ne mozemo da prezivimo pa smo jednoglasno proglasili Tomatello za „zdravu hranu“ iako smo svesni da NISTA, sto moze da stoji na polici marketa a da se ne pokvari, NE MOZE da bude bas „zdravo“…

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.