Maggi – Socno iz rerne, mesavina zacina za pecenje

Relativno nov proizvod koji se pravi u tri ukusa: sa zacinskim biljem, sa belim lukom i sa paprikom. Cena je 71 dinar.
Probala sam sva tri proizvoda ali mi se najvise svidela mesavina sa zacinskim biljem. Kesica sadrzi mesavinu zacina, kesu za pecenje i traku za vezivanje kese. Mesavina se sastoji od susenog povrca (beli luk, paradajz, cvekla) i zacina (crvena paprika, korijander, crni biber, ruzmarin, djumbir i ljuta paprika).
Lako, jednostavno i relativno brzo za pripremu. Ne dodaje se ulje. U kesu za pecenje stavite 1kg belog mesa i po njemu pospete zacin, mada ja stavim red mesa pa malo zacina pa opet sve ponovim jer tako ravnomerno zacinim svu kolicinu mesa. Protresete sadrzaj kesice i vezete je. Kesu stavite u tepsiju za pecenje i pecete 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ako zelite da meso porumeni, 15 minuta pre kraja pecenja izvadite kesu i probusite je na par mesta. Ja je ostavim 60 minuta da se pece, iskljucim rernu i ostavim jos 15 minuta da porumeni. U kesu pored mesa dodam: krompir ili pecurke.
Hrana se pece u sopstvenom soku i jako je ukusna, pri tome ne treba vam mnogo vremena za pripremu i cena je pristupacna. Prijatno!

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Maggi - Socno iz rerne, mesavina zacina za pecenje, 4.4 out of 5 based on 15 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Maggi – Socno iz rerne, mesavina zacina za pecenje

  1. mia85 kaže:

    Maggi sočno iz rerne- da li je baš tako? Moj predlog je da za manje para možete kupiti više kesa, a sami možete staviti začine i pravilno ih rasporediti… Kako ćete protresti pile a da se pri tome začini ravnomerno raspodeli po mesu?

  2. teodorakv kaže:

    Veoma prakticno pogotovo ako vam treba rucak na brzinu-jer dosta brzo stize a uz to pripremite jos nesto sto vam je ptrebno dok se to ispece.Onda otvorite kesu pa ostavite jos malo da se isusi i uhvati korica..servirate i glumite super domacicu.prijatno.

  3. Nevenka kaže:

    Za mene je ovo bacanje para. Mnogo ukusnije je kada se sve stavi u tepsiju, doda malo vode i prekrije folijom. Bude jos socnije i ukusnije. Jedina prednost je sto ne prlja tepsiju, ali ni ovaj moj nacin je ne prlja puno. Ne zagori, i tepsija se lako pere.

  4. TacaTasa kaže:

    Meni se ne dopada. Suvise je zacinjeno za moj ukus a meso je vise skuvano nego peceno. Vise volim kad je „res peceno“, hrskavo. Ima slican C proizvod,a cena mu je 67din.

  5. Valerija kaže:

    Probala sam samo jednom i nisam oduševljena jer ne volim tako jak miris i ukus.Pekla sam celo pile i dok je meso omekšalo, začin kojim je bilo posuto je potpuno pocrneo,izgoreo.To mi se ne dešava kada sama pravim mešavinu.

  6. saska_nis kaže:

    Jao, ove kese su super…. Moja mama je jednom spremala piletinu u njima i zaista je piletina bila socna. Kao u reklami. Moram priznati da sam bila skepticna, ali sam se iznenadila prijatno. A nisu ni skupe, tako da su moja preporuka svim domacicama.

  7. pahuljce kaže:

    Ja bez ovoga ne znam da spremim rucak – mnogo dobar proizvod, za lose domacice ili pocetnice, poput mene :)

    • Masha kaže:

      Ja sam postala paklena kuvarica pocetnica zahvaljujuci ovom zacinu :)

  8. Smix kaže:

    Ove kesice su pravo cudo.Piletina je stvarno socna i ukusna a rerna cista! Ovo koristim redovno,probala sam sva tri a ovaj sa paprikom mi je najbolji.

  9. Cakic kaže:

    Meni je najbolji ovaj sa paprikom :) Zaista daje neku posebnu draz pilecem mesu. Mada je i ovaj sa belim lukom odlican :)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.