Imlek – Moja Kravica – Slatka pavlaka

Obožavam Imlekove proizvode ali ovaj iz naslova im je potpuni promašaj, nažalost. Pre neki dan sam poslala drugaricu da mi kupi slatku pavlaku za kolače i nisam joj precizirala koju da uzme (mislila sam da je sve to isto). Ja se uvek uhvatim za Meggle pavlaku koja je jednostavno savršena, bar meni… I naravno, drugarica kupi Imlekovu (od 250ml), za koju nisam znala ni da postoji. Najpre sam pomislila da je izabrala domaću Kravicu zbog povoljnije cene, a i kao da je bitno, kao što sam već rekla, sve je to isto. Međutim, nije!

Dobro je što smo uzeli malu, jer bih upropastila tortu da sam je s njom pravila. Ovako je u pitanju bio kolač za ukućane, pa nam nije bilo toliko bitno da li će ispasti perfektno.

Poenta je da je ova pavlaka na kraju skuplja od Meggle-ove, košta nepunih 100 dinara! Muti se jedno pet minuta kako bi se konačno umutila. Čim počne da se steže- odmah prekinete sa mućenjem, inače će se toliko zgrudvati i izgubiti na volumenu i količini da ćete imati samo četiri kašike pavlake od cele ove količine. Od Meggle slatke pavlake sam pravila i po dva premaza za kolač sa jednim malim pakovanjem, prosto nisam znala šta ću sa toliko pavlake…

Imlekova slatka pavlaka ima 36% mlečne masti, rok joj je kao i vecini – dva meseca, ali ako je otvorite možete da je čuvate u frižideru najviše tri dana. E sad, iz mog iskustva Meggle nam je tako otvorena, mislim nakon jednog korišćenja, stajala i po pola meseca i ništa joj nije bilo…

Nemojte se prevariti i zaboraviti da je pre mućenja mikserom, prvo dobro promućkate u tetrapaku, jer se onda nikada neće umutiti i fil ce vam cureti…

Ukus Imlekove slatke pavlake je poput običnog šlaga, nije uopšte penast i kremast, kakva bi inače trebalo da bude slatka pavlaka. Nije ukusna uopšte. I sva splasne kada se namaže. Trebalo bi da nanesem ovakva tri pakovanja da bih normalno premazala kolač i opet bi bila kao krem, a ne kao završni sloj torte umesto šlaga. Sva se nekako slepi i splasne.

Baš sam se razočarala. Upropastila mi je kolač. Ovo je definitivno jedini Imlekov proizvd koji mi se ne sviđa.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Imlek - Moja Kravica - Slatka pavlaka, 2.9 out of 5 based on 69 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

48 reagovanja na Imlek – Moja Kravica – Slatka pavlaka

  1. Ccccc kaže:

    uzasna je… ne moze se umutiti…odmah se pretvori u zrnastu mast…

  2. Suzy kaže:

    Mislim da od Imlekove slatke pavlake nema bolje pavlake za pravljenje torti.Ostale nemaju gustinu,a i ukus im je lošiji.

  3. ElkaTheLady kaže:

    Dobro rashlađena u frižideru ,dobro promućkana, ona se umuti u ukusan šlag sa kojim pravim sladoled sa dodatkom voća ili kakaoa.

  4. Bubamarica kaže:

    Bezveze je porediti Imlekovu slatku pavlaku sa bilo kojom drugom jer je ona jedina prava slatka pavlaka na nasem trzistu (bar u mom gradu).Sve ostale su biljne, otud i razlika u ceni i strukturi.
    Ja, recimo, sama pravim mascarpone sir i on jedino uspela sa Imlekovom slatkom pavlakom.

  5. Mirjana kaže:

    Slažem se da nešto nije u redu sa kravicom. Početkom devedesetih sam počela da koristim kravica slatku pavlaku i bila je odlična, uvek se lepo i kremasto umuti, sa dodatkom čokolade je ispadao perfektan poslastičarski krem. Trebalo je biti stvarno laik da se napravi puter, jer je to zahtevalo dugotrajno mućenje. Zadnjih par godina se stvarno najčešće dešavalo da ne valja. Dakle, u startu mućenja krene da se zgrudvava, po dnu posude se izdvaja voda (!) i posle vrlo kratkog mućenja i praktično još uvek tečnog satnja počinje da splašnava. Kakav puter, pa dobije se retka i zrnasta masa, vodenastog ukusa, sumnjive teksture i lošeg izgleda. Definitivno ni prineti kvalitetnom kremu, a cena je stvarno mnogo jača od biljnih pavlaka. Dakle, nije previše umućeno pa se stvorio puter, zrnasto je kao sir, a retko kao razvodnjeno. Znam kakav sam ranije krem dobijala, a ovo je stvarno razočaranje.

  6. Miss D kaže:

    Najbolja slatka pavlaka za slag. Torte nisu tako lepe, ako se koristi neka druga.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.