Herbico – Beli luk u prahu

Ko još ne zna za pozitivne karakteristike belog luka? Prirodni antibiotik, sa preko 600 aktivnih supstanci, mnogostruko utiče na zdravlje. Smatra se da deluje protiv bakterija, gljivica, parazita, smanjuje masti u krvi, sprečava suženje krvnih sudova (aterosklerozu), snižava krvni pritisak…

Beli luk sprečava prehladu i koristi se u njenom lečenju, a njegova efikasnost kod prehlade je i naučno potvrđena. Da ne pominjem da sa jednim od najdubljih korenova (kad je povrće u pitanju) uspeva da akumulira elemente iz zemljišta koji se nalaze i u dubljim slojevima, kao na primer selen.

Uvek sam se trudila da ga što više koristim u ishrani i malo je jela u koja ga ne stavljam. Slagala bih kada bih rekla da mi čišćenje nije neprijatno. Lepi se i ostavlja dugotrajan neprijatan miris na rukama. Često se smežura, a prilikom pripreme najveći deo umemo da odbacimo, što ljusku, što pocrnele/sparušene delove (naročito ako dugo stoje u ostavi)…

Kada se pojavio beli luk u granulama iskreno sam se obradovala i naravno, počela redovno da ga koristim. Bio je neuporedivo skuplji od svežih glavica belog luka, ali mi je maksimalno pojednostavio upotrebu. Nedavno sam u jednom mini-marketu naišla na Herbico beli luk u prahu. Prvo me je iznenadila cena – mnogo niža od nekih drugih proizvođača. Odmah mi je bilo jasno i zašto.

Pakovan je u laganu plastičnu, duguljastu i veoma zgodnu flašicu, koja odlično prianja uz šaku. Staklene bočice su em mnogo teže, a i skuplje, a aktivnog sastojka je potpuno isto. Druga stvar koja me je oduševila je poklopac koji je urađen tako da lako može da se dozira količina koju želimo da upotrebimo. Uz beli luk sam kupila i bočicu seckanog osušenog peršuna, a sledeći put ću proveriti šta još imaju u ponudi. Pakovanje sadrži 70g belog luka I kvaliteta.

Pozitivno:
Proizvod je odličan – mala količina je dovoljna da pobojša ukus mnogim jelima, praktičan je i jeftin.

Negativno:
Negativno je to što sam ga pronašla samo u jednom mini-marketu. Bilo bi odlično da je dostupan u svim prodavnicama.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Herbico - Beli luk u prahu, 3.8 out of 5 based on 11 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

33 reagovanja na Herbico – Beli luk u prahu

  1. Beba Lupulov kaže:

    Imam ga u kuhinji ali iskreno radije koristim svez.

  2. Ana kaže:

    Vrlo rado ga koristim u kuhinji prilikom pripremanja jela. Ima savršen i miris i ukus vrlo jednostavno se koristi.

  3. Vladan kaže:

    Prelep je i ima odlican ukus dobar je kada se doda jelu

  4. ZoranaBor kaže:

    Ja sam ipak pre za ovakav beli luk, ima odlican ukus, malo je potrebno da bi se dao potreban smek svakom jelu a stedimo i na brzini pripreme. Ja vec godinama koristim luk u prahu ali bas ovaj Herbico nikad nisam videla.

  5. noja kaže:

    Prednost u svakom slucaju dajem svezem belom luku ,no ima period kada je svezi beli luk losijeg kvaliteta ,u tom slucaju se moze kao zamena i ovo koristiti.

  6. Anatoxin kaže:

    Jedite beli luk, a ovakve u obliku praska i pasti i ko zna cega jos bolje da zaboravite.

  7. Goran Milenković kaže:

    Pozdravljam pojavu ovog proizvoda ali ja sam vise za prirodni beli luk jer uvek prilikom neke prerade izgube se neka lekovita svojstva…

  8. ledvard7 kaže:

    Proizvod baš po mom ukusu u svakom pogledu. Naročito pogodan za one koji vole prirodan beli luk a imaju problema sa jakim mirisom.

  9. gordana1964 kaže:

    Uvek ga imam u kuhinji i vrlo dobra je zamena prirodnom belom luku.

  10. Lucija kaže:

    Herbico beli luk u prahu je odlican a pritom i jeftin, preporucila bih ga svakome.

  11. Bass kaže:

    Probao jednom, zbog prakticnosti i nikad vise. Nije to to, ne moze nesto susheno i sl da bude kao prirodno, zna se sta znaci naseckati beli luk.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.