Frikom – Panirane riblje pločice sa sirom

Kako nisam preterani ljubitelj varjače i kecelje, u kuhinji se zadržavam što je kraće moguće. Samo koliko moram da spremim neki ukusan i koliko-toliko zdrav obrok. Zato se snalazim sa raznim polu-gotovim jelima koja mogu da spremim za maksimalno pola sata.

Frikom definitivno zadovoljava sve moje potrebe i ukuse. Imaju bogat asortiman zamrznutog povrća i ribe. To je sve što mi je potrebno za lagan ručak ili večeru. Posebno volim ribu, morsku i rečnu u svim oblicima: filetiranu, celu, paniranu u vidu štapića… Naravno, najviše svežu, ali kako retko imam toliko vremena na raspolaganju, najčešće jedemo zamrznutu, već spremljenu za pečenje. Moj izbor su panirani štapići koje svi ukućani rado jedu, a ja ih rado spremam- za celih 10 minuta.

Pločice se sastoje od usitnjenog mesa oslića, “umotanog” u mrvice. Ovi su posebni, jer su punjeni sirom, tako da su daleko ukusniji od običnih paniranih ribljih štapića. Iako mi nije dobro zvučala kombinacija sira i ribe, ovi ukusni štapići su me razuverili sa prvim zalogajem. Odličnog su ukusa, čak i kad se ohlade, pa ako i preteknu posle ručka već do sledećeg obroka misteriozno nestanu. :-)
Mogu se spremati u mikrotalasnoj pećnici ili ih možete ispržiti na klasičan način (u zagrejanom tiganju punom ulja). Kad su gotove obavezno ih dooooobro ocedim i stavim na papirni kuhinjski ubrus ili salvetu, da se upije suvišna masnoća (a i da me manje grize savest). :-)
Još nisam probala da ih spremim u mikrotalasnoj, ali bi to bila dobra ideja za sve koji bi da izbegnu prženje u ulju.

Ukusni su i ne ostavljaju utisak težine u stomaku, koliko god komada smazali. Dopadaju mi se baš ove pločice, jer ipak osetim ukus i miris ribe dok ih spremam i jedem, što nije uvek slučaj sa ovakvim proizvodima.

Pločice su pakovane u kartonskoj ambalaži i teže 220g. Cena je pristupačna, kreće se oko 120-140 dinara. Međutim, ako treba da nahranite 4 odrasle osobe biće vam potrebne bar dve kutije. Iako su u jednom pakovanju 4 komada, prilično su mali i postoji mogućnost da ostanete gladni, mada generalno vrlo zasite, a i kalorični su. Kupujem ih u velikim supermarketima i to po nekoliko kutija, jer ih nema baš uvek. Savršeni su kada treba spremiti nešto ukusno, a brzo.

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Frikom - Panirane riblje pločice sa sirom, 4.4 out of 5 based on 13 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

32 reagovanja na Frikom – Panirane riblje pločice sa sirom

  1. pahuljce kaže:

    riblji stapici su mi bezukusni, a ovde se bar malo oseti sir, tako da to poboljsa ukus

  2. Draganaj53 kaže:

    Mmm nesto tako lepo i ukusno,a za cas e sprema ja sam odusevljena

  3. Mailovana kaže:

    Odlične su i često ih pravim.

  4. nada54 kaže:

    Vrlo rado kupujem sve frikomove proizvode.Meni su omiljeni Frikomovi riblji štapići.Pločice sa sirom sam probala.Odlične su,ali dosta kalorične.

  5. anamisic kaže:

    Iskreno probala sam ih i sasvim su mi bezukusni,ali probala sam i od drugih proizvodjaca i isto,nemaju bas nikakav ukus,cak imam i macku ni ona nece ni da ih lizne kao da nisu od ribljeg mesa!

  6. Pilly kaže:

    Uopste Frikomovi proizvodi „drže“cenu i to za svaki proizvod!a iskreno nisu nista bolji od drugih-jeftinijih.Što se tiče mlevenih proizvoda-ni slučajno!u njima imanajvise pojacivaca ukusa,začina…pa tek onda malo ribe(ko zna koje?)..Za sad sveza riba ili zamrznuta pa na griler ili u foliju pa u rernu..

  7. Nikola68 kaže:

    Ceo program i Frikoma i otalih prozvodjača u kojima nam nude panirane riblje odreske nije ništa drugo osim hemije sa odredjenim procentom ribe izuzev prozvoda os skuše i lignje gde nema dodataka ali zato je i cena duplo viša od svih drugih.

  8. rast kaže:

    Izuzetna kombinacija ribe i sira.Kupovao sam par puta i odusevio se.posto nam je jedno pakovanje obicno malo,uzimamo po dva pakovanja,barem jednom mesecno.

  9. gajic_bor kaže:

    Volim Frikomove smrznute proizvode i vrlo cesto ih kupujem ali ovim nisam bas zadovoljan. Ukus mi se ne svidja.

  10. jasmina stankovic kaže:

    Uglavnom koristim Frikomove proizvode i skoro uvek sam zadovoljna. Mislim da im je i ovaj proizvod dobitna kombinacija jer je ukusan, brzo i lako se priprema, a i cena mu je povoljna.

  11. da82ki kaže:

    Pripremali smo ove stapice par puta na brzinu za rucak a posto postimo svakog petka ova kombinacija nije dobitna.Imao sam prilike da probam riblje pljeskavice punjene sa sirom koji ima ukus na beli luk e tek mi se to nije nimalo dopalo.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.