Fidelinka Pekara – Natura Tost

Kvalitet hleba iz pekara (svih u kojima sam kupovao) konstantno opada, i taman kad sam pomislio da je dobar hleb samo misaona imenica, u Rodi sam video i kupio Natura Tost – Hleb produžene svežine – proizvođača Fidelinka Pekara iz Subotice.

Jednom kad sam ga probao, postao je obavezan artikal u mojoj korpi kad god odem u Rodu, i jedino kad baš nema ovog kupim neki od drugog proizvođača. I ostali Fidelinkini hlebovi su dobri, ali ovaj je bolji! Dok kod drugih pekara kvalitet zna da bude i ovakav i onakav, ovde je konstantan, kao i oblik koji je četvrtast.

Dolazi već isečen, u (polu) prozirnom pakovanju braon boje sa nekakvom kao štipaljkom na kojoj je otisnut rok trajanja. Pakovanje se može naknadno zatvoriti, ali mi ga rađe pokidamo jer tako brže dođemo do omiljenog nam hleba. :) Da ovo nije sasvim običan hleb govore i sastojci, osnova su i dalje kvasac, voda i pšenično brašno T-500, ali sa dodacima raženog brašna, tostirane soje i sojinog brašna, semenki lana i mleka u prahu, ovo je nešto sasvim drugo, da već nije u pitanju hleb, rekao bih – „dobar je, na hleb da ga mažeš“ ili „možda ne bi bio loš bez ičega“ ali neću preterivati – ipak je u pitanju hleb… :)

A kako je u pitanju produžena svežina od minimum 2 nedelje, to ipak ne može bez konzervansa i drugih „E“ sredstava, što malo kvari celi ugođaj – ali pitam se šta se sve stavlja u onaj „običan“ hleb (to niko ne zna)… Naziv „tost“ ne znači da je „suv“ već da može taman da stane u toster, a može da se jede i bez tostiranja, takođe je vrlo stabilna i izdržljiva „platforma“ za pravljenje sendviča. :p

Ako bih ipak tražio manu, to bi bilo da se brzo potroši jer su parčad debljine najmanje 1.5 cm pa ih u pakovanju (500g) bude oko 12. Tri obroka za dve osobe, a cena oko 90 dinara. Ali verujte da vredi dati toliko. Ne znam da li je ovo sa ovolikim parčicima trik da se brže potroši, ili bi se moglo pripisati tome što se pravi na severu Bačke, gde se verovatno sve jede sa hlebom i to sa mnogo hleba, pa čak i izvesna italijanska jela… Ovo ovde nije šala, već živa istina – hleb se shvata vrlo ozbiljno u našim krajevima – a ovo je jedan ozbiljno dobar ’lebac!

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Fidelinka Pekara - Natura Tost, 4.0 out of 5 based on 8 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

25 reagovanja na Fidelinka Pekara – Natura Tost

  1. OliveraBranimir kaže:

    U poslednje vreme ne kupujem tost hleb jer mi se desilo da iako nije istekao rok trajanja naletim na neko budjavo parce hleba.

  2. ElkaTheLady kaže:

    Tost je odličan suv hleb i više ga volim nego svež hleb.Uz sve dodatke još je i kvalitetan.Često kupujem i druge vrste tostova,ali ovaj ima poseban ukus.Dobro je što je narezan pa deca odmah koriste za sendviče.Inače svi Fidelinkini hlebovi su odličnog ukusa.

  3. lokikg kaže:

    Nista posebno, meni su svi tost hlebovi isti.
    Ja licno najvise volim obican, jos kad naletim da kupim dok je vruc….

  4. Nevenka kaže:

    Tost ko tost, nista specijalno. Uglavnom, kad mi treba tost, ne biram koji je proizvodjac. Meni je sve to isto. Naravno, izmedju ostalih, probala sam i ovaj. Zadovoljio je moj ukus.

  5. codayu kaže:

    Steta sto u njega stavljaju aditive, nije mi jasno zasto. Nema nikakve potrebe da traje dve nedelje jer se brzo potrosi.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.