Dr. Oetker – Želatin

Suprug i ja ali i svi naši prijatelji, obožavamo cheesecake (kolač od sira) i samim tim ga rado i vrlo često pravim. Svako ko je spremao cheesecake zna da se pravi veoma jednostavno, recept nije zahtevan i teško može da se „omane“ u spremanju ove poslastice. Uglavnom „ispadne“ dobro. Naravno, svaka domaćica teži ka tome da joj „kreacija“ iznova bude sve bolja, pa se uvek eksperimentiše sa novim stvarima…

Isprobala sam želatine raznih proizvođača i iskreno mogu da kažem da mi je kolač od sira konstantno dobar ukoliko koristim Dr. Oetker-ov želatin. Uvek kad sam htela da prištedim neki dinar i kupim neki jeftiniji- nešto nije ispalo kako treba. A ušteda nije toliko značajna da bih i dalje reskirala, jer se Dr. Oetker kreće od 43,00-50,00 dinara, dok se želatini ostalih proizvođača kreću od 33,00-40,00 dinara. Kesica ima 10g, plave je boje sa parčetom torte na slici. Kao i svi Dr. Oetker proizvodi, veoma je lako prepoznatljiva u masi drugih, a nalazi se vrlo lako u gotovo svim prodavnicama.

U prodaji ćete naći beli i crveni mleveni želatin, pa možete da birate u zavisnosti od toga šta spremate… Veoma se jednostavno koristi, u svega nekoliko koraka i za svega desetak minuta. Na poleđini kesice se nalazi uputstvo za upotrebu i ukoliko ga pratite- nećete pogrešiti. Ja za cheesecake kupujem beli želatin za sirni deo, a za voćni crveni. Nećete pogrešiti ni ako kupite dva bela. Oba želatina su mlevena, ali sam u prodaji videla da postoji i u listićima, ali ga nikad nisam probala pa ne znam kako „radi“.

Iskreno ih preporučujem svim domćicama jer su male šanse da nešto krene naopako, bar na osnovu mog dosadašnjeg iskustva…

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Dr. Oetker - Želatin, 3.8 out of 5 based on 21 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Dr. Oetker – Želatin

  1. anjap kaže:

    Dr. Oetker želatin je jedini želatin koji me nikad nije izneverio. Uz njega sam uvek sigurna da će fil, kolač i sl. da uspe.

  2. Zarka kaže:

    Koristim ga za tortu „Bela huanita“ i da ,najbolje se pokazao. Sa zelatinom ostalih proizvodjaca cesto sam imala neprijatna iskustva.

  3. bizzgirl kaže:

    I ja sam isprobala sve zelatine koji se mogu naci kod nas na trzistu i dr Oetker je definitivno najbolji. Kada Vam je bitno da kolac uspe i lepo se stegne ovaj zelatin je najbolji izbor.

  4. tanja.c kaže:

    da,samo dr.oetker.cesto pravim chiz cake.u krem stavim beli zelatina u preliv crveni.jednom sam uzela aleva,ako se ne varam..bolje kao sto pise u clanku dati koji dinar vise i necete se pokajati

  5. Biljana kaže:

    Kako se rastvora zelatinot za premackuvanje na ovosje za dekoracija za da ne bi potemnalo

  6. Milena kaže:

    Koliko ja znam zelatin se pravi od svinjskih kostiju i uposte nije zdrav tako da ga treba sirioko izbegavati!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.