Pre dve godine sam dobila recept za neku slanu posnu tortu koja se pravi sa korama za rozen tortu, a u svaki fil koji ide preko stavljao se gustin. Do tog momenta nikad nisam koristila gustin pa sam rešila da probam. Prvi na koji sam naletela u radnji bio je Dr. Oetker i kupila sam ga. Toliko je bilo jednostavno spremiti ga, samo sam pratila detaljno ispisano uputstvo na kutiji i super mi je sve ispalo.
Nekoliko puta posle toga sam kupovala razne druge proizvođače kao i razne mase za zgušnjavanje i čvrstinu, i svi su mi pre pokvarili to što sam spremala nego da su mi pomogli. Uglavnom imaju neki specifičan ukus i dosta se osećaju a to ne bi trebalo da se dešava. Iz tog razloga sam se vratila na provereni Dr. Oetker i nikad više nisam kupila ni jedan drugi.
Za one koji ne znaju gustin je jestivi kukuruzni skrob koji pomaže zgušnjavanju raznih filova, supa, čorbi, soseva, za kolače, torte i mnoge stvari. Kutija je žuta, pakovanje je od 200g (sasvim dovoljna mera za 2 spremanja), a na sličici je neka vrsta hlebnog kolača, kuglofa sa višnjicom. Nema nikakav ukus i lako se prilagođava ostalim ukusima, a dok ga mešate za neki fil uglavnom se ne prave grudvice dok sa drugima to nije slučaj… Treba voditi računa u spremanju jer se veoma brzo zgušnjava…
Cena je ono čemu dajem negativnu ocenu i ona iznosi nekih 110,00 dinara pa je i do tri puta veća od ostalih sličnih proizvoda. Ono što je pohvalno je i to što ovaj gustin ne sadrži gluten pa ga mogu konzumirati svi. Bele je boje, praškast, a kad ga pipnete onako je „sipast“ i dok ga mešate on škripi… Ukoliko želite da dominirate u kuhinji i uvek držite sve konce u rukama kod spremanja, probajte ovaj gustin i nećete ga više promeniti.
Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?
Nisam uspela da pronadjem ni jednu drugu razliku izmedju Dr. Oetker gustina i gustina drugih proizvodjača osim cene.
Nisam primetila razliku između Dr. Oetker-ovog i gustina bilo koje druge robne marke, osim u ceni. Skup, a učinak isti kao sa gustinim drugih proizvođača.
Gustin koristim kad pravim filove za kolače i to Etkerov jer je ukusan.Malo se troši,dugo traje.Prvo ga razmutim u hladnoj vodi,zatim uspem u kuvano mleko ili kuvani kompot.
Nema sta tu sve je najbolje od Dr. Otkera. Koristio sam i gustin znaci to je to.
Probala sam ga i ne vidim razliku izmedju drugih proizvoda. Kupujem onaj koji nadjem u radnji.
Koristim gustin odavno i ne gledam koji kupujem…Svi su iste namene i sastava i nikad nisam naišla na loš kvalitet. Ovaj je skuplji od ostalih na tržištu, ali ne i mnogo kvalitetniji.
Ovo je jedini gustin koji ja pravim , a da nema ni jednu grudvicu
jako je ukusan kao i svi ostali proizvodi Dr. Oetker-a 
Jeste skplji ali barem kvalitetan samo taj gustin koristim i zadovoljna sam.
Dr. Oetker je proveren i stari proizvodjac koji drzi do ugleda i reputacije, pa samim tim drzi do kvaliteta. Sto se tice gustina ima siroku primenu i sto je najbitnije ne potice od genetski modifikovanog skroba.
Nema sta tu mnogo da se prica najbolje je sve od Dr. Otkera.Koristila sam i gustin znaci prezadovoljna sam.
Ovo uopste nije preskupo, ogromno je pakovanje i evo ja sam tek jednu trecinu potroslila, a cesto ga koristim, a celo pakovanje je 100 dinara..ali je kvalitet proveren.
Dr.Oetker proizvodi su odlični i ja ih rado kupujem.Jesu oni skuplji od drugih,ali su i kvalitetniji.Gustin je proizvod koji koristim vrlo često.
Kao i sve Dr.Oetker-ove stvari preskupo…za zgusnjavanje variva koristim brasno i vodu.u kolace ne stavljam uopste gustin-valjda imam samo takve recepte.
Preskupo! I ništa bolje od C- gustina. Kad su kolači u pitanju, onda ga radije koristim nego obično brašno, ali jela zgušnjavam izmiksanim krompirom. Izbegavam klasične zaprške!
Nista posebno, ja najradije koristim Centro-proizvod-ov gustin.
Jesam ga probala ali,iskreno, nisam fascinirana…Nije nista bolji ili gori od bilo kog drugog proizvodjaca.Ono sto me odbija je naravno cena koja je u odnosu na druge proizvodjace prilicno velika. Sledeci put bih ga kupila samo kada bi mi bilo hitno a da nemam izbora.
Redovno ga koristim kad treba da dodam gustinu sosu ili nekoj corbi.Tako nemam potrebe za brasnom.Odlicno ispadne svaki put.
Kupila sam gustin samo jer je dr. Oetker, valjda sam ocekivala neko cudo. Gustin kao i svaki drugi, a cena je preterana.
Bas sam iznenadjena jer sam ja probala mnoge druge i ni jedan nije ni blizu ovom.
Odlican, vredi svaku paru. Koristim ga za pravljenje sara za slavki kolac, onda budu svetlije od testa,. Najlakse se opusti sa vodom i ne bude onako cvrsta masa, nego taman kako treba, Kod corbica je odlican, dodate se vrlo malo a dobije lepu gustinu bez grudvica i preteranog mesanja, a nema gluten tako da se moze koristitit i za decu.
Mislim da je ovo jedan od najboljih gustina. Nije ni cudo s obzirom na to koja firma stoji iza njega.Steta sto je bas skup u odnosu na ostale slicne.