Dr.Oetker, Dzemfix extra 2:1

Ko jos ne voli dzem? Ali kad se pomisli na njegovo spremanje mnoge domacice odustanu, jer treba dugo da se kuva, prska na sve strane i lako odustanemo. Medjutim, kada sam prvi put kupila Dzemfix bila sam malo skepticna oko toga da li to uopste vredi? Nisam gledala na cenu prilikom prve kupovine, ali cena mu se krece otprilike od 60 – 80 RSD zavisi od toga da li kupujete Dzemfix extra 2:1, Dzemfix super 3:1 ili Dzemfix klasik 1:1. Ja sam prvi put kupila Dzemfix ekstra 2:1.

Naravno, prvo sam probala sa manjom kolicinom voca cisto kao mali eksperiment. Procitala sam uputstvo i napravila sam dzem. Cak sam i tegle okrenula naopako kako pise ali sam se ipak bojala da ce se dzem brzo pokvariti. S obzirom da nisam mogla da izdrzim, cim se dzem ohladio odmah sam otvorila teglu da vidim kakav je i da li je dovoljno gust. Bila sam prijatno iznenadjena. Utrosila sam mnogo manje vremena za njegovu pripremu, mislim na kuvanje, a efekat je bio isti. I dzem od kajsija, koji najradije i spremam, je imao zlatno- zutu boju, nije bio onako tamne boje kao kada se kuva dugo na starinski nacin.

Sve pohvale za ovaj proizvod. Dzemfix se moze kupiti i od drugih proizvodjaca (probala sam i njih), ali ovaj je najbolji!

Kao sto sam vec rekla, postoje tri vrste Dzemfixa, pored Dzemfixa extra 2:1, koji sluzi za pripremu vise voćne a manje slatke marmelade (za pripremu vam je otprilike neophodna dupla količina voća odnosno voćnog soka u odnosu na šećer), postoji i Dzemfix klasik 1:1, za klasicno slatke džemove, želee i marmelade, kao i Džemfix super 3:1, za pripremu umereno slatkog dzema…

U svakom slucaju, proizvod koji bih rado preporucila svima jer stvarno stedi vreme u kuvanju dzema…

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Dr.Oetker, Dzemfix extra 2:1, 4.5 out of 5 based on 41 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

38 reagovanja na Dr.Oetker, Dzemfix extra 2:1

  1. Danijela4 kaže:

    Ne volim ovakvo kuvanje dzema. Jednom sam kuvala sa dzemfiksom i nikad vise jer mi se posle nekog vremena odvojila voda. Nema nista dok se dzem ne ukuva dobro pa makar se kuvao ceo dan.

  2. Mikii.M. kaže:

    Dzemfix je odlican. Skracuje vreme za kuvanje dzema,slatkog… A kolicina voca nakon kuvanja gotovo ostaje ista,jer se ne kuva satima kao kod klasicne pripreme,bez dzemfix-a.

  3. sezam69 kaže:

    Malo sam bila skeptik prema ovom proizvodu jer sam racunala da je bespotebno koristiti tu hemiju.Medjutim i kupljeni dzemovi sadrze to isto a mozda i vise konzervansa pa sam ipak nasla resenje.Bolje i sa dzemfixom pripremiti dzem,nego kupovati ,a bez dzemova se bas i ne moze lako.

  4. pahuljce kaže:

    E ovo vec duze vreme gledam u prodavnici i razmisljam vredi li dati za to para, ali posle ovog teksta i komentara cu ga sigurno probati! Hvala za preporuke.

  5. ana064 kaže:

    Dzemfix korisim obavezno jer je sad vreme pripremanja dzema znatno brze. I dzem je sad prirodne boje narocito od kajsija ima jako lepu zlatno zutu boju.

  6. Tatjana Petrovic kaže:

    Fantastican proizvod,dzem se brzo kuva,ne prska na sve strane,a i sto je vrlo bitno kolicina ostaje ista,koliko voca isecera toliko i dzema,a ukus jos bolji nego onaj dobijen klasicnom pripremom.

  7. Maja M. Djordjevic kaže:

    Odlican je. I ja sam prvo kao i svi „neverni Tome“probala prvo sa malo jagoda(bile jeftine, pa rekoh ako ne valja bacicu). Moj sin ,koji je gledao sta radim mi je rekao:“Mama, ti si carobnjak.“.Jedino sto uvek stavim malo manje secera, mi tako volimo. Sad sam napravila par tegli mesanog dzema od borovnica i malina i pravi je hit.

    • ana kaže:

      cijenjena g.Majo,

      Danas sam kuhala džem od kruške i koristila sam džem fix.Sve sam uradila po receptu do detalja kako piše na paketiću ali kako se džem hladi ja ne primjećujem da se stvorila želatinasta masa nego mi sadržaj više liči na kompot od kruške.
      Nije mi jasno zbog čega ,a kako ovaj proizvod koristim prvi puta , odlučila sam da pitam .:)
      Hvala

  8. neancy kaže:

    Otkad je Džem-fix ušao u moju kuhinju kuvanje džema mi je postala zabava.Za kratko vreme uz praćenje upustva dobijete kvalitetan džem.

  9. dijanica kaže:

    moram priznati da sam tek juce prvi put probala da spremim dzem sa dzem fixom,ovog puta sam koristila dzemfix super 3:1 i za nepunih 10 minuta dobila izvrsnu poslasticu…ovde necu stati vec su kuvati sa svim vocem…posto je ovo najbrzi nacin da se u kuci uvek ima tegla savrseno skuvanog dzema

  10. mirjana_c kaže:

    Ja vise stvarno ne pravim klasican dzem od kada kupujem dzem fix. Kada mi zafali dzem, uzmem kilogram voca i napravim za 5 minuta. Divota! Deca obozavaju taj dzem od jagoda.

  11. Valerija kaže:

    Već godinama koristim džemfix,isprobala sam sve tri vrste i najviše mi se sviđa 2:1 što zapravo znači da se na 2 dela voća dodaje 1 deo šećera.Voće zadrži ukus,boju a što je najvažnije i vitamine jer se veoma kratko kuva.Baš planiram ovih dana da napravim džem od jagoda.

  12. vitezkoja kaže:

    Dzemfix se zasniva na dejstvu pektina koliko znam. Pektinske materije omogucavaju da se formira gel konzistencija i da se napravi dzemasta masa. Ove materije su sastavni deo voca i povrca i pravim izborom sorte, mozete uspesno praviti dzem i bez ovih sredstava. Recimo neke sljive imaju manje, neke vise pektina, kajsije isto, jabuke isto i to zavisi od sorte, tako da su neke sorte pogodnije za pravljenje soka, a neke za pravljenje dzema. Pokusajte da ukuvate dzem i bez toga, prirodnije je, mada ne steti puno ni ako dodate ova sredstva.

  13. dobrizai kaže:

    kuvanje dzemova,pekmeza,danas ne moze bez sredstava za konzerviranje, tako da jedan od boljih sredstava je dzemfiks, samo prilikom kuvanja ljudi treba da obrate paznju kad ga stavljaju, jer takva ce i gustina i boja da ostane, nije samo dovoljno sipati da bi se stavilo, malo paznje treba kakav dzem ili pekmez zelite

  14. Jasmina Jankovic kaže:

    godinama ga koristimo i extra je !!! manje kuvanja a dzem je diiivan !!!! i voce se ne raspadne !!

  15. pilence kaže:

    I ja se slažem da su Dr.Oetker proizvodi odlični,ali mi se više sviđa pravi domaći dzem bez veštačkig supstanci.

    • sneki kaže:

      Ko ima vremena neka pravi domaci ali mi se ne svidja sto dzem od kajsija nema onu zlatno zutu boju nego tamne boje. Uz dzem fix dzem ima zlatnozutu boju, krace se kuva, a kolicina dzem fix-a nije tolika tj. nema toliko hemikalija na tu kolicinu voca.

  16. Katarina Ilic kaže:

    Svi Dr.Oetker proizvodi su najbolji. Probajte njihove pizze za brzi kucni dorucak najbolje su

  17. vujaklijalaza kaže:

    Treba li komentarisati Dr.Oetker-a?Koristim sve njihove proizvode i ne znam da li imaju nešto da je loše!Sve je extra!

  18. radlas kaže:

    Dzem fix! Do sada nisam kuvala dzem jer je to bio dug proces ali od kako se pojavo dzem fix ja obavezno kuvam dzem. Super je

  19. Slavica Zivkovic kaže:

    Dr.Oetker je definitivno lider sto se tice kuhinje,sve preporuke svi proizvodi su im odlicni…

  20. Jovana83 kaže:

    Dzemfix je zaista odlican i ja bih ga preporucila svim domacicama! Vredi svaku paru!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.