Dr.Oetker, Dzemfix extra 2:1

Ko jos ne voli dzem? Ali kad se pomisli na njegovo spremanje mnoge domacice odustanu, jer treba dugo da se kuva, prska na sve strane i lako odustanemo. Medjutim, kada sam prvi put kupila Dzemfix bila sam malo skepticna oko toga da li to uopste vredi? Nisam gledala na cenu prilikom prve kupovine, ali cena mu se krece otprilike od 60 – 80 RSD zavisi od toga da li kupujete Dzemfix extra 2:1, Dzemfix super 3:1 ili Dzemfix klasik 1:1. Ja sam prvi put kupila Dzemfix ekstra 2:1.

Naravno, prvo sam probala sa manjom kolicinom voca cisto kao mali eksperiment. Procitala sam uputstvo i napravila sam dzem. Cak sam i tegle okrenula naopako kako pise ali sam se ipak bojala da ce se dzem brzo pokvariti. S obzirom da nisam mogla da izdrzim, cim se dzem ohladio odmah sam otvorila teglu da vidim kakav je i da li je dovoljno gust. Bila sam prijatno iznenadjena. Utrosila sam mnogo manje vremena za njegovu pripremu, mislim na kuvanje, a efekat je bio isti. I dzem od kajsija, koji najradije i spremam, je imao zlatno- zutu boju, nije bio onako tamne boje kao kada se kuva dugo na starinski nacin.

Sve pohvale za ovaj proizvod. Dzemfix se moze kupiti i od drugih proizvodjaca (probala sam i njih), ali ovaj je najbolji!

Kao sto sam vec rekla, postoje tri vrste Dzemfixa, pored Dzemfixa extra 2:1, koji sluzi za pripremu vise voćne a manje slatke marmelade (za pripremu vam je otprilike neophodna dupla količina voća odnosno voćnog soka u odnosu na šećer), postoji i Dzemfix klasik 1:1, za klasicno slatke džemove, želee i marmelade, kao i Džemfix super 3:1, za pripremu umereno slatkog dzema…

U svakom slucaju, proizvod koji bih rado preporucila svima jer stvarno stedi vreme u kuvanju dzema…

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Dr.Oetker, Dzemfix extra 2:1, 4.6 out of 5 based on 38 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

38 reagovanja na Dr.Oetker, Dzemfix extra 2:1

  1. Radoslava Aleksic kaže:

    imam 12 kg sljiva dzenerika kolko bih stavila dzem fiksa . hvala

  2. ddragana kaže:

    Probala sam Dzemfix extra iz radoznalosti. Vec kad sam procitala da sadrzi konzervans nije mi se dopalo ali sam ipak napravila jednu turu dzema sa ovim praskom, cisto da probam. Istina je da se brze zgusne i da skracuje vreme kuvanja ali ukus je primetno drugaciji od prirodnog dzema koji se kuva samo sa secerom.Sve u svemu, nije mi se dopalo. Umesto ovog proizvoda, moze se u dzem narendati nekoliko jabuka jer pektin isto zgusnjava.

  3. sunflower kaže:

    Mnogo mi je znacio ovaj clanak, sigurno cu probati, jer nisam bas iskusna u kuvanju dzemova, a ovde nadam se da nema greske ;)

  4. Anci71 kaže:

    Odlican je dzem sa dzemfixom,prste da polizes pogotovo od jagode.

  5. snezana kaže:

    nisam verovala u brze pekmeze! ali: dzem fiks me je uverio u suprotno! pohvale proizvodjacu, a nevernim tomama:“probajte. necete se kajati“!

  6. cole70 kaže:

    Duže od 5 godina koristim džem fix. Lako ga je naći u svakoj bolje opremljenoj prodavnici prehrane (npr.bivše Maxi radnje). Za džem od šljiva koristim 1:1 a za ove delikatnije 1:3 (npr.kajsije). Bitno je da se džem sipa vruć u tegle, da se dobro zatvore i okrenu naopako,dok se ne ohlade. Preporučljivo je da to sve radite krpom ili termo rukavicom da se ne bi opekli. Što se tiče brzine kuvanja, ipak ga malo duže kuvam i dodam malo više šećera. I pri kraju kuvanja dodajem džem fix pomešen sa dve kašike šećera i kuvam joč nekih 5-10 minuta. Najbitnije od svega je što džemovi ne menjaju boju, ne potamne i ne kvare se. Kad se tegla otvara, čuje se klik kao kod otvaranja dečje hrane. Mislim da bez Džem fixa više ne bih znala da skuvam džem i plašila bih se buđanja. Obavezno kupite i koristite jer se višestruko isplati.

  7. Anoniman kaže:

    Moze li se dzemfix koristiti za marmeladu od sipka?

  8. Dragana kaže:

    Probala sam ga iz radoznalosti i veoma me je odusevio. Kuvala sam dzem od jagoda za probu i jedva je stigao da se ohladi. Usteda na vremenu a voce ne gubi na boji.

  9. crvenkapa78 kaže:

    Moja mama vec dve godine sprema dzem sa Dzemfixom extra 2:1 sa jagodom, kruskom i pomorandjom, breskvom, smokvama i pomorandzom i svi su savrsenog ukusa. Odlicna stvar je i to sto se jako brzo sprema.

  10. Keti kaže:

    Koristila sam 2:1 i 3:1 i ovaj drugi mi je mnogo bolji.Moj dzem od pomorandze je ispao odlicno.Cak sam mnoge prevarila da je jedan od onih uvoznih,organskih.I poverovali su mi svi od reda.Nema sansi da cu,kad imam pravog voca i ovaj fiksator da kupujem one vestacke,preslatke,a cesto ne bas ukusne dzemove i pekmeze.

  11. vesna kaže:

    proizvod je odlican ali ne mogu da ga nadjem…. Gde mogu da ga kupim u Beogradu?

  12. Kajka kaže:

    Pa bolje i ovako, pa je polu vestacko nego da kupujem gotov dzem u tegli u prodavnici, koji je po difoltu uzasan.

  13. danicav5 kaže:

    Ako se vec resite da kuvate dzem onda ga kuvajte.Ako necete onda kupujte gotovu hemiju u teglama za malo vece pare od te kesice i bez muke.Kako vam nije zao da dodatno zatrujete voce s ovim,kao da vec nije dovoljno samo voce napreskano,bar ono koje u gradovima kupujete.

    • Jaca kaže:

      dobro ste rekli, voce je svakako prskano. vrlo je upitno kakve namirnice jedemo i pijemo i kakve otrove unosimo. ali današnji tempo života je takav da je svaki ovakav proizvod dobrodošao.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.