CentroProizvod – Palenta – Kukuruzna krupica

Moja porodica je veliki ljubitelj doručka a uvek je prisutna nedoumica sta pripremiti a da bude zdravo i ukusno. Naravno, sve moguće pahuljice smo probali, pa sam sad u jelovnik dodala i palentu ili kukuruznu krupicu proizvođača Centroproizvod.

Kukuruzna krupica se inače koristi za brzo pripremanje jela i proizvedena je od zrna kukuruza kome je odstranjena klica. Na pakovanju je vidno označena nutritivna vrednost za 100g proizvoda. Palentu obožavaju moja deca. Predstavlja brzo i jednostavno rešenje jer se lako sprema: u vodu se sipa određena količina i onda se meša na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad dodate sir, obicno ili kiselo mleko, jogurt ili kajmak, dobijete zdrav i brzo pripremljeni obrok. Kombinacije su neograničene…

Ja je obično kupujem u diskontu 021 Univerexporta u Novom Sadu po ceni od 72 dinara za pakovanje od 450 grama. Inače, palentu koristim i za pravljenje projica koje su nam omiljene za užinu, kao i za veliku proju koju obično spremam kad nam u posetu dođu i gosti. Moja umešnost kao domaćice bude uvek pohvaljena, ali to je zaista jednostavno kad imate tako dobar proizvod koji to omogućava bez greške.

Ponekad se desava da zrno ne bude dovoljno samleveno pa palenta bude malo krupnija, što mi ne odgovara za proju, ali sve valjda zavisi od ciklusa proizvodnje i nije svaki put tako…

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

CentroProizvod - Palenta - Kukuruzna krupica, 4.1 out of 5 based on 10 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

25 reagovanja na CentroProizvod – Palenta – Kukuruzna krupica

  1. ElkaTheLady kaže:

    Veoma često spremam ovu ukusnu palentu za doručak ili večeru,a kad su bila deca mala prozvali smo je Žuti griz.Omiljena nam je hrana a i poslastica.

  2. Zarka kaže:

    Mi obozavamo palentu,proju,kacamak..i sve ostalo i koristimo vrlo cesto.Kada god mogu da nadjem ipak kupim belo kukuruzno brasno od seljaka na pijaci,mislim da je i zdravije i kvalitetnije i ukusnije.

  3. cole70 kaže:

    Meni se ne sviđa, jer mi uopšte ne miriše na kukuruz kao pravo projno brašno, a i ukus je malo plastičan. Moji ukućani neće da jedu.

  4. bobica kaže:

    od ove kukuruzne krupice ja spremam proju,imesto projenog brasna ubacim ovo,vecina njih koja je probala moju proju,odusevila se ukusom.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.