Barilla, Pesto alla Genovese Basilico Fresco

Da li postoji neko ko ne voli pastu? Jelo koje je lako spremiti, čak i šeprtljama u koje se i ja ubrajam… Lagano, ukusno jelo i vrlo dekorativno kao aranžman u tanjiru.
Nisam od onih koji se hrane isključivo fast-food-om jer se trudim da se što zdravije hranim. Ipak, dobrim sosevima ne uspevam da odolim, a kad kazem “sos” mislim prvenstveno na Pesto alla Genovese Basilico Fresco (zeleni sos od svežeg bosiljka).

Ima neopisivo neobičan ukus, slastan i blago oporkast, prosto vas tera da ga jedete još i još… Tako nešto nikad ranije nisam probala. Pravi se od bosiljka i pinjola sa dodatkom belog luka, peršuna i raznih začina. Dodate su i dve vrste sira, Pecorino Romano i Grana Padano i rekla bih da im upravo oni daju neponovljiv ukus…
Svetlo zelene je boje i čudnog mirisa. Zbog intenzivne boje, za mene pomalo neobične, dugo sam ga obilazila prilikom kupovine. Kada sam ga prvi put probala zauvek me je osvojio svojim fenomenalnim ukusom! Rekla bih da laska i najzahtevnijim gurmanima. Stvarno nešto potpuno drugačije.

Kombinuje se sa bilo kojom vrstom paste, a ja najviše volim taljatele ili pene, nekako se za njih bolje “zalepi”… Sos je vrlo izdašan, može se upotrebiti za jedan ili više obroka, u zavisnosti kako ga trošite i koliko ste gladni. Ja ga ponekad samo izvadim direktno iz tegle i stavim u izabranu pastu kada hoću nešto da napravim na brzinu.

Pravilna upotreba ovog sosa bi izgledala ovako: u zagrejanu šerpu (skinutu sa vatre) staviti dosta maslinovog ulja, sadržaj teglice i malo narendanog parmezana. Ne treba da se kuva, vec se samo izmeša da se istopi. Onda se sjedini sa kuvanom testeninom (koju ste izabrali) i klopa je spremna! Imaće ukus specijaliteta koji je angažovao silno iskustvo i sate pored šporeta, a zapravo je sve gotovo za 15 minuta…

Pesto Genovese je upakovan u malu staklenu teglu od 190ml. Možda deluje kao količinski premalo ali je sigurno dovoljno da se pripremi 5-6 porcija (tanjira) paste, tako da je u neku ruku i isplativo. Cena je malo viša. Košta oko 250 dinara. Kao i svi Barilla proizvodi kupuje se u većim supermarketima.

Sos je sa oznakom „bez glutena“. Međutim, kao i svakom industrijskom sosu kalorijska vrednost mu nije zanemarljiva. U 100g sosa (što je otprilike polovina teglice) ima 500kCal.
Ovo je sjajan sos fantastičnog ukusa. Poseban i drugaciji, čak i u poređenju sa ostalim Barilla sosevima. Moja preporuka!

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Barilla, Pesto alla Genovese Basilico Fresco, 4.7 out of 5 based on 21 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

13 reagovanja na Barilla, Pesto alla Genovese Basilico Fresco

  1. Shone kaže:

    Ja ga toliko obozavam, da ga jedem uz sve… meso, sendvice, paste… Tako fenomenalan ukus i sto kazes, prosto te navuce. Ne znam samo koliko je zdravo zbog silnih masti i soli sto pise, ali jednostavno ne mogu mu odoleti! Fantasticno!

  2. s kaže:

    Sos je fantastican, veoma ga volimo . Imam onu malu knjizicu sa Barilla receptima i po tome pravim, svi su recepti fenomenalni i neponovljivi.

  3. dijana1969 kaže:

    Barillini proizvodi su svi kvalitetni, tako i ovaj sos, koji je stvarno ekstra ukusa kad se uzme u obzir da nije „domaci“….nekad se od prezauzelosti nema ni vremena za pravljenje domaceg, svezeg sosa, zato smatram da su Barillini sosevi odlicni kao zamena kad smo u poslu, zauzeti, nemamo puno vremena….

  4. Dex kaže:

    Meni se ovo ne sviđa i sam ukus a i nisam toliki ljubitelj paste.

  5. belgradese kaže:

    Svaki pesto, pa i ovaj alla genovese se lako pravi kod kuce, u blenderu ili jos bolje sa tuckom. Ponekad kupim ovaj Barilin sos zato sto moze da prodje, ali pravi ukus i miris pesta mogu dati samo svez bosiljak, beli luk, pravi parmezan (zapravo pekorino), i ostali sastojci u zavisnosti od recepta za koji se odlucite. Isti slucaj je i sa sosom bolonjeze, o karbonari da ne pricam jer se prava karbonara pravi iskljucivo sa svezim zumancima. Nista bez prave domace kuhinje, kako kod nas tako i u Italiji! :-)

  6. kaca kaže:

    Zaista fenomenalan i originalan ukus koji mi se nije dopadao kad sam bila mala… Nekako osvezavajuce-oporkast. Izdasan je, dovoljna je jako mala kolicina za porciju za dvoje, sa dosta maslinovog ulja…
    Ovako ukusan, karakteristican i pikantan sos nema sanse da ‘skinete’ u domacoj proizvodnji, ma koliko bili iskusni u kuhinji…

    • Keti kaže:

      Da,nema sanse da bude identican,mada bude ukusan,pod uslovom da se upotrebe isti sastojci.Pinjole mu daju tu karakteristicnu aromu,ali su prilicno skupe,pa ste i sa cenom na istom.A ovako je i lakse i ukusnije.

    • sandra jez kaže:

      Ja volim Barilla proizvode ali ih ne koristim cesto jer im je cena ipak visa nego sto je nas standard pa mi se ne isplati. Jedino ih kupujem kada su na akciji a to i nije tako cesto.

    • mom ukusu ovo ipak zaista ne prija.

  7. TacaTasa kaže:

    Specificnog je ukusa koji mi nekada odgovara a nekada ne. Ne kupujem ga cesto zbog cene.

    • Sasha100 kaže:

      Meni se nije ni malo dopao kad sam ga prvi put jela.A onda mi ga je spremio muz,kako treba,sa puno parmezana.
      Cena jeste visoka,ali tako specifican ukus je nemoguce dobiti.Svi sastojci su specijalni:bosiljak posebna vrsta,ova dva sira,Italijanska,pinjole…to je nemoguce napraviti.

  8. intelserbia kaže:

    Perfektan. Jedinsven i ne ponovljiv ukus bosiljka i belog luka. Ja ga jedem sa brusketima i prsutom.

  9. pupin kaže:

    Sos sam imao nedavno prilike prvi put da probam i slazem se da je odlican.Specifican ukus, odicno odmereni zacini i nemam bas nikakvih zamerki.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.