Barilla, Arrabbiata Spicy Marinara

Barilla, poznati italijanski proizvođač testenina pravi i fantastične prelive za paste. Moj omiljeni je svakako Arrabbiata, sos od paradajza i ljute paprike.
Naravno da mogu i sama napraviti običan sos za špagete, za mnogo manje para, ali jednostavno ima dana kada jedva uspem nešto da napravim kad se vratim s posla…. Tada mi je potrebno toplo jelo koje se spremi za 5 minuta. Da je gotovo dok se postavi sto i operu ruke. Ne mora biti ni narocito zdravo, ni pravilno izbalansiranih sastojaka, ni posebno raskošno- samo da je jestivo. U tim momentima posegnem za teglicom sosa iz frižidera. Već pripremljen, spreman da se jede.
I zaista mi je potrebno nekih 10 minuta da spremim pastu. Jeste da pasta i nije komplikovano jelo ali se ipak treba malo potruditi, a to zahteva vreme.

Ovaj sos je zgodno rešenje za povremenu upotrebu. Sprema se tako što se izvadi iz frižidera i preruči u posudu u kojoj se može zagrejati, samo kratko, ne treba ga dodatno kuvati. Jos je jednostavnije ako imate mikrotalasnu. Ja ga obično dodam u skuvanu i proceđenu testeninu i tako mešajući sjedinim, a ujedno i zagrejem sos. Sipam u tanjire i pospem parmezanom. I to je cela mudrost!
Dobijam ukusno jelo, jednostavno, koje svi vole i rado jedu. Sos je malo pikantniji, ljutkasto-sladak. Glavni sastojak je paradajz, a začinjen je zelenim čilijem, peršunom i naravno belim lukom. Beli luk se oseti, ali ne na neprijatan način (pretpostavljam da znate na šta mislim) već samo dok se jede. Jeste ljut, ali meni prija. Čak ga i moja deca vole.
Koliko god se trudila ne verujem da bi mi pošlo za rukom da napravim paradajz sos takvog ukusa, gustine i ljutine. Sada kad su probali Barilla sos, moji ukućani više ne obožavaju moj paradajz sos već traže upravo ovaj.

Ima i jednu manu- košta! A kako i ne bi kad je to praktično pola obroka u tegli od 400g. Cena mu je oko 250 dinara. Skup je za redovnu upotrebu, ali ponekad kad nemam vremena za kuvanje on je idealan.
Ta količina sosa je dovoljna za 500g testenine! Probala sam i da ga pomešam sa malo obicnog paradajz soka. Bude odlično, mada malo ređe ali Arrabbiata ukus je i dalje prisutan.
Barilla sos za paste je idealno rešenje za zaposlene mame koje kasno stižu do šporeta posle radnog vremena, a treba da nahrane svoju porodicu. Dobar je saveznik i za kuvare-početnike koji žele nekog da impresioniraju svojim kulinarskim umećem. ;-)

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Barilla, Arrabbiata Spicy Marinara, 4.4 out of 5 based on 14 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Hrana. Zabeležite stalnu vezu.

16 reagovanja na Barilla, Arrabbiata Spicy Marinara

  1. tanja.c kaže:

    dosta konzervansa ima u sosu.mislim da nije vredan tih para.ima toliko prirodnih i povolljnijih paradajz sosova.monut je napraviti paradajz sos uz prirodno osuseno zacinsko bilje

  2. crvenkapa78 kaže:

    Barilla prelivi za spagete su odlicni ali skupi. Ja ih kupujem na akcijama u medjuvremenu pravim sama prelive za spagete.

  3. Nevenka kaže:

    Ukus je divan, ali cena previsoka. Vrlo retko ga kupim, radije pravim sama.

  4. Sremica kaže:

    Cena mu je paprena, ali zato mi je ukus prvoklasan! Ne kupujem cesto, bas zbog cene, ali dobro, ponekad moze. Dobar je jer je preliv za spagete gotov odmah, nema cimanja, kuvanja itd. Ja uz ovaj preliv dodam i przene slaninice ili tako nesto i onda mi bude savrseno!

  5. Mimili kaže:

    Probala sam ga, dobar je, ali je podjednako dobar i Danubius Picante sos za testenine, vrlo slicnog ukusa a cena je duplo manja!

  6. gargamel kaže:

    sos je odlican. prosle godine sam ga iz ciste radoznalosti kupio – reko hajde da probam.fantastican ukus ! od tada ga redovno koristim. mada cena bi mogla da bude i malo pristupacnija.

  7. TacaTasa kaže:

    Mama je kupila pre par meseci u metalnoj kutiji spagete i ovaj sos zajedno za nekih 350din, cini mi se. Mnogo je ukusan! Obozavam ga, ali je skup i to posteno. Bas sam pre par dana razmisljala da ga kupim,ali u Merkatoru je bio 330din.

  8. danicav5 kaže:

    Ovaj sos sam probala kod kumova.Prejako i vestacko.Skupo-svaka hemija je skupa, ali ne zbog cene od 250 dinara nego zbog zdravlja.

  9. Rajko kaže:

    Mislim da je ovaj proizvod preskup za ovu kolicinu.

  10. ance kaže:

    Svidja mi se i ukus i miris i to sto je pomalo ljutkast.Kupim ga povremeno i volimo ga svi mi odrasli u kuci.Jedino sto mi se ne svidja je cena. Mislim da je malo visoka i da bi obzirom na kolicinu od 400gr. trebalo biti jeftiniji proizvod.

  11. pipi kaže:

    Sos je zaista odlican, ali zbog cene ga stedim, pomesam ga sa kecapom, ili przenim pecurkama, ili uprzenim mlevenim mesm i imam super sos za spagete.

  12. Nina kaže:

    Moje omiljeno jelo su paste, i bas cesto ih jedem, sto po restoranima, sto ih sama (odlicno :D ) spremam… Ali iskreno nisam odusevljena Barilla sosovima, ja sam davno isprobala razne i nisam bila nesto bas zadovoljna, i ne secam se tacno zasto, a onda smo nedavno ponovo dali sansu njihovom Bolognese sosu i definitivno nam se bas nesto specijalno i ne svidja, a sad znam i zasto – nekako je bljutav, nekonkretan/nezacinjen a opet sa velikim (za moj pojam) komadima luka, sto ne podnosim, znam ja da je luk neophodan kao dodatak jelima, ali ja ne volim da ga vidim/osetim prilikom jela, ja luk uvek usitnim blenderom pa ga tako stavljam u jelo – da se samo oseti kao smek a ne i pod zubima…

  13. MayaTheBee kaže:

    Gust je bas koliko treba,ukusan,posebno za one koje vole ljuto.Barilla sosevi su najbolji.Znam,jer sam probala dosta njih,jer mi je pasta omiljeno jelo.Meni se vise svidja pesto genovese.

  14. pahuljce kaže:

    nije preljut ali se oseca i papricica i luk, sto mi se dopada, pa kad pozelim nesto pikantno…moze i na hleb, slicno ajvaru.

  15. 58 kaže:

    Preskup proizvod za malu količinu testenine a uz to još i konzerviran uz razne dodatke.

  16. Katia kaže:

    Svi Barilla proizvodi su odlicni. Jedem ponekad ovaj sos, zato sto je kao i svaki drugi kupovni jak, ali bih i cesce, nego ne smem :) Divnog je ukusa, a iskreno i nikad ne bih uspela u kucnoj varijanti da napravim takav.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.