Mogyi, Mexicorn Chilli

Od nedavno je u nasoj kuci a vec je postao omiljena grickalica. Posebno kada se okupi drustvo zbog neke utakmice uz pivo i slane grickalice. Prijatelji mog supruga su vec navikli da se njim sluze uz pivo. Dobra stvar je sto su toliko zacinjeni da se ne mogu pojesti u vecim kolicinama, zato ih i volim. :-D Par komada i vec se posteno zaljutite. To kazu i oni koji vole ljuto. Pivopije vole ovu grickalicu i kazu da se ljutina kukuruza odlicno gasi pivom. :-)
Mexicorn je przeni kukuruz zacinjen cili paprikom. U kesici su krupna, crvena kukuruzna zrna, hrskava i vrlo ukusna. Na prstima ostavljaju crvene tragove, pa treba spremiti salvete. :-) Odlicna je alternativa kikirikiju, koji nam je svima vec malo dosadio.
Svi ih vole, osim dece. Njima je ljut i lepi se za zube. A treba imati jake zube za ovaj peceni kukuruz (obratiti paznju)…

Zrna kukuruza su ljuta, vrlo kaloricna, masna. Sve sto ne treba. Ipak, vrlo su ukusna i brzo se zasitite, sto nije slucaj sa ostalim grickalicama.
Smeta mi sto ne postoji deklaracija na poledjini pakovanja, pa ne mogu da vidim sastav tj. kaloricnu vrednost, iako i bez toga znam da je cifra velika, jer je kukuruz sam po sebi visoke kaloricne vrednosti.

Pakovanje je od 70g, sto se cini kao malo, ali je i vise nego dovoljno, pogotovo ako jedete sami. Obicno kupujem po 3-4 kesice, da se ne dogodi da nestane. Bilo bi sjajno kad bi postojalo vece pakovanje, kada je potrebno snabdeti grickalicama malo vece drustvo. Ovo ipak ne uzimam kao manu, jer ovako ostaju svezi i ne stoje dugo u kesici kad se otvore. Cena mu je oko 50 dinara, a ima ga svuda, u supermarketima, manjim ducanima, cak i na trafikama.

Ovaj kukuruz je proizvod madjarskog proizvodjaca slanih konditorskih proizvoda Mogyi, a osim ovog koristim i njihove druge proizvode.
Mexicorn peceni kukuruz postoji u tri ukusa: so, cili ili rostilj, i svaki od njih je sjajan… Moj omiljeni ukus je ipak ljuta papricica, koju preporucujem svima koji vole pikantne i slane grickalice, a da pritom ne broje kalorije. :-D

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Mogyi, Mexicorn Chilli , 3.3 out of 5 based on 19 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Grickalice. Zabeležite stalnu vezu.

42 reagovanja na Mogyi, Mexicorn Chilli

  1. dubravkadejan kaže:

    Najbolji je chili, opasno preti da zauzme poziciju ispred cipsa kada su grickalice po mom ukusu u pitanju. Ipak ima manu.. Pomalo je tvrd za zube pa treba biti pažljiv.

  2. ElkaTheLady kaže:

    U kući nam je ljuti Meksikorn omiljena grickalica.Dovoljno mi jeda uzmem nekoliko komada i zaljutim se.I tako malo po malo,po ceo dan grickamo ukusan kukuruz.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.