Roggenart pekare – Beograd

Najnovija u nizu “fancy” pekara u gradu, i sve bi bilo super kada bi se prioritet dao zaista koliko-toliko zdravijem pecivu (ne samo hlebu), kao sto se „predstavljaju“ a i u skladu sa nazivom- Roggen sto znaci raz, a i koliko sam videla na TV-u – sponzorisali su knjigu Lokice Stefanovic o zdravom zivotu- „Pametno telo“… :s

Medutim, u zelji da nesto pojedem na brzaka, a da je ipak relativno zdravo, nasla sam se u njihovoj pekari, (nije bilo bas namenski, bila sam u blizini njihove radnje u Svetozara Markovica) i na pitanje sta imaju od crnog/integralnog/razenog brasna, a da nije hleb, ili varijacija na temu kifle, odgovor je bio- „pa, kajzerice…“, ili cabate, ne secam se bas tacno, ali uglavnom tako nesto, sto je, je li, (skoro) isto kao hleb samo manje, kada sam pitala da li imaju nesto socno a zdravo, socno u smislu da nije samo suvo testo, bilo je, „pa imate sendvic u crnoj kajzerici…“, i taaako…

Po meni, veliko razocarenje, takve iste odgovore dobijam u svakoj i najklasicnijoj, staromodnoj pekari u gradu, od njih sam ocekivala ipak nesto inovativnije, ali eto… Samo izgleda atraktivno i moderno, sve ostalo je manje-vise isto kao i po vecini „boljih“ pekara.. I imaju mogucnost probanja hrane tako sto vam stave par komadica na tacnu na pult, pa ko voli nek izvoli (italijanski fazon…) ;) , i to je OK.

Zakljucak: nije lose, ali nista specijalno novo, i razocarenje u smislu ocekivanog na osnovu “reklame” (pre svega veci izbor “zdravijeg” PECIVA od crnog ili sl. brasna)…

Ambijent je lep i moderan, vise izgleda kao neka fancy kantina nego kao pekara, ali ponuda navedene vrste peciva- nista specijalno, skoro kao i svaka druga manje-vise “obicna” pekara, pa cak i ponuda belog peciva nije ni priblizno dobra kao u cuvenoj pekari Aca npr., pa i Toma… :)

Iskreno, jedina cak relativno klasicna pekara koja ima solidan izbor CRNOG PECIVA (pogotovo u odnosu na ostale), naglasavam crnog peciva, NE HLEBA, i da je “zanimljivo”, tipa razne tzv. skoljkice sa maslinama, ili sl. je pekara “Taze” u Vasinoj ulici, a u sklopu pekare imaju i deo gde mozete jesti neku kuvanu hranu, za koju ne znam kakvog je kvaliteta jer nisam probala, a i naruciti da vam donesu na adresu…

Inace, s obzirom da se tekst ipak odnosi pre svega na Roggenart reci cu jos da se (trenutno) nalaze na sledecim lokacijama:

Dom Omladine- na mestu nekadasnjeg Bread&Co, Kralja Petra- preko puta Elixira, u Maksima Gorkog, Svetozara Markovica, Vojvode Stepe, u Bulevaru Z.Djindjica..

 

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Roggenart pekare - Beograd, 3.8 out of 5 based on 42 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Fast food i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

15 reagovanja na Roggenart pekare – Beograd

  1. Kajka kaže:

    Pekare su prelepo sredjene i lepo im je slatko pecivo, ali je papreno skupo. Hleb sam probala, i to smo jednu cetvrtinu platili 200 dinara skoro, da bismo je sutradan bacili, posto se nije odrzala. Ukiselilo se i promenilo ukus. Cudno, posto ovaj hleb bi trebalo da traje i po nedelju dana, kako ne mozete vise od pola parceta da pojedete uz obrok.

  2. Jelena1991 kaže:

    Cesto posecujem pekaru Roggenart u Vojvode Stepe koja mi je blizu fakulteta. Pecivo nisam probala, ali kafe sam jedno vreme kupovala bas redovno… U poredjenju s kafama iz Coste ili Greenet-a nije to to, a cene su opet dosta jake. Svidja mi se ona bonus kartica jer je svaka deveta kafa gratis. Sve pohvale za osoblje.

  3. prolaznik kaže:

    nije losa, ali preskupa za mene, a i za danasnje uslove generalno…

    pre neki dan sam prolazio Knezom, otvorena neka nova pekara, mislim da su Lazarovic ili tako nesto, kod onog italijanskog restorana u samoj sredini Kneza…

    uzeo parce pizze, odlicna je! a cena je bila stvarno smesna. 70 dindzi, u Knezu !? Za sto dinara sam se prejeo…

  4. ksenija kaže:

    kvalitet i ukus su ok, mozda i iznad proseka u poredjenju sa ostalim pekarama… al od kad je covek nasao bubu u njihovom sendvicu… no comment

  5. Vidim ovde razne komentare koji su me zaintrigirali i zainteresovali.
    Ja sam stalni potrosac u Roggenartu,kupujem njihove hlebove jos od kada su otvorili prvu radnju pre vise od 2 godine,
    Drago mi je da postoji ovakvo mesto u Beogradu.
    Onaj ko zna sta je pravi crni hleb ce bez pogovora reci da ovo zaista jeste pravi crni hleb.
    Zivela sam dugo godina u Austriji i jela ovakav hleb,i to je zaista to.
    Roggenart ima i lanac pekara u Austriji,i sve kontrole koje se vrse tamo,vrse se i ovde.
    Svaka cast za svaki detalj u ovim pekarama.
    Ja posecujem radnju u Decanskoj ulici,i moram reci da se ne secam kada sam i gde videla takvo osoblje..imaju predivne devojke,koje su ljubazne ali ne napadno i vestacki nego bas iskreno i kulturno…imaju predivne prave cedjene sokove koje mozete da popijete-pomorandza,limunada i grejp…imaju najbolji cokoladni tart,jako lepo pecivo i slano i slatko…i naravno vrhunske hlebove,koji jesu malo skuplji,ali vrede svaki dati dinar jer njega necete baciti posle dva dana ono sto vam ostane,vec ga mozete jesti i do 5,6 dana.
    Hvala vam sto postojite.
    Pozdrav

    • tanjaimimi kaže:

      Moram da prokomentarišem – skoro u novinama pročitah podatak da na našim prostorima ne postoji NI JEDAN mlin koji može da proizvede crno brašno, tako da „pravi crni hleb“ verovatno sadrži malo više boje….

  6. Beer Drinker kaže:

    Apsolutno poludim na apsolutno SVE reklame tipa „ZDRAVO“!!!! Nema tu ni „z“ od zdravog. Mogao bih da pisem o svemu, pocevsi najpre od sokova, ali posto je tema pekara da se osvrnem na hleb i peciva. Poznanik sam vlasnika jedne od najpoznatijih (i najboljih) pekara u svom gradu, koji bas ima dobar asortiman egzoticnih hlebova (ako su crno, razano i heljdino brasno „egzotika“). Kada je cerka jedne moje prijateljice obolela na alergijskoj osnovi, u poverljivom razgovoru sa vlasnikom sam izvukao podatak da bas SVAKI hleb koji on pravi (i reklamira kao „zdrav“) sadrzi velike kolicine aditiva. Bez njih bi bio dosta tvrdji i neukusniji, a i brze bi se susio. Narocito je opasno kupovati ih subotom jer tada ljudi kupuju duple kolicine, da ne bi morali i u nedelju u pekaru. Tada stavljaju DUPLE kolicine aditiva… K’o sto bi rekli Fruktalovci u reklami kad sam bio mali: „V saradnji z naravo…“
    Moj savet svima je: uradite alergo test na razne vrste brasna (svako od nas je alergican na vise od polovine brasna u ponudi). Ono sto preostane, nakupujte u najblizem rifuzu i mesite sami, najbolje bez kvasca. Bice tvrdji i ne tako ukusan kao u pekari, ali kad shvatite da je taj ukus iz pekare lazan, izazvan hemijskim putem: aditivima i pojacivacima ukusa najgore vrste… mnogo ce vam biti lakse da mesite i da ga (ma kako bio tvrd) zvacete.

  7. Vasa kaže:

    Ova pekara je teska prevara, to videlo nije zdravlja i zdrave ishrane. Pricao sam sa devojcicama koje tamo rade, prilicno su uplasene da ce im se smanjiti plate ukoliko ne ispune normu i prodaju onoliko koliko im je naredjeno.
    Od peciva, nista tu nema sveze, sve se dobija zamrznuto pa kad se odledi pece se, tako rade i ostali.
    Hlebovi su nenormalno skupi, od belih mi se svidja Venecija, od crnih paorski nije los.
    Inace od onih koji tamo rade cuo sam najgore moguce price, koliko je to istina, ne znam.

  8. Goga kaže:

    Odličan je brioš sa orasima ili malinama. Crni hleb mi se ne dopada. Sve je prilično skupo. Ambijent je ok.

  9. jizzler kaže:

    Svidjaju mi se svi njihovi razeni hlebovi. Kraljevski je bas dobar i ostaje svez nekoliko dana.

  10. Kajja kaže:

    Pošto sam dovoljno dugo živela u zemljama gde je crni hleb mnogo traženija vrsta od bilo kojeg svetlijeg, drago mi je da je neko pokušao da napravi barem nekolike vrste vrlo pristojnog i ukusnog hleba, a da ne bude neka grozomorna, bojena varijanta XY vrste „hleba“ kojih ima na desetine varijanti kojekuda.
    Moji favoriti su oni najcrnji, najteži hlebovi, npr. Finski hleb, a može se kupiti polovina istog, pa i nije toliko skup, pošto se ti hlebovi ne mogu umakati u moču, supu ili čorbu. Kako već. Od jednog-dva parčeta sa malo nekog blagog sira, listom salate i čime biste napravili završnicu, imate odličan doručak, cenom u rangu sa 1/4 bureka+jogurt, a mnooogo ukusniji, zdraviji, bolji.
    Posebno volim čokoladni tart koji prave odlično, a spada u listu nezdravih grehova u jelu-ljudi smo, zar ne?
    Imaju i nekolike vrste slatkih peciva koja su takođe ukusna i neobičnih punjenja.
    Dopada mi se preglednost, higijena, atmosfera i ljubaznost osoblja.
    Više ne očekujem od pekare gde mogu da kupim ono što ne mogu na drugom mestu.

  11. SVR kaže:

    Odlican ali za nase uslove skup k i s e l i (od kiselog testa) razeni hleb u nekoliko vrsta. Nije bas kao hleb koje sam koristio u Nemackoj ali najpribliznije originalu.
    Takav hleb nisam imao prilike da vidim nigde u Beogradu. Pre Roggenarta hteo sam da u kucnoj varijanti napravim takav hleb ali na nekoliko foruma iskusniji ‘pekari’ objasnili su mi da to nije moguce, jer se koristi brasno tip 1000 – 1200 a u Srbiji to niko ne moze da samelje, a tu je i ne tako jednostavan postupak kiseljenja testa. Kako sam saznao, testo mora da stoji i da se ‘neguje’ 3-5 dana, pre nego sto zavrsi u peci.

    Slazem se da Taze (u Vasinoj i Sremskoj) ima dobre neke integralne skoljkice (ili kako ih vec zovu) cak i nekoliko koje su nemasne (bez sira i sl.), ‘sendvici’ sa piletinom, svinjskom sniclom , sunkom su im dobri -kad nema bolje.
    U tom kraju sam radio pa sam kupovao ‘sendvice’ jer sam sticajem okolnosti bio prinudjen.

    • Marko kaže:

      Ksenija moram ti reci da su ti tekstovi odlicni i bas sam uzivao dok sam ih citao a s obzirom da sam cesto u gradu i da radim dosta na terenu često jedem u pekarama tako da mogu potvrditi da si prilikom ocenivanja bila objektivna.

  12. brainwash kaže:

    Posebno sam razocaran da jedna ‘ozbiljna firma’ kao sto je srpsko-austrijska (ili samo ovdasnja?) Roggenart OBMANJUJE kupce prodajuci obicne sokove od prskanih jabuka i bresaka kao ORGANIC sokove. Obratite paznju. Ocigledno su samo uzeli ime a rade po ovdasnjoj sitno-profiterskoj praksi.

  13. kaca kaže:

    Slažem se u potpunosti sa tekstom. Baš sam se teško razočarala i to iz istih razloga! Crni hleb imaju u par „izdanja“, ali nijednim nisam posebno oduševljena. Cena istih je skandalozna. Pa nekad je najveća sirotinja pravila i jela crni hleb od neobrađenog zrna, a sada to odjednom iznosi ko Sv.Petra kajgana!!! Moda košta ;)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.