Furuna, picerija, Beograd

Eto, ja sam veliki ljubitelj pice i mogu vam reci da se u Beogradu napokon pojavila prava italijanska pica, pecena u peci na drva – Furuna. Kad god sam boravio u Italiji zeleo sam da osetim taj prepoznatljiv ukus prave pice iz peci na drva, a pica iz picerije Furuna odgovara onim picama iz Napulja… Jos jedino da otvore restoran pa da mogu da je probam onako vrelu, kad izadje iz peci, jer ipak kada se radi o dostavi- pica ne moze stici vrela. Dakle, da li ste probali i sta mislite? :)

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Furuna, picerija, Beograd, 3.7 out of 5 based on 21 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Fast food. Zabeležite stalnu vezu.

22 reagovanja na Furuna, picerija, Beograd

  1. dorcolka kaže:

    CUVAJTE SE U PITANJU SU PREVARANTI!!
    Kad se nisam slogirala kad sam otvorila kutiju, pica nije bila ni 20cm, skoro potpuno prazna, bez fila, hladna, tvrda – letela je pravo u kantu!

  2. zoka kaže:

    Katastrofa…nemam komentar za ono sto smo dobili.Ne postoju dogovoreno vreme isporuke, hrana je hladna i bez sastojaka koje bi po opisu terebalo da sadrzi, ali su zato slike i tekst u prezentaciji firme odlicne.

  3. Vesna Miklosic kaže:

    Odlicna Pica. Cesto narucujem, uvek sve isto i tacno kako treba. Cudi me da ima toliko kontradiktornih komentara. Moj utisak je svaki put bio isti a to je da su profesionalci u odnosu na mnoge amatere u Beogradu. Pozz SVIMA :)

  4. slavija kaže:

    pica fungi je stigla vruca posle sat vremena kao sto je i bilo receno pri narucivanju.testo je bilo malo suvo,ali ukusno i filovana je bas kako treba.a o ukusima ne treba raspravljati.ocena 5.

    • milos kaže:

      Sto se tice dostave tu su super.ali kada sam otvorio kutiju kad se nisam slogiro.narucio sam neku italijansku sa prstom. Nije bilo ni p od prsute . Sad sam uzeo i vise nikad

  5. Darko kaže:

    Poručiš, čekaš, čekaš, čekaš, platiš malo jeftinije nego u drugoj piceriji, otvoriš i šlogiraš se !!!
    Katastrofa!!

  6. Kajka kaže:

    Uzasna, nema fila. Narucila sam ih zbog cene koja je skroz ok, ali nikako se ovo ne moze nazvati dobrom pizzom.

  7. Vanja kaže:

    Pica je blago receno – G R O Z N A: suva/presusena, siromasna, bezukusna, od sira ni s, od sunke jedva s, od pelata jedva p, o tome sto je cekate po sat vremena (u proseku) i sto stize skroz hladna i da ne pricam (postoje nacini/posude da jela iz dostave stignu topla, ali znate – to kosta, a zasto bi neko ulagao pare u nesto kad moze da dostavi hladnu picu hvatajuci na foru „peci iz drva“ – veza sa drvima je ta sto je pica „drvenasto“ tvrda i suva)… ;) Moja „preporuka“: NE, NIKAKO! ;) P.S.: KAKVA CRNA ITALIJA, IMA VEZE SA NJOM KAO SIR SA VOJNOM MUZIKOM!… ;) Ovaj tekst od pedesetak reci mi deluje kao cista reklama napisana od strane vlasnika/radnika/rodjaka ili sl. kao i ovi „hvalospevni“ komentari…

  8. Mima bg kaže:

    Probala sinoc. Vrhunska picaaa. testo, pelat, mmmm. Mogu samo zamisliti kakva li je kad izadje iz peci, onako vrela… .

  9. vjekoslav mutic kaže:

    bio sam u ovoj furuni, nista narocito, inace sam ljubitelj dobre pice, nista se ne moze meriti nego kad moja zena sprema domacu picu, kakva italijanska, retko u gradu da ima bas luksuzna pica, stave one sunke vidi se selo gde se moj deda rodio kroz nju, nego lepo kad to moja zena podeblje nasecka sunku pa kackavalj, pa svega necega, prste da polizes.

  10. Dana kaže:

    Pizza i nije tako losa ako je uopste dobijete. Naravno, zaposleni ne nalaze za shodno da pozovu i kazu da ce pizza kasniti vise od sat vremena. Kad ih pozovete, kazu isrksnuo je problem, javice se odmah – poziv ne stize. I tako posle 3 sata, ponovo pozivate i otkazujete narudzbinu jer vec kasnite na zakazani sastanak.

  11. jtanja kaže:

    Pa i nisam nesto odusevljena njihovim picama.Mislim da ima mnogo boljih picerija

  12. Zivotinja kaže:

    Mmm prava Italijanska pizzzza :) Jedno je sigurno – u Beogradu je hrana odlicna jer se gazde fast-fud restorana nadmecu ko ce vise privuci musterije – idealna prilika za spustanje cena! :D

  13. Igor kaže:

    Cesto odlazim u Milano i zivim tamo po 2-3 meseca, poslovno. I u Italiji nije svaka pica „prava“, ali ih ima, i to vishe. Ovde kod nas nigde nisam naleteo na pravu italjinsku pizzu. Mislim i da je to nemoguce, jer su me tamo ljudi malo uputili u celu „problematiku“ pravljenja prave pizze. Ima mnogo pomenljivih, od testa, temperatura vazduha mora da bude odgovarajuca, bitno je da se koristi PRIRODNA mozzarela jer se fabrichka zbog dodavanja aditiva brzo stvrdne i potpuno menja ukus (kod nas niko ne koristi ni mozzarelu, a kamoli prirordnu), pelat mora biti „domaci“…ima josh stvari, ali to je samo par osnovnih, i ako samo jedan od njih nije ispunjen, to vishe nije to. U jednoj piceriji u Milanu (Solo Pizza, ako ikad odete da znate gde da idete na pizzu), testo je apsolutno najbolje koje sam ikad jeo. Mekano, tanko, sa onako nabubrelim ivicama…ma samo testo da jedesh i dosta ti je :) . Nashe pice su kao i nasha hrana, ukusne i teshke. Italjanska pizza je vrlo jednostavna, nema previshe sastojaka (meni lichno je najbolja margarita con prscuitto, kao shto ime kaze, samo najosnovnije, testo, pelat, mocarela i dobra prshuta), a kod nashih pica ako „pizza majstor“ na njih ne stavi sve shto ima od sastojaka u frizideru, nije nishta uradio.
    Nije losha u Vapianu, ali verujte mi, ni to nije to.

  14. fufa kaže:

    Ja sam naručio picu pre neki dan i još je željno očekujem…

  15. Petar kaže:

    Probao sam dva puta.Mislim da je pec na drva samo maska za sve picerije koje propagiraju takav nacin spremanja pice, sto je slucaj i sa picerijom Furuna.Daleko bolje pice prave picerije koje se manje reklamirao i lokalnog su karaktera.Npr picerija Bambola ima bar 2x ukusnije pice.Tajna je u testu i temperaturi na kojoj ih peku.U ovoj Furuni je nekako bilo „gnjecavo“ .Ipak je to samo stvar ukusa…

    • sezam69 kaže:

      Potpuno se slazem sa tim propagiranjem,ni jedna pica nema taj jedinstven ukus ako nije ispecena na drva ali testo treba da bude na prvom mestu.treba da naprave mnogo bolje testo.

  16. pilence kaže:

    Kada sam bila u Beogradu kod rodjaka probala sam pizzu iz ove pizzerije.Odlična je,ali kao što neki kažu,ipak je najukusnija kad tek izađe iz rerne.

  17. skithy kaže:

    definitivno nije jedina picerija koja ima pec na drva, a o picerijama u Bg-u ne treba ni polemisati, zalosno je sto su se Beogradjani navikli na ovaj „beogradski ukus“ tako da kada im se stvarno servira prava italijanska, ekstremno su podeljena misljenja i svako se pravi najpametniji.

  18. Neda kaže:

    Probala, i meni je onako, u pravu ste da je bila skoro hladna kad su je doneli, i nekako „suva“, jela sam onu sa prsutom, broj 11, i zove se upravo „Prsut“… ;)
    A sto se tice („najboljih“) pica u Italiji, ja sam tamo jela najbolju picu u zivotu u jednom skoro pa neuglednom restoranu u Udinama, ali na preporuku tamosnjih zitelja, i najgoru picu u zivotu u Rimu, na cuvenom („turistickom“) Trgu- Piazza Navona (u restoranu u koji smo „slucajno“ seli), tako da, sve je to relativno, a i ukusi su razliciti, ne mora da znaci da su sve picerije/pice u Italiji vrhunske samo zato sto su u Italiji… ;) Sto se tice Bg-a, meni je i dalje najbolja „fast-food“ (meni pica generalno ipak nekako vise spada u fast-food nego u klasicnu hranu) pica kod Bucka, i imaju definitivno najbolji pelat, a meni je to najbitnije, dobar pelat i dobar sir, dobro/tanko testo se podrazumeva :) , i sto se mene tice, nista vise i ne treba!… :)

    • MikiBG kaže:

      Ukusi su razliciti.. Ako je vama u Beogradu najbolja pica Bucko onda pricamo o razlicitim stvarima. Bucko pizza je nesto drugo. To je pica sendvic sa salatom.. a sto se tice Furune, svaka pica koja stigne hladna ne moze biti dobra.. ali ne mozemo porediti picu iz picerije Furuna iz peci na drva i buckovu.. to su dve zivotne filozofije :)

      • Neda kaže:

        Mislim da ste brzopleto procitali/prevideli moj komentar, prvo- rekla sam „najbolja fast-food“ pica, a drugo- upravo sam NAGLASILA da je meni tamo pica najbolja pre svega zbog odlicnog pelata, i takodje ISTAKLA da sto se mene tice pica moze da ima samo dobar pelat i sir i nista vise! Tako da, „promasili ste temu“! ;) Znam i ja da uglavnom svi koji vole Bucka vole ga zbog tih silnih namaza/salata, ali ja bas NIKAD nisam nista takvo stavila kao dodatak na picu, niti kod Bucka niti bilo gde, jer mi to onda nije pica, i po meni to uopste i ne ide na picu! Cak izbegavam da jedem i mesne preradjevine (jer nisu zdrave) pa i ako mogu da biram, uzmem picu eventualno sa prsutom ili, OPET naglasavam, samo sa pelatom i sirom! I generalno mi pica spada u fast-food hranu, tako da je nikad ne narucujem u „normalnim“ restoranima, a pogotovo u Bg-u… I takodje, neko ko nije probao ovu picu iz Furune bi po Vasem opisu pomislio da je vrhunska, a u stvari je daleko ispod proseka i za Beograd, ja sam uzimala par puta i uvek je nekako bila presusena, kao sto sam vec rekla… A btw. u poslednje vreme milion picerija se „reklamira“ kao „najbolje italijanske pice, pec na drva“, i sl…. A iskreno, relativno cesto narucujemo raznu hranu za dostavu, i iz raznih restorana, i nema tu neke velike razlike, uglavnom je sve manje/vise isto- bezveze… Tako da, sta je tu tacno, znaju samo oni koji je spremaju… I jos, ta Vasa Furuna je do nedavno bila „Pizza 4 bora“, imali su i ubacene reklamne flajere po nekim novinama, kao da nesto cesto menjaju ime, ne znam bas zasto… ;) Pozdrav!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.