Kao nekad, pekara, Novi Sad

Ima ih 18 u gradu i sve su u istom fazonu – Kao nekad – to im je i naziv. Svi prodajni prostori su i uređeni u tom stilu, sa starinskim stolom i stolicama i zavesama i stolnjacima na crveno-bele kockice oivičenim belim čipkama i sa korpicama sa pecivom na pultovima. Hleb i peciva su svi bez aditiva i veštačkih boja, a izbor je ogroman. Moji favoriti među hlebom su Manastirski (mali i ne jako naduvan, nego nekako kompaktan hlebić) i Pekarska tajna (okrugli sa mnogo raznih semenki), oba ne baš bela. Osim njih tu su i obični beli, polu-beli, crni, kilaš, cipovka, heljdin hleb, bakina svaštara, ražani hleb, pekarska tajna i možda još po neki.
Omiljeni doručak mi je burek Zlatiborac (sa slaninom i sirom). Prosto je neverovatno koliko je slanina dobra u kombinaciji sa burekom. Ženin favorit je veliki sendvič u somunu sa pečenicom (osim pečenice tu su i rendani sir i jaja, zatim zelena salata, paradajz i majonez). Sendviči su stvarno bogati i za razliku od mnogih fast-food sendviča koji su gomila hleba sa dva prozirna listića salame i listom zelene salate, ovde stvarno možete da se najedete i da uz to uživate u mirisu i ukusu hrane. Sin za doručak voli kiflu sa kajmakom koja je fantastična – izgleda kao sasvim obična prazna kifla i spolja i iznutra, ali ima fenomenalan ukus i miris kajmaka. Valjda se taj kajmak istopi i pomeša sa testom dok se kifla peče, pa nema kao kod nekih kifli sa sirom da sir ispada, pa da klinac kopa i jede samo hleb ili samo sir, već samo jede mnogo ukusnu i kaloričnu kiflu. Izbor za doručak je zaista ogroman i raznovrstan. Tu su npr. slatki i slani kroasani, bavarsko pecivo, štapići sa prazilukom i krompirom, pogačice sa čvarcima, razne kifle, perece, đevreci, a tu su i slatkiši. Najlepše su princes krofne, ali ni lenje pite i krofne sa belom i crnom čokoladoam nisu nimalo loše. O gomili sitnih i krupnih kolača ne vredi ni da počinjem da pišem, jer ih sve volim i zaista ne mogu da se odlučim za samo jednu ili dve vrste za preporučiti.
I za kraj, najvažniji detalj, i pecivo i hleb se peku i stižu u toku celog dana, tako da je sve u prodavnicama uvek sveže.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Kao nekad, pekara, Novi Sad, 3.0 out of 5 based on 25 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Fast food. Zabeležite stalnu vezu.

25 reagovanja na Kao nekad, pekara, Novi Sad

  1. ElkaTheLady kaže:

    Одлазим тамо како због добрих кифли, пита, бурека и хлеба тако и због пријатног амбијента који ме подсећа на детињство. Омиљен ми је Манастирски хлеб са целим семенкама.

  2. bocap kaže:

    Sendvič sa tunjevinom, zelenom salatom i ostalim prilozima je neprevaziđen. Cena je pristupačna 85,00 rsd. A sviđaju mi se i njihova integralna peciva.

  3. jecika1 kaže:

    E o ovoj pekari zaista mogu reći sve najlepse. Kukuruzni stap im je fenomenalan! :)

  4. jelena12345 kaže:

    Super je pekara, ali je dosta skuplja od ostalih. Svidjaju mi se njihova peciva.

  5. maja kaže:

    odes izaberes pecivo i gospodje koje tamo rade nece da prime novcanicu od 2000 dinara ,,,,pa ne bi im se vratila vise ….uzas

  6. Marijana kaže:

    Ranije su imali mnogo veća peciva i bilo je više punjenja unutar samog peciva. Vremenom su se iskvarili, ali su i dalje bolji od većine pekara u gradu.
    Imaju odlične kolače.

  7. Sremica kaže:

    Super su pekare! Volim njihova peciva! Posebno mi se svidja kifla sa kajmakom, dobra mi je i sa sunkom dok mi se ona buter kifla ili kako se zove ne dopada. Par puta kad sam je kupila bila je skroz isusena tako da od kupovine iste sam odustala.

  8. TacaTasa kaže:

    Kifla sa sunkom i sirom, ili kifla sa kajmakom su mi sjajne! Cesto ih kupujem za dorucak jer se pekara nalazi 10metara od moje zgrade! Kostaju 45-50din i imaju mnogo dobar ukus.

  9. Goga Novi Sad kaže:

    Svaki put kad prođem pored ove pekare obavezno svratim i kupim nešto da žvaćem uz put i da ponesem detetu koje se naravno obraduje. Zaista u ovoj pekarije sve kao nekad i pored toga što su proizvodi domaći i fantastični čak i okruženje me podseća kako je nekad sve bilo drugačije. Srdačno preporučujem da posetite ovu pekaru ako ništa više podsetiće vas kako se nekad bilo.

  10. Keti kaže:

    U pocetku sam cesto kupovala peciva,ali u zadnje vreme primecujem da je sve premasno,pa mi ne prija.Cene su vise nego u drugim pekarama,posebno su skupi hlebovi,kojih ima malih milion vrsta,ali je tesko kupiti obican,beli hleb.

  11. bocap kaže:

    Nekad sam doručkovao u njihovoj prodavnici u Rumenačkoj ulici. Nije loše pecivo, ali prodavačice moraju biti ljubaznije. Sada idem u obližnju ASPEK pekaru, i usluga je mnogo bolja.

    • Истина да се пециво покварило. Ваљда зато што их има превише. Морало се то десити. Има милион пекара по граду.
      Нељубазност, безобразлук и непоштовање незапослених је какво нигде нисам видела. Ако неко зна власника или неки телефон нека ми јави радо бих се жалила на неке две млађе раднице. Једну плаву, а другу црну. То што сам у тој пекари доживела нисам нигде! Никад се нисам посвађала са неком радницом у радњи, пекари…

  12. Aleksandar kaže:

    Sad smo kupili puno peciva, za celu porodicu. I u projicama je toliko ljuski od jajeta, da je ovo neverovatno. Strasno. Kako da dam detetu da to jede! Sramota!

  13. teodorakv kaže:

    Veoma mi se dopada enterijar i naravno imaju dobre hlebove,a peciva i kolaci mogu biti i bolji.

  14. Bojan Frajlic kaže:

    Lanac pekara koje se kao kancer sire. Imaju dobra peciva ali su jako skupi i osoblje im je strasno bezobrazno i neljubazno.

  15. MayaTheBee kaže:

    prelep,starinski ambijent,a odlicna uvek sveza(najcesce i vruca)peciva.Imaju i kolace,ali mi nisu preterano ukusni.Najbolje su puter kifle!

  16. novosadjanin kaže:

    svaka cast pekari samo napred vidim da se samo sirite i drago mi je zbog toga…
    kada su zadovoljni kupci zadovoljni su i pekari :)

  17. jovanailic989 kaže:

    Meni se ne dopada ova pekara. Previše je izvikana, i dosta je skuplja, a proizvodi ništa posebno. Više volim Klas 021.

    • natasamilos kaže:

      Slazem se s’ tobom..moja ‘svekrva’ radi u toj pekari i cesto nam donosi svakakva peciva i meni se bas nista ne svidja :/ ..

  18. gagathegreat kaže:

    Sve pohvale za ovu pekaru. Izbor je veliki, cene ne mnogo različite, čitaj veće, od proseka a ambijent i usluga solidni ka odličnom. Poslebno pohvaljujem izbor pita (burekčića) sa sadržajima poput tikvica i sl. koji su novina i to sjajna.

  19. Moma kaže:

    Iako mislim da Beograd ima i previse svakakvih pekara, citajuci ovaj tekst pozeleo sam i jednu bas ovakvu ;)

    • Finopek kaže:

      Drago nam je da tako mislite i mi smatramo da Beograd kao naš najveći grad zaslužuje ovakvu pekaru, te Vas obaveštavamo da je u pripremi otvaranje pekare KAO NEKAD i u vašem gradu.

      S poštovanjem „PEKARA KAO NEKAD“

      • Neba kaže:

        Hmmm… Moracete dobro da se potrudite jer cete imati zestoku konkurenciju, Beograd ima milion najrazlicitijih pekara, od onih klasicnih, preko osrednjih do najsavremenijh i najnapucanijih, kako vizuelno tako i po vrsti i kvalitetu samog peciva, sto nikako ne znaci da te najnapucanije imaju i najbolje pecivo, cak i na ovom sajtu je pisano o dosta raznovrsnih pekara pa mozete da pogledate, od onih odlicnih starih, sa dugom tradicijom, do najnovijih kao sto je lanac pekara Hleb&Kifle i Roggenart… A i da ne spominjem cuvenu pekaru Aca, sa najboljim pecivom u gradu, za koju svi znaju, i dr…. A koliko sam informisan, ne ulazim u kvalitet vaseg peciva, vec se samo osvrcem na taj „upecatljivi romanticni“ vizuelni identitet, on se odnosi samo na unutrasnjost, dok su spolja sve razlicite, ne izgledaju bas „dosledno“… Npr. u Bg-u je lanac pekara Hleb&Kifle u tako retro romanticnom fazonu, i sve pekare izgledaju skroz isto, mada uopste nemaju neko pecivo, hleb- da, i jos neke proizvode (dzemove, i sl.) , ali izbor i ukus peciva nije nesto, ali zato ima drugih, itd….

      • Finopek kaže:

        Prvo želimo da Vam se zahvalimo na dobronamernom komentaru. Apsolutno se slažemo sa Vama, konkurencija je ogromna, ali to nas i tera da budemo sve kvalitetniji i inovativniji. Moramo samo da prokomentarišemo jednu Vašu zamerku (znamo da nije namerna) kako unutrašnji izgled naših prodajnih objekata, tako je i spoljašnji prepoznatljiv i kako vi kažete sve izgledaju isto, sa malim evoluiranim promenama kod otvaranja novijih objekata.

      • tehnologvranic kaže:

        Sramota. U pekari, osim peciva prodajete i bubasvabe, stenice i mrave! Juce sam bio na okretnici 4 i 7, udjem u pekaru da uzmem nesto da pojedem. Po hlebovima setaju bube. Katastrofa. Samo sam izasao napolje

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.