SUR „Mara“ – Rostilj Kod Mare

Ne znam da li postoji neko iz Beograda a da ne zna za pljeskavicu „Kod Mare“, osim onih kojima se možda ne dopada, ali mislim da je takvih u malom broju… Ovaj ugostiteljski objekat postoji od 1987. i prvo je bio kiosk preko puta škole Sava Kovačević (pa čak i danas se ljudi služe time kao orijentir, pa me često pitaju – “znate li gde je bila bivša Mara, tu se nalazim sa prijateljem.“). Mara je tu bila do 2004. kad je sklonjena jer se „nekom svidela lokacija“, ali Mara se vratila 2007. i sad se nalazi (u malo prosirenom izdanju) na novoj lokaciji – u Novopazarskoj ulici, što je u blizini prethodne lokacije, samo, da tako kažem, sa druge strane pijace.

Uvek im je pljeskavica bila skuplja od ostalih, ali zato je po kvalitetu i ukusu to opravdala. Šta više, iako ima ogroman promet stalno, ostala je ista kao nekada. Cena obične je 210 dinara, i tanka je, što se mnogima ne sviđa, jer se od nje ne možeš najesti, kako kažu, ali meni je savršena jer ne volim meso debelo kao opanak, i uvek bude perfektno pečena. Ima neki svoj poseban miris koji je izdvaja od ostalih i hrskava je pomalo spolja, što mi se posebno dopada.

Nisu škrti i daju šakom i kapom priloge, kojih mozda nema mnogo ali su dobri. Sve im je uvek lepo i sveže i čim se potroši, oni iznose novu činiju, jer kod njih nema da nema. Kupus, paradajz, zelena salata su uvek sveži i kvalitetni, nisu sparušeni kao kod mnogih, kao i namazi poput urnebesa, pavlake… Dopada mi se i njihova lepinja jer je podgreju na roštilju za meso i ona postane hrskava, pritom uvek je sveža, i koliko godina već kupujem kod njih, nikad mi se nije desilo da mi daju nešto bajato.

Palačinke su ima prave bakine. Urolaju je i prepune eurokremom i plazmom, zaviju u celofan da se ne hladi i ako možete nakon pljeskavice da se zasladite, ona je prava stvar. Belo pileće meso spremaju odlično i jedno im je od boljih u gradu, jer ga ne tanje i ne uvaljaju u vegetu da se ne oseti ukus, već ga samo posole i bace na žar i pravac u lepinju. Zaista je veliko, a cena mu je 240 dinara.

Morate probati i kobasice, malko su zaljućene, ali su odlične. Mame i ukusom i mirisom, ali mi smo ih uvek delili jer su ogromne. Ima različitih pljeskavica, punjenih, gurmanskih, onakvih kakve vidite i u drugim jelovnicima po gradu, ali ako nekada budete svraćali naručite najveću pljeskavicu koju imaju. Ona je toliko velika, da mislim da u prečniku ima 20cm. Vidim da je uzimaju za jednu osobu, ali mi smo i to delili. Abnormalno je velika, ali i ukusna.

Što se priloga tiče, samo još da dodam da kao extra dodatak možete staviti kačkavalj, koji se dodatno plaća 30 dinara, ali zato vam ga toliko stave, da mislim da ne možete da zagrizete pljeskavicu.

Dugo nisu imali pomfrit u okviru jelovnika i ljudi su ih stalno pitali da ga ubace, i na kraju su to i uradili, ali iskreno nije nešto, nije lepo pečen i krompir je lošiji od onog Frikom iz kese što može da se nađe u marketima…

O ljubaznosti da ne govorim. Ti ljudi su čini mi se porodica i toliko su divni da ja nemam reči. Nikada, ali nikada mi se nije desilo da dođem, a da budu neljubazni. Plašim se da ih sada ovim hvaljenjem ne ureknem. Šta više, svaki put kad sam dolazila, dočekivao me osmeh zaposlenih. Brzi su, spretni, znaju svoj posao i uprkos velikoj gužvi ne čeka se više od 5 minuta, i to baš ako je velika gužva, a često ume da bude. Verujte mi, kao i svugde, i tamo dolaze svakakvi, nevaspitani, drski, koji se ponašaju kao da su im zaposleni sluge, i misle da imaju pravo na to jer oni tu jedu već godinama… Neko bi mozda odbio da ih usluži, pogotovo uz njihova naređenja i zahteve kako šta od priloga da se stavi, sugerisanje u pečenju pljeskavice, ali zaposleni u Mari zaista sve sa osmehom prihvataju i rade sve kako mušterija očekuje, bilo da je u pitanju neko drzak ili neko fin.

Unutar objekta postoji pult i može da se stane i pojede porudžbina, kao i popije piće, jer imaju dobar izbor sokova, voda, piva… Uz to uvek ima novina, pa može i da se pročita nešto. Ponekad budu izložene slike mladih autora ili dečice koja vole Maru i crtaju hamburgere, što je lep gest da pokažu da im je stalo do njihovih mušterija…

Jedini problem može biti parking, jer je ulica prebukirana uvek, ali uvek. Postoji garaža neposredno do Mare, ali kako se ljudi stalno tu parkiraju, vlasnici su od skoro nabavili nekakav alarm koji se pali čim se neko zadrži malo ispred garaže.

Sve u svemu, ovo je moje omiljeno mesto za roštilj u gradu i dokazali su da su najbolji sve ove godine, jer se nisu ni malo promenili. I naravno, ne zaboravite, pljeskavicu morate da jedete dok je vruća!

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

SUR "Mara" - Rostilj Kod Mare, 4.5 out of 5 based on 19 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Fast food. Zabeležite stalnu vezu.

10 reagovanja na SUR „Mara“ – Rostilj Kod Mare

  1. Nikola kaže:

    Probao i malo reci da sam razocaran, bilo koja pljeska u zemunu ili na Banovom brdu je bolja, kakva Mara gluposti

  2. ambidex1 kaže:

    Kod Mare je uvek bilo dobrih pljeski.Posto sam ziveo nekada u blizini Mare ,tamo smo obicno zavrsavali vecernje izlaske – na pljesci.Na zalost od kad se preselila vise nije to -to.A i ja sam se odavne odselio tako da kod Mare vise nisam svracao

  3. bizzgirl kaže:

    Pljeskavica kod Mare je jedna od najboljih u gradu. Ukusi su razliciti, ali od kada znam za sebe jela sam kod Mare i to je verovatno stvar navike. Cene jesu malo skuplje, ali za mene je poseban osecaj: POJESTI MARINU PLJESKAVICU SA KACKAVALJEM.

  4. Tanja Nikolic kaže:

    ne svidjaju mi se bas toliko pljeske kod Mare,ima i boljih mesta,pre su bile mnogo bolje pljeskavice kod Mare.

  5. Fanagoria kaže:

    Ja volim rostilj, ali ne sa kioska, nemam nista protiv, ali treba izbegavati brzu hranu.

  6. Drazhesni kaže:

    Relativno blizu je bila i cevabdzinica „Maraton“, gde si za 250 dinara mogao da dobijes punjenu pljeskavicu od 400 grama. Verovatno zbog velikih gubitaka na pljeskavicama, lokal je promenio i vlasnika i ime, cini mi se da se sada zove „Baltazar“, a cene su povecane mozda 10%, ali ipak dosta nize nego kod Mare. Tamo nisam usao nikada, jednostavno zbog visokih cena. Zaista ne vidim razlog da neko toliko pumpa cene…

  7. tesla kaže:

    Mislim i siguran sam da ima zaista mnogo mesta sa boljim rostiljem.A da ne pominjemo cene koje su im bas svetske.

  8. anpama kaže:

    napisacu tekst o pravim pljeskavicama o pravom ukusu rostilja,rostilj kod Mare je skup izvikan i nikakav….

  9. Srdjan P. kaže:

    Za rostilj kod mare nema mnogo hvale
    ima mnogo boljih,nekad im je stvarno odlican ali nekad nistaa ne valja.

  10. sanjasa kaže:

    Retko jedem hranu iz kioska, ali posle ovakve preporuke, moracu da odem da probam.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.