Kyocera keramicki nozevi

Kupio sam Kyocera keramički nož u Roda marketu… Izabrao sam noz sa sečivom dužine 14cm. Popust od 50% učinio je ove noževe koliko-toliko dostupnim pa sam i ja odlučio da isprobam ovu „novu tehnologiju“ i potrošim maltene 2600 RSD na jedan jedini nož. Uzgred, sa pomenutim popustom cena je približna ceni po kojoj se ovaj nož prodaje po SAD i ostalim zapadnim zemljama… Keramički noževi, barem po reklami, dugo zadržavaju svoje karakteristike i već ranije sam čitao o njima po internetu. Kako se navodi, Kyocera napredno keramičko sečivo možete koristiti godinama bez oštrenja ivica. Oštrice noževa, napravljene od keramike visoke tehnologije, na namirnicama ne ostavljaju ukus i miris metala, a otporni su i na rđu. Nelepljiva keramička površina jednostavna je za održavanje. Zahvaljujući lakoći korišćenja i savršenom dizajnu zadovoljstvo je koristiti noževe Kyocera. Kompanija koja proizvodi ove noževe je inače članica poznate Kyocera grupe (najpoznatiji su po proizvodnji kopir aparata i štampača).

Sam nož dolazi u jednostavnom pakovanju i pomalo sam bio razočaran što pakovanje nije kvalitetnije i što se ne može iskoristiti kao trajno rešenje za skladištenje noža. Na samom sečivu noža jasno stoji naziv Kyocera, zatim neki serijski broj, kao i rečenica „Delimano edition“ što valjda poručuje da je proizvođač noža Kyocera ovaj nož specijalno napravio za Delimano brend. Drška je anatomski oblikovana i dobro „leži“ u ruci. U pakovanju se nalazi i maleno uputstvo sa informacijama o održavanju i korišćenju noža kako bi se izbegla oštećenja. I pre nego sam pročitao ovo uputstvo znao sam da su keramički noževi veoma krti i da se lako mogu oštetiti. Istovremeno sam čuo da su veoma oštri i što je najvažnije, da oštri ostaju godinama. Uglavnom, ovo mi je prvi put da sam kupio nož koji dolazi sa uputstvom. Sam nož je izuzetno oštar i posle oko mesec dana korišćenja i dalje je veoma oštar. Primetio sam minimalni pad u oštrini u odnosu na to kad je kupljen ali to verovatno iz razloga u ostatku teksta… Ranije sam kupio mnogo metalnih noževa i nijedan nije bio ni približno ovoliko oštar kao ovaj keramički.

Uglavnom, koristio sam ga svaki dan i zaista pazio da ga ne ispustim ili da oštetim oštricu od neke metalne ili keramičke površine, ili npr. sečem kosti njime i slično… Međutim, i pored zaista velike pažnje, a posle otprilike mesec dana primetio sam da na sečivu postoji jedno 4-5 veoma malih oštećenja. Njih ranije nije bilo. Tad sam pročitao nekoliko tekstova na internetu o ovome i moram priznati da je moje početno oduševljenje ovim nožem veoma splasnulo. Sad, gledajući ova oštećenja koja mi izgledaju kao da će se množiti, pitam se još koliko će nož ostati oštar? Ako se oštrica bude i dalje oštećivala, uz svu pažnju koju ulažem da se ovo ne dešava, trajanje noža (pre predvidjenog oštrenja) sigurno neće biti izraženo u godinama… Inače, nož bi kao trebalo naoštriti besplatno u Kyocera fabrici u Nemačkoj jer ovi noževi imaju nešto što se zove „Lifetime sharpening“ garanciju… Međutim, ova usluga (ponovnog) oštrenja zapravo košta 15 EURA (uključena povratna poštarina) plus troškovi slanja za Nemačku. Ko je slao pošiljke za inostranstvo zna da se ovde ne plaća samo poštarina već se plaćaju i troškovi carinskog pregleda tako da na kraju ova procedura ispadne kao cena još jednog ovakvog noža…
Mislio sam (u pocetku) da kupim još jedan (manji) Kyocera keramički nož ali mislim da to neću učiniti. Bar ne dok ne vidim koliko će ovaj koji imam tek nekih mesec dana, trajati…

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Kyocera keramicki nozevi, 4.6 out of 5 based on 119 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Kućna oprema. Zabeležite stalnu vezu.

25 reagovanja na Kyocera keramicki nozevi

  1. wandawolfcat kaže:

    Ovakvi noževi su izuzetno oštri, ako želite lep nož za seckanje povrća, hleba raznih salama, idealan je jer možete vrlo tanko iseći npr. čajnu kobasicu i slično. Naravno da nije za rezanje kosti, ali zato ima da se kupi kuhinjski bonsek. Preporučujem ga ljudima koji vole da u svojoj kuhinji imaju lepe i oštre noževe.

  2. Lidija kaže:

    Odličan nož ali nije za sve namene.Imam ga neko vreme ali retko kad ga upotrebljavam.

  3. bizzgirl kaže:

    Jako koristan clanak i komentari,jer vec duze vreme planiram da kupim ovakve nozeve. Sada vise nemam nedoumicu!

  4. Bojan kaže:

    Keramički noževi su dobro rešenje u kuhinji, ovaj nož je verovatno lošeg kvalitete sudeći po komentaima ili ga vi neznate upotrebljavati.
    Ovaj nož jedino je namenjen za sečenje povrća, mesa bez kostiju i sličnim namirnicama.Sa ovim nožem nesmete pandovati meso, seći zamrznutu hranu, otvarati konzerve čak nesluži ni za čišćenje povrća.

    • wandawolfcat kaže:

      U prevodu: „Ovaj nož NE SMETE koristiti za sečenje!“
      Možet ga samo posmatrati kako je lep i ništa drugo.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.