Ariston KBT 6004 IX, staklo-keramicka ugradna ploca (nezavisna)

Posle nesto vise od 2 godine, koliko je u aktivnoj upotrebi u nasem domacinstvu, smatram da sam dovoljno kompetentna da preporucim ovaj proizvod.

Odlucili smo se za Ariston KBT-6004 IX prvenstveno zbog svedenog i elegantnog izgleda. Proizvodjac nam je takodje ulivao poverenje svojim kvalitetom i tradicijom (u okviru jos cuvenije firme Indesit).

Zbog konfiguracije kuhinje trazili smo takozvani “nezavistan” model ugradne ploce. Keramicka ploca je uredjaj za sebe, rerna ne mora stajati ispod nje i komande su nezavisne. Ima okvir od inox-a (lep kontrast), a dimenzije su 57,5 x50,5 cm. Ima 4 ringle oznacene na povrsini jednostavnim krugovima. Njihova jacina je razlicita, kao i namena. Najveca ringla je ujedno i “super power” (iskusnije domacice bi rekle “ekspres”). Zbog lakseg odrzavanja i estetike hteli smo model sa senzorskim komandama.

Smatram da kuhinjska ploca ne treba da ima funkcije vasionskog broda (jos manje da tako i izgleda), jer moja kuvarska aktivnost preko nedelje od nje to i ne zahteva. Ovaj model ima klasicne, osnove funkcije zakljucavanja grejnih povrsina, automatsko iskljucivanje ukoliko se na povrsini nista ne nalazi, ima pokazivac toplote, a jacina zagrevanja ide do 9. Dobili smo garanciju od 24 meseca, obezbedjen servis i rezervne delove do 7 godina.

Keramicke ploce (opsteprihvacen naziv) neopravdano i dan danas izazivaju zazor, a mnogostruke prednosti zapravo im se pripisuju kao mane.

Uobicajene predrasude: izuzetno osetljive, zahtevaju specijalno posudje, tesko se ciste, senzori se kvare, lose razvijena i nedovoljno iskusna servisna mreza, luksuz koji kosta, i dr., su samo puka neinformisanost.

Praksa dokazuje suprotno. Povrsina izgleda krhko (podseca na staklo, a sugestija je cudo), ali je izuzetno izdrzljiva (nista manje od ringlasa). Za razliku od klasicnih stednjaka, sa keramickim plocama mozete birati broj ringli, njihove dimenzije i grejnu jacinu. Mozete izabrati i “energetski razred” (u nasem slucaju je „A“) i tako izabrati onu najekonomicniju (stedljiviju).

Senzori su super stvar! Ne kvare se i samo olaksavaju. Higijena je neuporedivo na strani ravne povrsine (odrzava se tecnim deterdzentima, a eventualna tvrdokorna necistoca se lako ukloni posebnim ziletom koji se moze kupiti i na pijaci). Necistoca nema gde da se zavuce ili zadrzava. U svetu su keramicke ploce u upotrebi vec dvadesetak godina, tako da njihove firme i ovde imaju svoje ovlascene servisere. Sto iskusniji brend- tim je i pouzdanost garantovana. Sada vec svaki proizvodjac kucne opreme koji drzi do sebe ima svoju keramicku plocu. Konkurencija je veca, a cene su samim tim prilagodjene svacijem budzetu.

Rukovanje je najjednostavnije moguce i do danas nismo imali ni jedan jedini problem sa tehnikalijama, a vise puta smo se uverili u prednost ovakvog kuhinjskog elementa, adekvatnog za 21. vek.

Cena (je bila): 24.479,15 rsd.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Ariston KBT 6004 IX, staklo-keramicka ugradna ploca (nezavisna) , 4.5 out of 5 based on 15 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Kućna oprema, Kućni aparati. Zabeležite stalnu vezu.

10 reagovanja na Ariston KBT 6004 IX, staklo-keramicka ugradna ploca (nezavisna)

  1. pipi kaže:

    Ne da je dobra, nego je ekstra. Koristim sve sudove koje sam koristila i na obicnom sporetu, cak sam primetila da ova ploca duze zadrzava toplotu od obicnih ringli. Uopste nije tako osetljiva kao sto se prica. Cistim je sa malo tecnosti za sudove, eventualno, ako mi bas prsti, onda upotrebim grebalicu i neko jace sredstvo, ali, od kad je imam, opdmorila sam se od ribanja, a moja kuhinja uvek blista.

  2. Jelena755 kaže:

    I ja koristim slicnu plocu vec skoro dve godine. Plasili su me da je kao osetljiva na napon, da lako hoce da prsne, da ne smem da je lupnem i sl. Medjutim nista od ovog se nije desilo. Lepo radi, a desilo se da je cak i malo jace lupnem serpom i nista strasno. Nije ona bas tako lomljiva. A inace stavljam posude od razlicitih materijala i radi sasvim normalno. Odlicna stvar.

  3. Gordana Miletić kaže:

    Ove informacije su mi pomogle da steknem bolji uvid u efikasnost staklokeramičkih ploča za kuvanje, ali da li neko može da mi preporuči kakvo posudje za kuvanje je pogodno za ovu vrstu štednjaka

    • Tanja kaže:

      Ne postoji posudje/materijal koje nije za staklo-keramicku plocu. U tekstu vec stoji da su u pitanju predrasude tj. neinformisanost. Svakako da su savremeniji materijali preporucljiviji, ali samo zbog nove tehnologije koja u ovoj kombinaciji pruza maksimum zagrevanja/pripreme uz sto manji utrosak elektricne energije.

  4. Bata kaže:

    Ja imam Beko keramicku plocu vec skoro godinu dana i zaista je dobra stvar. Brzo greje i ne moze se uporediti sa obicnom ringlom.
    A inace nisam primetio da slabije radi kod manjeg pada napona.

  5. Saša Dragoslav Petrović kaže:

    Čuo sam od prijatelja, da, u slučaju pada napona na gradskoj električnoj mreži (što je česta pojava pogotovo u zimskom periodu), ARISTON daje mnogo slabije rezultate (znatno duže se hrana sprema na keramičkim) , od klasičnog, starinskog štednjaka?!

  6. dragana kosic kaže:

    Odlično,sledi nam opremanje novog stana,opredelili smo se za ovu Ariston keramičko staklenu ugradnu ploču.Hvala vam.

  7. Nina Jelic kaže:

    Nemam iskustvo bas sa keramickom plocom, ali vec 10 godina posedujem Aristonovu ugradnu tehniku: ugradnu plocu od rosfraja sa ringlama, ugradnu rernu, frizider i zamrzivac . Sve radi bez problema kao i prvog dana. Jedini problem imam sa masinom za sudove, jer je cesto servisiram. Preporuka za tradiciju i kvalitet, a to nema cenu kada su ovakvi uredjaji u pitanju.

  8. Miljan Naumovski kaže:

    i ja koristim keramicku vec 3 godine, prezadovoljan sam, kuvanje kafe je pravo zadovoljstvo za samo 3-4 minuta, doka na starim plotnama to traje znatno duze

  9. dsdejan kaže:

    imam keramicku plocu 7 godina i do sada nisam nasao niti jednu zamerku.ekonomicnija je i brze dostigne radnu temperaturu u odnosu na standardnu ringlu.ima i senzore koji pokazuju da li se ploca ohladila da nedodje do opekotina na rukama.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pre klika na dugme Predaj komentar uključi ovu opciju ukoliko želiš da na svoju mail adresu dobiješ notifikacije o novopridošlim komentarima na ovaj članak

Možete se prijaviti da dobijate notifikaciju o novopristiglim komentarima na ovaj članak.
To možete uraditi tako što ćete svoju email adresu uneti OVDE.