Alufix, kese za pecenje

Vec preko godinu dana, ovaj proizvod je neizostavni stanovnik moje kuhinjske police. Kao sto samo ime kaze, koriste se za pecenje razlicitih proizvoda. Trpe temperaturu do 220 stepeni Celzijusa i mogu se koristiti i u mikrotalasnoj. Prvi put kada sam ih koristila bila sam skepticna da ce se ipak istopiti, jer je u pitanju materijal koji lici na celofan. Strah je bio neopravdan, ipak je rec o nemackom izumu i iskusnom proizvodjacu.
Kese se prodaju u razlicitim velicinama. Ja uvek uzimam veoma velike, sto odgovara dimenzijama 35x43cm. To mi omogucava da u jednom pecenju pripremim i meso i povrce. Postupak pripreme je potpuno isti kao i za svako drugo pecenje samo sto nema ulja i ma koliko to reklamno zvucalo- sprema se u sopstvenom soku!

U kesama mozete peci sta god zamislite: pecivo, ribu, krompir, razne vrste mesa, i povrca… Nakon zatvaranja, kesa se probusi na nekoliko mesta cackalicom, ubaci u zagrejanu rernu i saceka da prodje uobicajeno vreme spremanja odredjene hrane.

Ukus pecene hrane je po meni daleko bolji od klasicnog pecenja. I ono sto je dodatna prednost- nema ribanja rerne i plehova nakon toga.
Praktican, stedi vreme i ruke, za svega stotinak dinara za pet kesa mozete sebi da priustite zdravo spremanje hrane.

Kako da ocenite članak i temu kojom se bavi?

Alufix, kese za pecenje, 4.4 out of 5 based on 21 ratings



Ovaj unos je objavljen pod Kućna oprema. Zabeležite stalnu vezu.

20 reagovanja na Alufix, kese za pecenje

  1. Divna Vujic-Tufekcic kaže:

    Apsolutno se slazem da su kese za pecenje extra resenje za probleme ribanja rerne.Hrana je socnija,a opet manje masna.Kad se sve sabere i oduzme,ova metoda je zdravija,a opet jeftinija… Sve pohvale,ja sam odusevljena!!!

    • sandra jez kaže:

      Koristim ove kese vec neko duze vreme i kao brza domacica presrecna sam jer ne izazivaju nered a ukus hrane je fenomenalan! Odusevljena sam!!!

  2. misslilica kaže:

    Ko je ovo izmislio svaka chast.Fenomenalne,lako za spremanje,a josh plus zdravije bez masnoca,moze kap ulja,ako se peche samo povrce ili krompir,ali skroz beznachajno.Kese za pechenje odlichna stvar!

  3. Aleksa Wolf kaže:

    Stvarno su dobre kese ali moram da primetim da se mogu zalepiti za tepsiju i toje mana, bar po meni, tacno je da na prvi pogled izgleda kao materijal koji sagoreva na 40 stepeni C ali nije tako…prakticno je i meso bude savrseno…

  4. Curi Mast kaže:

    Fantastičan proizvod, obožavam ga. Meso bude preukusno… I povrće pečeno u ovoj kesi je dobro, mada ipak malo više volim krompir pečen van nje, nekako mi bude ukusniji…

  5. lokica1 kaže:

    Sjajan i praktican proizvod. Bez ulja, bez sirenja raznim mirisa, brzo i ukusno pripremanje hrane. Piletinu vadim iz kese da bi dobila hrskavu kozicu i zlatnu boju. Inace i cena je povoljna.

  6. neancy kaže:

    Glasam za kese.One omoguávaju da se hranimo zdravije i po ženu jednostavnije.Prepečenu i masnu hranu na ovaj način lako možemo da odbacimo.A kako ste već upoznati sa cenom jeftinije su nego ulje koje koristimo za klasično pečenje i sredstva za ribanje rerne.

  7. dragana kosic kaže:

    Pre mnogo godina smo isli u Segedin za ovakve kese,pa smo ih onda kupovali na pijacama,a sada ih ima u svim vecim prodavnicama.Najcesce u njima pecem vece komade mesa,pile,svinjsko..

  8. sezam69 kaže:

    Ove kese se stvarno fantasticne.Stalno ih koristim za meso ,ribu a pecem i cveklu u njima i za cas bude gotova salata/odprilike 50min/.Uvek ih imam u kuci i sve preporuke.

  9. teodorakv kaže:

    Ove kese su vise nego dobre.Koristim ih stalno a sto se tice pileta zaista je najbolje da se pred kraj izvadi iz kese i dopece zbog korice,ali krompirici ne moraju oni su odlicni.jako su prakticne za ribu jer se ne siri onaj miris ribe po kuci a rerna ostaje cista.

  10. Jovana83 kaže:

    Kese su extra i stvarno jelo bude ukusno kada se u njima spremi. Obozavam da spremam piletinu u ovim kesicama, mada se uvek zapitam koliko su stetne po nase zdravlje ove kese… Zato ne preterujem sa koriscenjem istih, vec ih koristim kad me bas zaista mrzi da se bakcem sa ciscenjem sporeta i dodatnog posudja, ili kad nemam vremena za spremanje kuhinje posle pravljenja rucka… Za to su extra!

  11. gagathegreat kaže:

    Sjajna stvar, za one koji treba da se hrane dijetalno pogotovo. Moja preporuka je da pred kraj oparate kesu da bi meso dobilo reš koricu.

  12. vodolija kaže:

    Povremeno koristim kese za pecenje i nemam nijednu zamerku.Meso je ukusno i mekano.

  13. dijanica kaže:

    ove kese su zaista vrhunski proizvod,vrlo su prakticne i meni su najiskrenije privukle paznju zato sto sam zelela isprobam nesto novo,jer mi je ciscenje rerne bilo preko glave..i nisam se pokajala!!!

  14. Brigita kaže:

    povremeno ga koristim,kad se setim.Zadovoljna sam kvalitetom mesa a i obavezno dodam neko povrce,sto dodatno poboljsava ukus.A materijal dali je zdrav?Ljudi toliko otrova ima u povrcu koje kupujemo na pijaci da je ovo zanemarljivo.

    • Milan88 kaže:

      Slazem se, vise otrova ima uvazduhu nego sto bi ove kese „ispustile“ u jelo.

  15. Mileta Rakicevic kaže:

    Ovo jeste korisna stvar ali ukus onoga što se peče nije prirodan,više dodje kao da je kuvano,jedno od rešenja je da se pred kraj pečenja izvadi iz kese i dopeče da bi dobilo lepši ukus.

  16. ljubisa reader kaže:

    Ove kese su stvarno dobra stvar.Veoma su prakticne,i ono sto se ispece u njima stvarno lepo izgleda i bas je ukusno.Probali smo ih porodicno ispekli smo pile u kesi za pecenje.Ali postoji neka sumnja u meni ,koliko su zdrave i da li materijal od koga su napravljene moze ugroziti ljudsko zdravlje?

  17. saska_nis kaže:

    Veoma koristan za sve domacice. Medjutim, ono sto se meni ne svidja je to sto kad smo pekli pile u ovoj kesi nije imalo hrskavu kozicu koju obozavam, a verujem i vecina drugih ljudi. Po meni je to mana. U sustini proizvod je dobar i idalje ga koristim ali ne uvek.

  18. ivana83 kaže:

    Super proizvod,jeftin.Piletina je posle pecenja u toj kesi socna i ukusna.Nema mucenja oko pranja posle sto je isto prednost ovih „carobnih kesa“

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

  1. Komentari ne smeju sadržati psovke, preteće, rasističke, vulgarne, šovinističke ili na bilo koji drugi način uvredljive poruke.
  2. Molimo posetioce Oceni portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
  3. Zabranjeno je lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
  4. Redakcija Oceni ima pravo da ne objavi komentare koji nisu saglasni sa pravilima 1, 2 i 3.
  5. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Oceni.rs a autor samim činom slanja komentara potvrđuje da je upoznat sa Uslovima korišćenja i da je sa njima saglasan.
  6. Komentarišite proizvod, uslugu ili temu članka uopšte samo ukoliko imate lično iskustvo. Možete komentarisati i kvalitet samog članka i to koliko Vam je autor ovim člankom pomogao da potvrdite ili promenite mišljenje o temi kojom se članak bavi. Nemojte slati generičke komentare "super je", "divno je", "baš je dobro" i sl.. Takve komentare više nećemo objavljivati. Nemojte kao komentare slati podatke ili činjenice koje je autor već napisao u samom članku. Ni takve komentare nećemo objavljivati. Postoji i drugi način da se poveća stanje Oceni.rs kredita, pisanjem sopstvenih članaka.